Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Morotssoppa och leverpastejsmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskpiccata(ostpanerad) med tomatsås, potatis och grönsaker
Middag: Grönsakspytt med kall ört och vitlökssås (Veckan klimatsmarta måltid)
ONSDAG
Lunch: Husets lasagne med vitkålssallad.
Middag: Stekt korv med potatismos och gurkmajonnäs
TORSDAG
Lunch: Mexicosoppa (köttfärs och pasta) hembakt bröd
Rabarber - & jordgubbspaj med vaniljsås
Middag: Bondomelett och rårivna morötter
FREDAG
Lunch: Kycklingköttbullar med gräddsås och kokt potatis
Middag: Husets vegetariska paj med blandsallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Ångad fiskfilé med smör-& gräslökssås, potatis och haricot verts
Dessert: Jordgubbskräm med vispad grädde
Middag: Chili con carne med ris och grönsaker
SÖNDAG
Lunch: Fransk fläskgryta med senapssting, potatis och sommarprimörer
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Ugnsomelett med svampstuvning, potatis och ärtor
MÅNDAG
Lunch: Kokt korv med pepparrotsås, potatis och grönsaker
Middag: Persiljekryddad blomkålssoppa med salamismörgås
TISDAG
Lunch: Skepparströmming med dillpotatis och ärtor
Middag: Skinkfrestelse serveras med varma grönsaker
ONSDAG
Lunch: Italiensk färsbiff, matvete, kall örtsås och grönsaker
Middag: Pölsa med stekt potatis och rödbetor
TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli( vitlöksmajonnäs)
Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Prinskorv med stuvad spenat och kokt potatis
FREDAG
Lunch: Husets kycklinggratäng med curry och päron, potatis och grönsaker
Middag: Pasta med vegetarisk sås och tomatsallad (Veckan klimatsmarta måltid)
LÖRDAG
Lunch: Laxpudding med skirat smör och ärtor
Dessert: Turkisk yoghurt med honung och bärblandning
Middag: Kallskuret med potatissallad och blandsallad
SÖNDAG
Lunch: Kalops med kokt potatis och rödbetor
Dessert: Päronhalva med gräddklick
Middag: Matjesill med ägghalva, potatis och gräddfil
MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Len palsternackssoppa med skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, potatis och grönsaker
Middag: Potatisbullar med stekt bacon och lingonsylt
ONSDAG
Lunch: Oxjärpe med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Allt i ett- korvgryta med örtcreme och grönsaker
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Pastasallad med tonfisk och ägg, dressing
FREDAG
Lunch:Kyckling i rosmarim -& dijonsenapssås med ris/potatis och broccoli
Middag: Lins- & grönsaksgryta med potatis (Veckan klimatsmarta måltid)
LÖRDAG
Lunch: Mandelbakad fiskfilé med varm örtsås, potatis och sommargrönsaker
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Champinjoncrepes med blandsallad och dressing
SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med gräddsås, potatis, äppelmos och morötter
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Grönsaksgratäng med rökt kalkon och potatis
MÅNDAG
Lunch: Kasslergryta med sommarprimörer och kokt potatis
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås (Veckans klimatsmarta måltid)
TISDAG
Lunch: Medelhavsfisk med potatismos och kokta grönsaker
Middag: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
ONSDAG
Lunch: Färsbiff med ratatouille (grönsaksröra) och potatis
Middag: Pastagratäng med ost och skinksås, råkost
TORSDAG
Lunch: Kött och grönsakssoppa, Mannagrynspudding med saftsås
Middag: Omelett med räkstuvning och kokt potatis
FREDAG
Lunch: Kyckling Marengo (tomat & champinjon), ris och grönsaker
Middag: Lasagne med spenat och keso, vitkålssallad
LÖRDAG
Lunch: Pocherad fisk med vitvinssås, potatis och romanescogrönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Köttfärslåda serveras med rårivna morötter
SÖNDAG
Lunch: Schnitzel med bearnaisesås, stekt potatis och kokta grönsaker
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och sommargrönsaker
MÅNDAG
Lunch: Tomat- och ostgratinerad falukorv med potatismos
Middag: Champinjonsoppa med baconcrisp och ostsmörgås
TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, dillpotatis och ärtor
Middag: Chili sin carne med ris och tomatsallad
ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt
Middag: Skinkpaj med blandsallad och dressing
TORSDAG
Lunch: Grön ärtsoppa med örtcreme fraiche, Paj på jordgubbar och rabarber med vispad grädde
Middag: Grillkorv med stekt potatis och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Tacokryddad kycklingfärs-gratäng med grönsallad
Middag: Vegetarisk Nasi Goreng, serveras med kall sweet chilisås (Veckans klimatsmarta måltid)
LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Persikohalva med gräddklick
Middag: Pastasallad med skinka och ost, dressing
SÖNDAG
Lunch: Stekt kyckling med gräddsås, potatis, gelé och primörer
Dessert: Panacotta med mangosås
Middag: Kallskuret med legymsallad och potatis
MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med stuvade morötter och potatis
Middag: Krämig tomatsoppa med hembakt bröd och spreads
TISDAG
Lunch: Annas goda laxlåda med ärtor
Middag: Broccoligratäng med rökt skinka och kokt potatis
ONSDAG
Lunch: Pannbiff med löksky, potatis och pressgurka
Middag: Kaviarfrestelse serveras med kokta grönsaker
TORSDAG
Lunch: Gräddig kycklingsoppa, Ugnspannkaka med sylt
Middag: Broccolimedaljonger med tomatsås och potatis (Veckans klimatsmarta måltid)
FREDAG
Lunch: Biff stroganoff med ris/potatis och smörgåsgurka
Middag: Pasta med baconsås och pizzasallad
LÖRDAG
Lunch: Ugnsstekt fiskfilé med varm citronsås, potatis och ärtor
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Köttbullar med rödbetssallad och potatis
SÖNDAG
Lunch: Wallenbergare med gräddsås, potatismos, ärtor och lingon
Dessert: Kesella med ananas och kokos
Middag: Silltallrik med gräddfil, ägghalva och potatis