Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 41, 11/10–17/10

MÅNDAG
Lunch: Prinskorv, kokt potatis och stuvad spenat
Middag: Potatis och purjolökssoppa samt skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, dillpotatis och ärtor
Middag: Morotsbiff, matvete, tomatsås och råkostsallad

ONSDAG
Lunch: Köttbullar, stuvade makaroner och rårivna morötter
Middag: Blodpudding, kokt potatis, lingonsylt och vitkålssallad

TORSDAG
Lunch: Ost och broccolisoppa med hembakat bröd
Dessert: Mannagrynspudding med saftsås
Middag: Bondomelett med grönsallad

FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med smak av kokos, ris och grönsaker
Middag: Pasta med sojafärssås och blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Plommonkompott
Middag: Kallskuret med mimosasallad

SÖNDAG
Lunch: Burgundisk köttgryta, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Hallonmousse
Middag: Husets kycklinggratäng med grönsaker

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 42, 18/10–24/10

MÅNDAG
Lunch: Korv ala Forsell med havreris och grönsaker
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskpudding, kokt potatis och ärtor
Middag: Falafel (kikärtsbollar), bulgur, tzatziki och grönsallad

ONSDAG
Lunch: Kålpudding, kokt potatis, lingon och grönsaker
Middag: Pasta med krämig skinksås och vitkålssallad

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Dessert: Pannkaka med sylt och vispad grädde
Middag: Potatisbullar med bacon, lingonsylt och rårivna morötter

FREDAG
Lunch: Hönsfärsbiff i tomatsås, kokt potatis och grönsaker
Middag: Chili sin Carne, ris och blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Fisk Florentine (spenat och ost), kokt potatis och sallad
Dessert: Bärkompott med grädde/kvarg
Middag: Lappskojs med råkostsallad

SÖNDAG
Lunch: Dillkött med kokt potatis och morötter
Dessert: Rulltårta
Middag: Kalkonfrestelse med kokt potatis och grönsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 43, 25/10–31/10

MÅNDAG
Lunch: Fylld frukostkorv med potatismos och grönsaker
Middag: Krämig champinjonsoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med smögensås, kokt potatis och ärtor
Middag: Vegetarisk moussaka och grönsallad

ONSDAG
Lunch: Kycklingpannbiff med senapscrème, syrad lök, potatis och grönsaker
Middag: Levergryta, kokt potatis och rårivna morötter

TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa, hembakat bröd (Veckans klimatsmarta måltid)
Dessert: Äppelkaka med vaniljvisp
Middag: Makaronipudding och vitkålssallad

FREDAG
Lunch: Stekt kyckling, klyftpotatis, dragonsås och haricotsverts
Middag: Italiensk färskostpaj med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Annas laxlåda med ärtor
Dessert: Pannacotta med bärsås
Middag: Oxjärpar med gräddsås, kokt potatis och inlagd gurka

SÖNDAG
Lunch: Skinkstek, kokt potatis, gräddsås, äppelmos och kokta grönsaker
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Husets kycklingwok

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 44, 1/11–7/11

MÅNDAG
Lunch: Korvstroganoff, ris och vitkålssallad
Middag: Palsternackssoppa med prickig korv smörgås (Veckans klimatsmarta måltid)

TISDAG
Lunch: Knutteströmming med potatismos och ärtor
Middag: Vegetarisk linsgryta med kokt potatis och grönsallad

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa, potatis, gräddsås, inlagd gurka och broccoli
Middag: Pölsa, kokt potatis, stekt ägg och rödbetor

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Prinskorv, äggröra och ärtor

FREDAG
Lunch: Kyckling frikassé med kokt potatis och kokta morötter
Middag: Pasta Mama mia med blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Medelhavsfisk, kokt potatis och grönsallad
Dessert: Hembakad mjuk kaka
Middag: Skinkfrestelse med rivna morötter

SÖNDAG
Lunch: Rostbiff med krämig potatisgratäng, rödvinssky och minimorötter
Dessert: Toscapäron med en gräddklick
Middag: Bakad potatis med kycklingröra och blandsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 45, 8/11–14/11

MÅNDAG
Lunch: Mustig viltgryta med bacon, ris, rörda lingon och grönsaker
Middag: Skogssvampsoppa med baconcrisp, persiljeströ och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Älgfärslimpa med lingongräddsås, kokt potatis och rivna morötter
Middag: Höstpytt med stekt ägg, lingoncrème och grönsallad (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Vilda Fisken (fiskgratäng med timjan och viltsmak) kokt potatis och broccoli
Middag: Pastagratäng med viltfärssås, svampfräs och grönsallad

TORSDAG
Lunch: Viltsoppa med renskav
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Middag: Sojakorv med senapssås, kokt potatis och grönsaker

FREDAG
Lunch: Hjortfärsbiffar med svampsås och rostade rotfrukter
Middag: Kryddfisk med blomkålsmos och majs

LÖRDAG
Lunch: Lappgubbens krämiga fjällpanna, ris, gelé och kokta grönsaker
Dessert: Björnbärskompott med vaniljgrädde
Middag: Viltkyckling med kokt potatis, enbärssås och grönsaker

SÖNDAG Farsdag
Lunch: Vildsvinsstek med kokt potatis, rostade rotfrukter och gräddsås
Dessert: Rulltårtsbakelse med smak av skogens bär
Middag: Jansons frestelse med ägghalva och grönsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 46, 18/10–24/10

MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med rotmos, senapssås och kokta grönsaker
Middag: Grön ärtsoppa med crème fraiche och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Laxfärsrutor, kokt potatis, citronsås och ärtor
Middag: Rotsaksplättar, kokt potatis, kall sås och grönsallad (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Biff a la Lindström, kokt potatis, brunsås och vitkålssallad
Middag: Kasslergryta med kokt potatis och rotfrukter

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Dessert: Pannkaka med sylt och vispad grädde
Middag: Silltallrik med ägghalva och kokt potatis

FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel, klyftpotatis, bearnaisesås och blandsallad
Middag: Champinjoncrepes, kokt potatis och grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Mustig fiskgryta med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Fruktcocktail
Middag: Husets tacogratäng med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad kotlett i gräddig sås med kokt potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Pasta med krämig ädelostsås med rökt kalkon

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 47, 22/11–28/11

MÅNDAG
Lunch: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Middag: Tomat och linssoppa med ört crème och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Laxbullar i hummersås med kokt potatis och ärtor
Middag: Husets vegetariska lasagne och rivna morötter

ONSDAG
Lunch: Kåldolmar, kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och vitkålssallad
Middag: Skink och broccoligratäng med blandsallad

TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med hembakat bröd
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Middag: Omelett med räkstuvning (Veckans klimatsmarta måltid)

FREDAG
Lunch: Flygande Jakob med ris/potatis och blandsallad
Middag: Pasta med sojafärssås och blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med kokt potatis, remuladsås och blandsallad
Dessert: Nougatmousse
Middag: Kycklingköttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingon och broccoli

SÖNDAG Första advent
Lunch: Wallenbergare, potatismos, skirat smör och ärtor
Dessert: Adventskaka med smak av saffran
Middag: Jansons frestelse med ägghalva och råkost

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 48, 29/11–5/12

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Minestronesoppa med hembakat bröd (Veckans klimatsmarta måltid)

TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med bruna bönor, kokt potatis och rivna morötter
Middag: Kaviarfrestelse med grönsallad

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med kycklingfärs, klyftpotatis och ratatouille
Middag: Korv och rotsaksgryta med kokt potatis och blandsallad

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Dessert: Pannkaka med sylt och vispad grädde
Middag: Lappskojs med rödbetor

FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med potatis, lingonsylt och vitkålssallad
Middag: Paj med fetaost och oliver samt blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Havets Wallenbergare med potatismos, skirats smör, picklad gurka och blandsallad
Dessert: Kärleksmums
Middag: Skinkfrestelse med råkostsallad

SÖNDAG Andra advent
Lunch: Pepparrotskött som gryta med kokt potatis och morötter
Dessert: Saffranskokta päron med gräddklick
Middag: Risgrynsgröt med vörtbröd med skinka och mandarin

Med reservation för eventuella ändringar