Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 12, 20/3–26/3

MÅNDAG
Lunch: Falukorv med stuvade makaroner och råkost.
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås.

TISDAG
Lunch: Fiskpiccata (ostpanerad) med tomatsås, potatis och grönsaker.
Middag: Morotsbiff med couscoussallad och citronsås (veckans klimatsmarta måltid).

ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med gräddsås potatis och lingon.
Middag: Pölsa med rödbetor, stekt ägg och potatis.

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli.
Dessert: Äppelpaj med vaniljsvisp.
Middag: Ugnspannkaka med keso och sylt.

FREDAG
Lunch: Dijonbrässerad kyckling, potatis eller ris och kokta grönsaker.
Middag: Italiensk färskostpaj med grönsallad.

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med kokt potatis och grönsaker.
Dessert: Hembakad kaka.
Middag: Fetaostfylld köttfärsbiff med tzatziki och potatis.

SÖNDAG
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, potatis och grönsaker.
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde.
Middag: Pasta med ost- och skinksås, grönsallad.

Meny vecka 13, 27/3–2/4

MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med pepparrotssås, potatis och kokta morötter
Middag: Linssoppa med sötpotatis och morot, skinksmörgås (veckans klimatsmarta måltid).

TISDAG
Lunch: Kräftströmming med potatismos och grönsaker
Middag: Risgrynsgröt med skinksmörgås och frukt

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis, grönsaker och lingon
Middag: Pastasallad med kyckling och dressing

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Frikadeller i tomatsås och ris

FREDAG
Lunch: Lasagne med tomatsallad
Middag: Omelett med räkstuvning och potatis

LÖRDAG
Lunch: Fisk på rotfruktsbädd med kokt potatis
Dessert: Äppelkräm
Middag: Tacogratäng med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Kebabgryta med ris och grönsaker
Dessert: Mjuk kaka med topping
Middag: Husets kycklinggratäng med råkost


Meny vecka 14, 3/4–9/4

MÅNDAG
Lunch: Ost-tomatgratinerad korv med potatismos och grönsaker
Middag: Minestronesoppa och smörgås med spreads

TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med potatis och grönsaker
Middag: Rotfruktsplättar med kall gräslökssås (veckans klimatsmarta måltid).

ONSDAG
Lunch: Biff a `la Lindström med gräddsås, potatis och grönsaker
Middag: Makaronilåda med skirat smör, lingonsylt och råkost

TORSDAG Skärtorsdag
Lunch: Påsksoppa, med smak av ansjovis,
Påskbakelse
Middag: Fläskpannkaka med lingon, råkost

FREDAG Långfredag
Lunch:Dessert: Kycklinggryta Marengo (tomat, vin och champinjoner), ris/potatis
Fruktcocktail med vispad grädde
Middag: Korv och mosbricka med gurkmajonnäs

LÖRDAG Påskafton
Lunch: Påskbuffé
Dessert: Citronmousse
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och haricot verts

SÖNDAG Påskdagen
Lunch: Inkokt lax med dillmajonnäs, potatis och citronklyfta
Dessert: Silviakaka
Middag: Kycklingpytt med kall currysås

Meny vecka 15, 10/4–16/4

MÅNDAG Annandag påsk
Lunch: Påskskinka med rotfruktsgratäng
Middag: Varm matjeslåda med ärtor

TISDAG
Lunch: Vilda fisken(fiskgratäng med purjolök), potatis och grönsaker
Middag: Pastalåda med sojafärs och paprika, blandsallad (veckans klimatsmarta måltid).

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Raggmunk med stekt fläsk och lingon

TORSDAG
Lunch:Italiensk kycklingsoppa,
Bärpaj med vaniljkesella
Middag: Bondomelett med råkost

FREDAG
Lunch:Levergryta med ris/potatis och lingon
Middag: Vegetarisk wok med nudlar

LÖRDAG
Lunch: Laxpudding med skirat smör och ärtor
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Husets gratinerade crepes med blandsallad

SÖNDAG
Lunch: Söndagsstek med gräddsås, potatis, äppelmos och grönsaker
Dessert: Pärontosca
Middag: Silltallrik med ägg, gräddfil och potatis