Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Lunch i skolmiljö
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.
E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Äta lunch på någon av stadens mötesplatser
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
Meny vecka 45, 4/11–10/11
Viltvecka
MÅNDAG
Lunch: Viltfärslåda med strimlad potatis och grönsallad
Middag: Krämig svampsoppa med persiljeströ och skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Älgfärslimpa med lingongräddsås, potatis och morötter
Middag: Vegetarisk kebabgryta med ris
ONSDAG
Lunch: Vilda fisken(gratäng med purjolök, timjan & viltsmak) potatis och broccoli
Middag: Höstpytt med lingoncréme och stekt ägg
TORSDAG
Lunch: Höstsoppa (älgfärs) med gräddfilsklick och hembakt bröd, Blåbärspaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv med senapssås, potatis och grönsaker
FREDAG
Lunch: Viltfärsbiff med potatismos, skirat smör och lingon
Middag: Örtbakad fisk med varm dillsås, potatis och grönsaker
LÖRDAG
Lunch: Krämig viltskavsgryta med ris, lingon och kokta grönsaker
Dessert: Lingonmousse
Middag: Viltkyckling med enbärsås, potatis och kokta grönsaker
SÖNDAG Fars dag
Lunch: Vildsvinsstek med gräddsås, gelé och rostade rotfrukter
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Husets crepes med blandad sallad och dressing
Meny vecka 46, 11/11 – 17/11
MÅNDAG
Lunch: Fläsk med löksås, potatis och kokta grönsaker
Middag: Grön ärtsoppa med crème fraiche och skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskpudding med kokt potatis, skirat smör och ärtor
Middag: Korvpanna Allt -i-ett, kokta grönsaker
ONSDAG
Lunch: Biff Lindström med gräddsås, potatis och smörgåsgurka
Middag: Kasslergryta med ris
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Varm matjeslåda med ägg, purjolök och potatis
FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel med klyftpotatis, bearnaisesås och rostade rotfrukter
Middag: Bacon och broccolipaj med grönsallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Mustig fiskgryta med grönsaker, serveras med potatis och aioli
Dessert: Persikahalva med gräddklick
Middag: Husets tacogratäng med grönsallad
SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad kotlett med gräddig sås, potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Pasta med krämig ädelostsås och råkost