Visa sökformulär

Vägledning, vuxenutbildning

Du som är folkbokförd i Västerås och behöver hjälp att planera dina studier kan få det hos Vuxenutbildningscentrum. Du kan delta på gruppinformation, boka ett vägledningssamtal eller komma på drop in. Du kan också ringa eller mejla.

Gruppinformation

Vi ser över vilka ämnen vi ska erbjuda gruppinformation i. När vi har bestämt vilka ämnen vi ska ha kommer vi skriva det här.

Vägledningssamtal

Ett vägledningssamtal är ett längre samtal. Vi pratar om dina intressen och egenskaper för att komma fram till ett passande studie- och yrkesval för dig. Du kan också göra ett intressetest för att se vilken utbildning eller vilket yrke som passar dig. Ska du studera inom kommunal vuxenutbildning får du hjälp att göra en studieplan.

Du måste boka tid för vägledningssamtal. Det gör du via vår digitala bokning. Tänk på att uppge rätt mejladress och telefonnummer om vi behöver kontakta dig.

Känner du dig sjuk? Är du osäker på om du smittar eller ej? Med anledning av coronaviruset vill vi påminna om att du kan ha ett vägledningssamtal på telefon eller via Internet istället för att träffas.

Boka tid för vägledningssamtal Länk till annan webbplats.

Veckorna före sista ansökningsdag kan det vara svårt att få tid för ett samtal. Väntetiden kan även vara något längre under jul och sommar.

Drop in

Du som vill ha ett kortare vägledningssamtal kan komma under SYV drop in. Under drop in kan ett begränsat antal personer få möjlighet till kortare samtal. Tiderna ser du under Kontakta oss.

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

Receptionen har öppet och bemannas med drop in-vägledare och SFI
Måndag klockan 10-15 (stängt för lunch 12-13)
Onsdag klockan 10-14 (stängt för lunch 12-13)

Telefontider för allmänna frågor knappval 2 (021-39 17 45)

Måndag klockan 13-15
Tisdag klockan 10-12 samt 13-15
Onsdag klockan 13-14
Torsdag klockan 10-12 samt 13-15
Fredag klockan 13-15

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17. Vuxenutbildningscentrum har inga parkeringsplatser vid entrén. E-post: vuc@vasteras.se

Testa yrkesguiden

I guiden kan du läsa om lönenivåer, konkurrens och om hur många lediga jobb det finns att söka för just det yrke du är intresserad av. Skriv in det yrke du vill veta mer om i sökrutan eller sök via kategorier. Tjänsten levereras i samarbete med Arbetsförmedlingen.