Visa sökformulär

Mälarporten

Nu skapar vi en helt ny stadsdel, på ett av Västerås mest centrala lägen. För att möta stadens tillväxt och fortsätta vara ett bra val för såväl nya invånare som företag, bygger vi ett nytt resecentrum och flera nya bostäder och arbetsplatser.

Nytt i projektet

  • Station eller resecentrum, vad är skillnaden?

    Förr var stationen en plats där du väntade på tåget, kanske kunde du köpa tidningen och en kopp kaffe. I dag är stationen en knutpunkt för byten mellan olika trafikslag, samtidigt som det behöver finnas tillgång till bra service. Fler människor rör sig genom centrala stationsområden när städer växer...

Prenumerera på nyheter

Är du intresserad av utvecklingen av Mälarporten och Västerås nya resecentrum och vill få löpande information när det händer saker i projektet? Anmäl din e-postadress nedan, så får du ett utskick när vi publicerar en nyhet här på projektwebben.

Hantera prenumeration

Följ oss i sociala medier

Följ oss, engagera dig och tyck till! På Facebook och Instagram delar vi inlägg som kan vara av intresse för invånare, resenärer, investerare med flera, och för en diskussion om intressanta saker som vi funderar över eller vill ha din åsikt om. Det är också lätt för dig att fråga oss om projektet direkt i dessa kanaler.

@malarportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
#mälarporten
#västeråsresecentrum

Så här gör du

Tidplan

Så här stora och komplexa projekt inom stadsutveckling tar tid. Just nu genomförs ett flertal utredningar kopplade till bland annat resecentrums konstruktion och framtiden för olika verksamheter i projektområdet. Allt för att det ska bli så bra som möjligt och hålla uppemot 100 år. Vi står även inför att skriva avtal med inblandade aktörer och fastighetsägare, och sy ihop kalkyler och finansieringsplaner. Mälarportens första detaljplan, som rör stadens nya resecentrum, är planerad att gå ut på granskning under 2021. När det närmar sig kan vi ge en tydligare bild av hur vi går vidare med omvandlingen av hela projektområdet. Håll ut!

Hjälpte informationen på denna sida dig?