Planeringsunderlaget har varit utsänt på remiss. Nu bearbetar vi de synpunkter och förslag som har kommit in.
Allt material som vi tidigare har fått in i dialogen från er har sammanställts. Resultatet är ett förslag till planeringsunderlag. Förslaget till planeringsunderlag har varit utsänt på remiss. Nu arbetar vi med de synpunkter som har kommit in.
Vi vill veta vad du som bor och verkar i Gäddeholm tycker om din ort och hur du tänker att orten kan förbättras och utvecklas. Det planeringsunderlag som nu skickas på remiss, baseras i huvudsak på den dialog som vi genomfört mellan februari och mars 2019 och som har haft fokus på ortens identitet, boende och utemiljö.
Under dialogen har du kunnat tycka till på flera olika sätt.
Dokumentationen från dialogmötet den 6 februari 2019
Du kan få mer information av
Eva Widergren på telefon 021-39 25 39 eller via e-post eva.widergren[a]vasteras.se
Sandra Vindelstam på telefon 021-39 25 62 eller via e-post sandra.vindelstam[a]vasteras.se
Syftet med dialogen är att ta fram underlag där ortens kvaliteter och brister, men även tankar om framtiden görs tydliga när det gäller den fysiska miljön. Innehållet i underlagen baseras på invånare och verksammas erfarenheter ur vardagslivet samt tjänstemännens kunskap. Det blir en viktig utgångspunkt för framtida planering.
Arbetet består grovt av tre steg. Vi börjar med att fånga upp boende och verksammas kunskaper om orten. Sen sammanställer vi all information och tar fram ett förslag till planeringsunderlag för orten. Förslaget skickas sen ut på remiss i två månader. Under remisstiden kan enskilda, föreningar, verksamma och stadens olika förvaltningar lämna synpunkter på innehållet. Efter remisstidens slut, bearbetar vi förslaget som sen lämnas för politiskt beslut. Då finns ett förankrat underlag om orten som kan ligga till grund för fysisk utveckling.
I stadens vision och i översiktsplan 2026 står bland annat att landsbygden ska ha en mångfald av individer och att spännande miljöer och aktiviteter är den del av vardagslivet. Det står också att serviceorter ska erbjuda varierade boendemiljöer och fylla en viktig roll för omgivande landsbygd genom att där ska finnas ett offentligt och kommersiellt utbud i varierande omfattning. Ortsdialogerna är en del i arbetet med att komma fram till dessa mål.
I Västerås stad är det byggnadsnämnden som ansvarar för att ta fram ortsdialoger. Stadsbyggnadsförvaltningen har ansvar för projektledning och att dialogerna genomförs. Berörda förvaltningar samverkar för att skapa kvalitet och för att få hjälp att prioritera framtida insatser.