Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 26, 27/6–3/7

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Morotssoppa och leverpastejsmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskpiccata(ostpanerad) med tomatsås, potatis och grönsaker
Middag: Grönsakspytt med kall ört och vitlökssås (Veckan klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Husets lasagne med vitkålssallad.
Middag: Stekt korv med potatismos och gurkmajonnäs

TORSDAG
Lunch: Mexicosoppa (köttfärs och pasta) hembakt bröd
Rabarber - & jordgubbspaj med vaniljsås
Middag: Bondomelett och rårivna morötter

FREDAG
Lunch: Kycklingköttbullar med gräddsås och kokt potatis
Middag: Husets vegetariska paj med blandsallad och dressing

LÖRDAG
Lunch: Ångad fiskfilé med smör-& gräslökssås, potatis och haricot verts
Dessert: Jordgubbskräm med vispad grädde
Middag: Chili con carne med ris och grönsaker

SÖNDAG
Lunch: Fransk fläskgryta med senapssting, potatis och sommarprimörer
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Ugnsomelett med svampstuvning, potatis och ärtor

Meny vecka 27, 4/7–10/7

MÅNDAG
Lunch: Kokt korv med pepparrotsås, potatis och grönsaker
Middag: Persiljekryddad blomkålssoppa med salamismörgås

TISDAG
Lunch: Skepparströmming med dillpotatis och ärtor
Middag: Skinkfrestelse serveras med varma grönsaker

ONSDAG
Lunch: Italiensk färsbiff, matvete, kall örtsås och grönsaker
Middag: Pölsa med stekt potatis och rödbetor

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli( vitlöksmajonnäs)
Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Prinskorv med stuvad spenat och kokt potatis

FREDAG
Lunch: Husets kycklinggratäng med curry och päron, potatis och grönsaker
Middag: Pasta med vegetarisk sås och tomatsallad (Veckan klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Laxpudding med skirat smör och ärtor
Dessert: Turkisk yoghurt med honung och bärblandning
Middag: Kallskuret med potatissallad och blandsallad

SÖNDAG
Lunch: Kalops med kokt potatis och rödbetor
Dessert: Päronhalva med gräddklick
Middag: Matjesill med ägghalva, potatis och gräddfil

Meny vecka 28, 11/7–17/7

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Len palsternackssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, potatis och grönsaker
Middag: Potatisbullar med stekt bacon och lingonsylt

ONSDAG
Lunch: Oxjärpe med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Allt i ett- korvgryta med örtcreme och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Pastasallad med tonfisk och ägg, dressing

FREDAG
Lunch:Kyckling i rosmarim -& dijonsenapssås med ris/potatis och broccoli
Middag: Lins- & grönsaksgryta med potatis (Veckan klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Mandelbakad fiskfilé med varm örtsås, potatis och sommargrönsaker
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Champinjoncrepes med blandsallad och dressing

SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med gräddsås, potatis, äppelmos och morötter
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Grönsaksgratäng med rökt kalkon och potatis

Meny vecka 29, 18/7–24/7

MÅNDAG
Lunch: Kasslergryta med sommarprimörer och kokt potatis
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås (Veckans klimatsmarta måltid)

TISDAG
Lunch: Medelhavsfisk med potatismos och kokta grönsaker
Middag: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor

ONSDAG
Lunch: Färsbiff med ratatouille (grönsaksröra) och potatis
Middag: Pastagratäng med ost och skinksås, råkost

TORSDAG
Lunch: Kött och grönsakssoppa, Mannagrynspudding med saftsås
Middag: Omelett med räkstuvning och kokt potatis

FREDAG
Lunch: Kyckling Marengo (tomat & champinjon), ris och grönsaker
Middag: Lasagne med spenat och keso, vitkålssallad

LÖRDAG
Lunch: Pocherad fisk med vitvinssås, potatis och romanescogrönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Köttfärslåda serveras med rårivna morötter

SÖNDAG
Lunch: Schnitzel med bearnaisesås, stekt potatis och kokta grönsaker
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och sommargrönsaker

Meny vecka 30, 25/7–31/7

MÅNDAG
Lunch: Tomat- och ostgratinerad falukorv med potatismos
Middag: Champinjonsoppa med baconcrisp och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, dillpotatis och ärtor
Middag: Chili sin carne med ris och tomatsallad

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt
Middag: Skinkpaj med blandsallad och dressing

TORSDAG
Lunch: Grön ärtsoppa med örtcreme fraiche, Paj på jordgubbar och rabarber med vispad grädde
Middag: Grillkorv med stekt potatis och gurkmajonnäs

FREDAG
Lunch: Tacokryddad kycklingfärs-gratäng med grönsallad
Middag: Vegetarisk Nasi Goreng, serveras med kall sweet chilisås (Veckans klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Persikohalva med gräddklick
Middag: Pastasallad med skinka och ost, dressing

SÖNDAG
Lunch: Stekt kyckling med gräddsås, potatis, gelé och primörer
Dessert: Panacotta med mangosås
Middag: Kallskuret med legymsallad och potatis

Meny vecka 31, 1/8-7/8

MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med stuvade morötter och potatis
Middag: Krämig tomatsoppa med hembakt bröd och spreads

TISDAG
Lunch: Annas goda laxlåda med ärtor
Middag: Broccoligratäng med rökt skinka och kokt potatis

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med löksky, potatis och pressgurka
Middag: Kaviarfrestelse serveras med kokta grönsaker

TORSDAG
Lunch: Gräddig kycklingsoppa, Ugnspannkaka med sylt
Middag: Broccolimedaljonger med tomatsås och potatis (Veckans klimatsmarta måltid)

FREDAG
Lunch: Biff stroganoff med ris/potatis och smörgåsgurka
Middag: Pasta med baconsås och pizzasallad

LÖRDAG
Lunch: Ugnsstekt fiskfilé med varm citronsås, potatis och ärtor
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Köttbullar med rödbetssallad och potatis

SÖNDAG
Lunch: Wallenbergare med gräddsås, potatismos, ärtor och lingon
Dessert: Kesella med ananas och kokos
Middag: Silltallrik med gräddfil, ägghalva och potatis