Visa sökformulär

Vuxenutbildning

Information utifrån regeringens utökade restriktioner gällande att all vuxen-, gymnasie- samt yrkesutbildning ska övergå till distansutbildning.

  • VUC’s reception är stängd tills vidare. Håll dig uppdaterad via hemsidan och Facebook för nya förändringar.
  • Våra telefontider är måndag-torsdag mellan klockan 10-12 och klockan 13-15. Du når oss på 021-391745. Det går även bra att skicka frågor till vår mejl vuc@vasteras.se.
  • När det gäller vägledningssamtal så kan man antingen boka telefon eller e-vägledning via bokningsystemet onlinebooq.länk till annan webbplats
  • När det gäller SFI får man ringa på vår telefontid tisdag-torsdag klockan 15-16 på nummer 021-391749 för anmälning (det kommer vara öppet till och med 200414).
  • Undervisningen sker på distans inom vuxenutbildningen men observera att vissa obligatoriska moment på plats kan förekomma. I de fallen följer vi alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning. Om du har frågor eller vill ha mer information är du välkommen att höra av dig till din skola.

Här hittar du mer information om coronaviruset och vanliga frågor och svar.

Utbildning för vuxna

Du kan läsa: 

  • enstaka ämnen på grundläggande och gymnasial nivå. 
  • yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Du som saknar betyg från gymnasiet kan läsa till en gymnasieexamen. Du kan också komplettera med ämnen för att söka till högskola eller yrkeshögskola.

Läs mer och sök till grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning

Vuxenutbildningscentrum ansvarar för den centrala antagningen till vuxenstudier samt till undervisning i svenska för invandrare i Västerås.

Vuxenutbildningscentrum finns även till för dig som behöver särskilt stöd i din utbildning. Du kan få hjälp med pedagogisk kartläggning, nivåtest och i vissa fall individuellt anpassad studieplanering. Den hjälpen fanns tidigare hos Vux lärresurs.

Du som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada kan studera på Lärvux.

Läs mer om Lärvux härlänk till annan webbplats

Så här jobbar vi

Vuxenutbildningscentrum

Du kan få hjälp med enklare frågor, blanketter och intyg i vår reception. Du kan också hämta information om utbildningar. I mån av tid och tillgång på personal finns möjlighet till kortare samtal under våra öppettider.

Vill du ha ett längre samtal med studievägledare bokar du en tid. I samtalet får du vägledning och hjälp att planera dina studier.

Läs mer och boka tid för vägledning

Frågor och synpunkter

Om du har frågor om en specifik skola eller dess verksamhet kontaktar du skolan. Om du har andra frågor, till exempel hur du väljer skola, kontaktar du Vuxenutbildningscentrum. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ansvarar för vuxenutbildning i Västerås. Kontakta dem om frågor som rör politiska beslut i skolan.

Om du tycker att skolan har gjort fel eller om du vill lämna synpunkter pratar du först med skolan. Det kan till exempel vara att du inte får hjälp och stöd att klara skolarbetet. Du vänder dig till:

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

På grund av den nya situationen som råder kring Corona har Vuxenutbildningen i Västerås stängt tillsvidare och vi hänvisar våra kunder att ta kontakt med oss på följande sätt:

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17. Vuxenutbildningscentrum har inga parkeringsplatser vid entrén.

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Svenska för invandrare, sfi

På grund av den nya situationen som råder kring Corona har Vuxenutbildningen i Västerås stängt tillsvidare och vi tar emot anmälan till SFI enligt följande:

  • Telefontider: Tisdag-torsdag mellan klockan 15-16 på telefonnummer 021-391749 (det kommer vara öppet till och med 200414)
  • Mejl: Skicka ditt personnummer, ditt skolval och vilket startdatum du vill anmäla dig till på vuc@vasteras.se

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

Hitta hit

Ingenjör Bååths gata 17

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?