Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.

E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Dekorativa livsmedel står på en bänk utanför ett skolkök. 


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik.

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 26, 24/6–30/6

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Redd morotssoppa med leverpastejssmörgås

TISDAG
Lunch: Panerad fiskbiff med dillmajonnäs, kokt potatis och citronklyfta
Middag: Vegetarisk kebabgryta med ris

ONSDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Middag: Kokt korv med senapssås och potatismos

TORSDAG
Lunch: Köttfärssoppa med vitkål, Rabarb och jordgubbspaj med vaniljsås
Middag: Rotfruktsplättar med bacon och lingon

FREDAG
Lunch: Kycklingköttbullar med gräddsås, kokt potatis och grönsaker
Middag: Tacogratäng med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Medelhavsfiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Jordgubbskräm med vispad grädde
Middag: Sjömanslåda med färs och blandsallad

SÖNDAG
Lunch: Fransk fläskgryta med senapssting, potatis och sommarprimörer
Dessert: Silviakaka
Middag: Ugnsomelett med svampstuvning, potatis och ärtor

Meny vecka 27, 1/7 – 7/7

MÅNDAG
Lunch: Kasslergratäng med grädde, chili och ananas, ris
Middag: Grön sparrissoppa med vin och grädde, skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Skepparströmming med potatismos och ärtor
Middag: Makaronilåda med skirat smör och lingon

ONSDAG
Lunch: Italiensk färsbiff med klyftpotatis och kall örtsås
Middag: Kycklinglevergryta med ris, lingon och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Prinskorv med äggröra och potatis

FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med curry - & kokosgrädde, potatis och grönsaker
Middag: Pasta med ost och baconsås, grönsaker

LÖRDAG
Lunch: Laxpudding med skirat smör och ärtor
Dessert: Yoghurt med honung och bärblandning
Middag: Kallskuret med potatissallad och grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Dillkött med morötter och kokt potatis
Dessert: Persika med gräddklick
Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis

Meny vecka 28, 8/7 – 14/7

MÅNDAG
Lunch: Korv stroganoff med ris
Middag: Soppa med sommargrönsaker och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, potatis och grönsaker
Middag: Potatisbullar med stekt bacon och lingonsylt

ONSDAG
Lunch: Oxjärpar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Husets matiga paj med sallad och dressing

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Pastasallad med oliver och salladsost, dressing

FREDAG
Lunch: Kyckling i rosmarin-& dijonsenapssås med ris/potatis och grönsaker
Middag: Vegetarisk Nasi goreng med kall sweet chili sås

LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med örter, potatis och varma grönsaker
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Champinjoncrepes med blandsallad och dressing

SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med gräddsås, potatis, morötter och äppelmos
Dessert: Hembakt kaka
Middag: Grönsaksgratäng med rökt skinka och kokt potatis

Meny vecka 29, 15/7 – 21/7

MÅNDAG
Lunch: Kasslergryta med potatis och broccoli
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskbullar i dillsås med potatis och grönsaker
Middag: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor

ONSDAG
Lunch: Färsbiff med ratatouille(grönsaksröra) och kokt potatis
Middag: Pasta med tonfisksås och kokta grönsaker


TORSDAG
Lunch: Kött -& grönsakssoppa, Ostkaka med sylt

Middag: Kroppkakor med skirat smör och lingon

FREDAG
Lunch: Senapskyckling med bacon och gräslök, potatis och grönsaker
Middag: Matjesill med färsk potatis, ägg, gräddfil och röd lök

LÖRDAG
Lunch: Pocherad fisk med vitvinssås, potatis och romanescogrönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Middag: Sjömanslåda gjord med färs, serveras med blandsallad

SÖNDAG:
Lunch: Färslimpa med gräddsås, potatis och kokta grönsaker
Dessert: Jordgubbsbomb
Middag: Kycklingwok med grönsaker, serveras med nudlar

Meny vecka 30, 22/7 – 28/7

MÅNDAG
Lunch: Ost- och tomatgratinerad falukorv med potatismos
Middag: Linssoppa med kokosmjölk, serveras med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, potatismos och ärtor
Middag: Dillstuvad potatis med sojakorv

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt
Middag: Skinkpaj med blandsallad och dressing

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Frikadeller i tomatsås, serveras med ris och kokta grönsaker

FREDAG
Lunch: Stekt kyckling med gräddsås, potatis och gelé
Middag: Somrig frittata med råkost

LÖRDAG
Lunch: Panerad fisk med Skagenröra, potatis och grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med gräddklick
Middag: Italiensk korvpanna – allt i ett

SÖNDAG:
Lunch: Kotlettrad med bearnaisesås och ugnsstekt potatis
Dessert: Mjuk kaka
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis