Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 48, 28/11 - 4/12

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Potatis och purjolökssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med bruna bönor och potatis
Middag: Kaviar frestelse med kokta grönsaker

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med kycklingfärs, klyftpotatis och varm grönsaksröra
Middag: Korv och rotsaksgryta med kokt potatis

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och vispad grädde
Middag: Lappskojs med rödbetor

FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med lingon och potatis
Middag: Pasta med tonfisksås och råkost

LÖRDAG
Lunch: Laxfärsbiffar med potatismos, skirat smör och ärtor
Dessert: Kärleksmums
Middag: Moussaka med grönsallad

SÖNDAG Andra advent
Lunch: Pepparrotskött som gryta med kokt potatis och morötter
Dessert: Saffranskokta päron med gräddklick
Middag: Risgrynsgröt, vörtbröd med skinka och mandarin

Meny vecka 49, 5/12-11/12

MÅNDAG
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner och grönsaker
Middag: Högsbosoppa (morot och lök) med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Middag: Broccolimedaljong med potatis och kall vitlökssås (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Fiskgratäng med dillsmak, potatis och ärtor

TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa, ostkaka med sylt
Middag: Grillkorv med potatismos och gurkmajonnäs

FREDAG
Lunch: Fransk fläskgryta med senapssting, potatis/ris och grönsaker
Middag: Pasta med ädelost- och broccolisås, råkost

LÖRDAG Nobeldagen
Lunch: Ugnstekt lax med romsås, potatis och haricot verts
Dessert: Kladdkaka med vaniljgrädde
Middag: Rotfruktsgratäng med skinka, råkost

SÖNDAG Tredje advent
Lunch: Dillkött med morötter och potatis
Dessert: Mjukpepparkaka med lingongrädde
Middag: Wok med kyckling och grönsaker serveras med ris

Meny vecka 50, 12/12 - 18/12

MÅNDAG
Lunch: Potatisbullar med bacon och lingon
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Lutfisk med vitsås, potatis och ärtor
Middag: Ugnsomelett med morotsstuvning och potatis (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med brunsås, potatis och lingon
Middag: Kasslergratäng Hawaii med potatis och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Korvstroganoff med ris och kokta grönsaker

FREDAG
Lunch: Kyckling med currysås, ris och grönsaker
Middag: Makaronipudding med lingon och vitkålssallad

LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med spenat och ost, potatis och ärtor
Dessert: Morotskaka
Middag: Kycklingköttbullar med potatis, gräddsås och lingon

SÖNDAG Fjärde advent
Lunch: Kalops med morötter, potatis och rödbetor
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Legymsallad med skinka och potatis

Meny vecka 51, 19/12-25/12

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvad vitkål och potatis
Middag: Ängamatssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och grönsaker
Middag: Lasagne Verona med vitkålssallad

ONSDAG
Lunch: Spaghetti med köttfärssås
Middag: Korv och rotsaksgryta med kokt potatis

TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva, Ugnspannkaka med sylt
Middag: Broccoligratäng med ost och skinka, potatis

FREDAG
Lunch: Kycklingfrikassé med morötter och potatis
Middag: Champinjoncrepes med blandad sallad

LÖRDAG Julafton
Lunch: Kalla och varma julbordsfavoriter
Dessert: Pepparkaka och clementin
Middag: Risgrynsgröt med skinksmörgås och frukt

SÖNDAG Juldagen
Lunch: Kycklingfilé med gräddsås, potatis, brysselkål och gelé
Dessert: Apelsinris
Middag: Julkorv med potatismos och rödkål

Meny vecka 52, 26/12-1/1

MÅNDAG Annandag jul
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, potatis och grönsaker
Dessert: Pannacotta med bärsås
Middag: Julskinka med rödbetssallad och potatis

TISDAG
Lunch: Ost- och tomatgratinerad falukorv med potatismos
Middag: Krämig champinjonsoppa med skinksmörgås

ONSDAG
Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk och potatis
Middag: Vegetarisk moussaka med grönsallad (Veckans klimatsmarta måltid)

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor

FREDAG
Lunch: Dillkött med kokt potatis och morötter
Middag: Pasta med ädelost- och broccolisås, råkost

LÖRDAG Nyårsafton
Lunch: Fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssås och grönsaker
Dessert: Hallonmousse
Middag: Ost- och skinkpaj med grönsallad

SÖNDAG Nyårsdagen
Lunch: Stekt panerad fisk med smögensås, potatis och grönsaker
Dessert: Saffranskokta päron med gräddklick
Middag: Oxjärpar med gräddsås, potatis och inlagd gurka