Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 4, 24/1–30/1

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Kasslergryta med rotfrukter och potatis

ONSDAG
Lunch: Rotmos med rimmad fläskbog och haricot verts
Middag: Linsbiffar med potatisklyftor och tzatziki (veckans klimatsmarta måltid)

TORSDAG
Lunch: Vitkål- och köttfärssoppa
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Skinkfrestelse med råkostsallad

FREDAG
Lunch: Kyckling- och grönsakswok med äggnudlar
Middag: Husets lasagne med vitkålssallad

LÖRDAG
Lunch: Medelhavsfisk i ugn med soltorkad tomat och örter, potatis
Dessert: Bärmousse
Middag: Tacogratäng med sojafärs och grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Viltskavsgryta med svamp, ris och gelé
Dessert: Plommonkompott med grädde
Middag: Lapskojs med rödbetor och broccoli

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 5, 31/1–6/2

Tema: Sverigevecka

MÅNDAG Norrland
Lunch: Vilda fisken (gratäng med purjolök) och kokt potatis
Middag: Nikkaluoktasoppa, mjukt bröd med spreads

TISDAG Västerbotten
Lunch: Västerbottenostgratinerad fisk, vitvinssås, potatis och grönsaker
Middag: Omelett med skogssvampstuvning och potatis (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG Hälsingland
Lunch: Stuvade korngryn, stekt fläsk, potatis och grönsaker
Middag: Stekt falukorv med blomkålsmos och coleslaw

TORSDAG Gotland
Lunch: Potatis och purjolökssoppa med baconcrisp,
Saffranspannkaka med drottningsylt och grädde
Middag: Fläskpannkaka med lingon och rivna morötter

FREDAG Uppland
Lunch: Stekt kyckling med pepparrotscreme och rostade rotsaker
Middag: Pasta med tomat och bönröra

LÖRDAG Västkusten
Lunch: Fisk och skaldjursgryta, serveras med aioli och kokt potatis
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Färsjärpar med gräddsås, potatis och pressgurka

SÖNDAG Skåne
Lunch: Kotlettrad med skånsk potatis och minimorötter
Dessert: Äppelkompott med smak av kanel och gräddklick
Middag: Blomkål och broccoli gratinerad med kalkonsås, potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 6, 7/2–13/2

MÅNDAG
Lunch: Fylld frukostkorv med potatismos och grönsaker
Middag: Champinjonsoppa med baconcrisp, hembakat bröd med spreads

TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med spenat och ost, kokt potatis
Middag: Chili sin carne med ris och grönsaker (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med löksky, potatis och lingon
Middag: Pölsa med rödbetor, stekt ägg och potatis

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Prinskorv med äggröra och potatis

FREDAG
Lunch: kycklingkassler i ugn m. chiligrädde och ananas, potatis, grönsaker
Middag: Husets vegetariska lasagne med råkost

LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med smögensås, potatis och grönsaker
Dessert: Citronmousse
Middag: Matig Köttbullssmörgås med rödbetssallad

SÖNDAG
Lunch: Biffstroganoff med ris och saltgurka
Dessert: Kärleksmums
Middag: Pasta med ost och skinksås, grönsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 7, 14/2–20/2

MÅNDAG Alla hjärtans dag
Lunch: Mustig korv- och rotfruktsgryta serveras med potatis
Middag: Tomatsoppa med örtcrèmefraiche och hembakat bröd med spreads

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Skinkfrestelse med råkostsallad

ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon och lök) med gräddsås och potatis
Middag: Blodpudding med stekt bacon och lingon

TORSDAG
Lunch:Kött och grönsakssoppa, Äppelkaka med vaniljås
Middag: Makaronilåda med lingonsylt

FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel, ugnsstekt potatis och bearnaisesås
Middag: Vegetarisk nasigoreng och kall sweetchilisås på sidan (veckans klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med potatis och ärtor
Dessert: Kvarg med bär och rostad kokos
Middag: Pasta med kycklingfärssås

SÖNDAG
Lunch: Skinkstek med gräddsås, potatis, varma grönsaker och äppelmos
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Middag: Omelett med räkstuvning och potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 8, 21/2–27/2

MÅNDAG
Lunch: Korv stroganoff med ris och grönsaker
Middag: Grön ärtsoppa med creme fraiche-klick och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med ägg och persiljesås, kokta grönsaker och potatis
Middag: Kycklinglevergryta med potatis/ris, lingonsylt och grönsaker

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner och grönsaker
Middag: Grönsaksbiffar med tomatsås och matvete/potatis

TORSDAG
Lunch:Gulaschsoppa med gräddfilsklick, Mannagrynskaka med saftsås
Middag: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor

FREDAG
Lunch: Kyckling i currysås, grönsaker, potatis/ris
Middag: Rotfruktsgratäng med kallskuret (veckans klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Annas laxlåda med grönsaker
Dessert: Päronhalva med vispad grädde
Middag: Bakad potatis med kalkonröra och grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Älgfärslimpa med svampsås, rårörda lingon och potatis
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och ärtor

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 9, 28/2–6/3

MÅNDAG
Lunch: Falukorv med stuvad vitkål och potatis
Middag: Palsternackssoppa med hembakat bröd och spreads

TISDAG Fettisdag
Lunch: Fiskpudding med skirat smör, potatis och ärtor
Liten kaffesemla
Middag: Husets vegetariska pastagratäng med råkost

ONSDAG
Lunch: Färsbiffar med gräddsås, potatis och ättiksgurka
Middag: Kaviarfrestelse med grönsaker

TORSDAG
Lunch:Ärtsoppa med fläsk, pannkakor med sylt och grädde
Middag: Rotfruktsplättar med kall gräslökssås (veckans klimatsmarta måltid)

FREDAG
Lunch: Stekt kyckling med dragonsås, gröna bönor och potatis
Middag: Husets paj med grönsallad kall dressing

LÖRDAG
Lunch: Fiskgryta Gullmarstrand, med potatis och grönsaker
Dessert: Bärkräm med grädde
Middag: Husets ostgratinerade crepes med blandsallad

SÖNDAG
Lunch: Kalops med kokta morötter, rödbetor och potatis
Dessert: Silviakaka
Middag: Silltallrik med ägghalva, gräddfil och potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 10, 7/3–13/3

MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med rotmos och grönsaker
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt makrill mstuvad spenat och potatis
Middag: Sojakorv med palsternacksmos, kall sås och grönsaker

ONSDAG
Lunch: Pasta med köttfärssås och vitkålssallad
Middag: Potatisbullar med bacon och lingon

TORSDAG
Lunch:Mexicosoppa, foccaciabröd med spreads.
Dessert: Ugnspannkaka med sylt
Middag: Ugnsomelett med skinkstuvning och potatis

FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med päron och curry och potatis/ris
Middag: Rotfruktspytt med linser och stekt ägg (veckans klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Kokt fisk med vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Kladdkaka med hallongrädde
Middag: Rostbiff serveras med potatisgratäng och varma grönsaker

SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad kotlettrad med potatis och varma grönsaker
Dessert: Rabarberkompott
Middag: Kycklingprinskorv med stuvade morötter och kokt potatis

Med reservation för eventuella ändringar