Breddutbytet av trygghetslarm återupptas
Västerås stad har beslutat att fortsätta breddutbytet av de befintliga trygghetslarmen från och med 2 november.
Du som har en funktionsnedsättning kan få meningsfull sysselsättning på en dagverksamhet.
Daglig verksamhet kan likna ett vanligt arbete. Du kan till exempel få servera på ett café eller arbeta på ett kontor. Det kan också vara någon annan sysselsättning som du tycker känns meningsfull, som att måla eller spela teater. Din dagliga verksamhet utgår alltid från dina förutsättningar, behov och önskemål.
För dig som är i arbetsför ålder och har vissa funktionsnedsättningar. Du som ansöker måste omfattas av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och ha någon av dessa funktionsnedsättningar:
Du ska vara i arbetsför ålder, sakna anställning och inte heller utbilda dig. Du måste också bedömas ha behov av denna form av stöd. Bedömningen görs av kommunens biståndshandläggare.
Sysselsättning innebär att du får komma till en verksamhet där kommunen erbjuder olika aktiviteter. Det kan vara att du får delta i sociala aktiviteter för att träna olika funktioner som behövs i vardagen. Det finns olika aktiviteter där du får jobba själv eller i grupp. Du är med och planerar innehållet i din sysselsättning. Det finns möjligheter för den som önskar att ha sin sysselsättning på ett företag. Du har en handledare som ger dig det stöd du behöver.
Verksamheten riktar sig till dig med en psykisk funktionsnedsättning som inte får annat stöd till meningsfull sysselsättning.
Om du vill få sysselsättning eller plats i en daglig verksamhet ska du ansöka om det hos Västerås stads biståndshandläggare.
Ring biståndshandläggaren på telefon 021-39 27 25. Om du har en god man eller förvaltare kan den personen göra det åt dig.
Handläggaren pratar med dig eller din kontaktperson och tar reda på vad du har för behov och önskemål.
Du får ett skriftligt beslut.
Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör hemtjänst, bostadsanpassning och boenden och övrig hjälp till äldre och personer med funktionsnedsättning.
Öppettider: Vardagar 07:30-17:00
Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Du når din handläggare via Kontaktcenter.
Telefonnummer: 021-39 27 25
Ombudsman för äldre och personer med funktionsnedsättning
Kontakta Johan Crusefalk om du vill:
Telefonnummer: 021-39 39 50
Text