Daglig verksamhet Västerås stad

ETT VAL - MÅNGA MÖJLIGHETER.

Hej, vad roligt att du är nyfiken på Daglig verksamhet!
Hos oss är alla välkomna och vi finns till för dig.

Det här får du om du väljer oss.

 • Den största utföraren inom daglig verksamhet i Västerås.
 • Den bredaste utbudet av sysselsättningar, där du kan utvecklas.
 • En sysselsättning som passar dig utifrån dina behov och önskemål.
 • Möjlighet att byta mellan våra verksamheter, om dina behov eller önskemål förändras.
 • Personal som har lång erfarenhet och bred kompetens.

En meningsfull sysselsättning på dina villkor

Vi vet hur viktigt det är att ha en givande sysselsättning för att utvecklas, känna gemenskap och få en meningfull tillvaro. Detta ska ske på dina egna villkor. Vi arbetar hälsofrämjande i alla våra verksamheter genom att arbeta med en balans mellan fysisk aktivitet och vila.

För oss är mångfald, utveckling och delaktighet viktigt.

Mångfald
Hos oss är alla välkomna och du kan välja mellan måna olika sysselsättningar, allt från gruppverksamheter till att arbeta själv på en företagsplats. Det är dina önskemål, intressen och förutsättningar som styr.

Utveckling
Hos oss har du möjlighet att byta mellan våra verksamheter och utvecklas i din egen takt. Kanske strävar du efter en anställning och då stöttar vi dig i det. Kanske är gemenskap och meningsfull sysselsättning viktigast. Det är dina behov som styr.

Delaktighet
Du får vara med och påverka vad vi gör på dagarna. Din kontaktman hjälper dig att göra en planering och stöttar dig att nå dina mål. För att alla ska kunna förstå och göra sig förstådda, använder vi oss av bildstöd, teckenkommunikation och scheman.

Flicka som målar. Ovanförperpektiv
Kille vid dator pratar med personal
Kille vid dator pratar med personal

Tillsammans hittar vi en sysselsättning som passar dig

Om du väljer Daglig verksamhet inom Västerås stad har du flera olika möjligheter, både utifrån intresse och stödbehov. Vi erbjuder dig sysselsättning i olika former, allt ifrån att du kan arbeta självständigt på ett företag till att du får mer stöd i en gruppverksamhet. Det är dina behov och önskemål som avgör. Om dina behov förändras över tid kan du byta mellan våra verksamheter.

Tre cirklar i olika färg som går in i varandra.

Företagsplats är för dig som kan utföra arbetsuppgifter självständigt och söker en arbetsliknande sysselsättning. Du har en individuell plats på ett företag och en handledare som stöd. Samarbetet pågår så länge du och företaget vill. Om ditt mål är att nå en anställning så stöttar vi dig med det. Läs mer om företagsplatser på vasteras.se/företagsplatser

Företagsgrupp är för dig som vill arbeta på ett företag men behöver lite mer handledning. Du arbetar i en grupp på företaget med arbetshandledare från Daglig verksamhet. Du kan samarbeta med de andra i gruppen eller arbeta mer självständigt. Vi har verksamheter på många olika företag. Läs mer om våra företagsgrupper längre ned på sidan.

Aktivitetsgrupp är för dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Många uppskattar en tydlighet med rutiner och förberedelser. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska utvecklas och få en meningsfull dag. Vi har en stor bredd med olika inriktningar.

Flicka som målar

Röster från vår verksamhet

"Jag tycker det är bra med Daglig verksamhet. Jag får träffa jättemycket människor. Jag har utvecklats och klarar mer idag än jag gjort förut. Hade jag inte haft daglig verksamhet hade jag suttit hemma och det hade inte varit bra för mig." - Monica

"Jag har viktiga arbetsuppgifter och det känns bra för mig. Kunderna gör tumme upp för de tycker att jag ett bra jobb. Vi har bästa arbetshandledarna." - Robert

FDlicka som målar
FDlicka som målar

"Först var jag nervös på jobbet men nu är jag trygg och vågar prata." - Linn

"Jag trivs bra med allt på jobbet. Jag blir pigg när jag kommer hit och rör på mig mycket, både med promenader, gympa och Yoga. Det är roligt med arbetskamraterna." - Awaz

"Jag kan inte ha det bättre, i framtiden vill jag jobba på en kebabrestaurang, jag älskar kebab." - Anton

Vad tycker du om att göra?

Hos oss finns många möjligheter! Här kan du se exempel på olika arbetsplatser som finns hos oss. Du kan också komma med egna förslag.

Ikon. Ett träd som illustrerar utemiljö.

Utemiljö

Vill du jobba utomhus? Du kan arbeta med fastighetsskötsel som att till exempel klippa gräs, kratta löv, skotta snö, måla staket och plocka skräp.

Ikon. En hund. Illustrerar djurvård.

Djurvård

Mår du bra när du umgås med djur? Då kan du till exempel arbeta i ett stall eller ta hand om hundar på hunddagis. Här kan du träna hundarna, ta promenader och utföra pälsvård eller bara mysa.

Ikon. Teatermasker.

Teater och musik

Tycker du om teater och musik? Vi har arbetsplatser där du kan utöva teater, sång, musik, dans och film.

Ikon. Symaskin

Skapande verksamhet

Tycker du om att skapa med händerna? Hos oss kan du arbeta med olika slags skapande som att måla, snickra, sy, väva, påta eller arbeta med keramik.

Ikon. Skåpbil.

Service

Vill du jobba med service? Du kan jobba på ett företag med serviceuppgifter som att dela ut post, förbereda konferensrum, hålla snyggt i personalkök och tvätta kläder. Du kan också vattna blommor, städa och vara med och köra bud

Ikon. Handverktyg

Återvinning och verkstad

Tycker du om återvinning och verkstad? Hos oss kan du syssla med återvinning som att sortera olika saker och åka till återbruket. Du kan montera ihop saker eller plocka isär/ demontera föremål .

Ikon. Kassaapparat.

Butik och handel

Vill du arbeta i en butik? Vi hjälper bland annat till i livsmedelsaffärer och driver egen secondhandbutik. Här får du möjlighet att ställa upp varor på hyllor, prismärka och stå i kassan.

Ikon. Bakelse. Muffins

Café och bageri

Vill du arbeta på ett café eller bageri? Hos oss får du baka bröd och kakor samt göra iordning smörgåsar och sallader. Du hjälper till med kökssysslor som att diska och torka bord men också att ta betalt i kassan.

Ikon. Hålla händer. Hjärta.

Upplevelser och sinnesstimulering

Hos oss får du vistas i anpassade miljöer och uppleva med dina sinnen. Du erbjuds aktiviteter som utgår från dina intressen och behov. Vi tar tillvara på dina förmågor och erbjuder social gemenskap. Här läggs stor vikt vid trygghet, välbefinnande och fungerande rutiner.

Vad tycker du om att göra?

Klicka på länkarna för att få veta mer om våra arbetsplatser. Vi har det största och bredaste utbudet av arbetsplatser inom daglig verksamhet i Västerås. Tillsammans hittar vi något som passar dig. Valmöjligheterna är många!

Illustration över förhållandet mellan Daglig verksamhets verksamheter

Här finns våra verksamheter

På kartan ser du alla våra verksamheter markerade. Klicka på ikonerna så visas en länk. Klicka på länken för att läsa mer.

Så här fungerar det

Hur gör du om du vill ha sysselsättning inom daglig verksamhet Västerås Stad?

 1. LSS-beslut om daglig verksamhet ansöker du om hos din biståndshandläggare, telefonnummer 021-392725

  Daglig verksamhet vänder sig till personer som omfattas av LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade). Daglig verksamhet erbjuder en meningsfull, arbetsliknande sysselsättning för den enskilde som är i yrkesverksam ålder, saknar förvärvsarbete och inte utbildar sig.

 2. Välj Daglig verksamhet - Västerås stad.
 3. Vi bjuder in dig till ett möte där vi pratar om dina önskemål, intressen och förutsättningar.

 4. Vi erbjuder en sysselsättning som passar dig. Det är dina behov och önskemål som avgör.

 5. Vi gör ett gemensamt studiebesök på arbetsplatsen och känns allt bra så planerar vi för en start.

 6. Du får en egen kontaktman som tillsammans med dig gör planering och hjälper dig att nå dina mål.

Bra att veta

Habiliteringsersättning 2024
Ersättningen ges för närvarodagar. Ingen ersättning ges för ledighet, sjukdom eller annan frånvaro. Utbetalning sker sista onsdagen i månaden.

Heldag: 57 kronor + 40 kronor i extra dagpenning. Totalt 97 kronor.
Halvdag: 40 kronor + 30 kronor i extra dagpenning. Totalt 70 kronor.

Heldag är 5 timmar eller mer. Halvdag är allt under 5 timmar.

Kontakta oss

Daglig verksamhet Västerås stad

Du är välkommen att kontakta oss om du vill ha mer information.

Telefonnummer: 021-39 88 10

Besöksadress: Vasagatan 65

vof@vasteras.se
Kontakt

Relaterade dokument