Visa sökformulär

Tyck om Råby

Vilka trygghetsskapande åtgärder vill du som bor på Råby göra gällande gator, trafik och parker i området? I potten finns 500 000 kronor som ni Råbybor själva får besluta över. Sammanställningen av era önskemål är klar. Nu kan du rösta på vilka åtgärder som du vill att vi ska genomföra till hösten 2022.

Sammanställning av de mest föreslagna platserna och åtgärderna

Stort tack till alla ni som lämnat in förslag på åtgärder i den digitala kartan och träffat oss på plats! Vi är något försenade med sammanställningen och kostnadsberäkningen, men återkommer så snart vi kan.

Tips! Prenumerera gärna på uppdateringar genom att registrera din mejladress längst ner på sidan. Du får då ett mejl när du kan rösta på de tio mest föreslagna platserna och åtgärderna.

Om projektet - Tyck om din stadsdel

Syftet med projektet är att ha en dialog med dig som bor i en stadsdel. Här får du tycka till om vilka enkla åtgärder vi kan göra för att förbättra din stadsdel. Det handlar bland annat om att utveckla trafiksäkerheten, parkeringar, grönområden, parker och belysning.

Så här går det till

 1. Varje år får en utvald stadsdel 500 000 kronor som ska användas till olika förbättringsåtgärder.
 2. Under våren får alla boende komma med förbättringsförslag i vår digitala karta. Alla åldrar får delta!
 3. När svarstiden gått ut sammanställer vi alla förslag. Därefter får de boende rösta på de 10 mest föreslagna platserna och åtgärderna. Här berättar vi också vad varje insats kommer att kosta så att man kan se vad pengarna räcker till.
 4. Vi går därefter igenom vilka åtgärder som fått flest röster och genomför arbetet under hösten.

Hittills har vi genomfört projektet i följande stadsdelar

 • Viksäng (2013)
 • Jakobsberg-Västermalm (2014)
 • Pettersberg (2015)
 • Norra Haga-Norra Malmaberg (2016)
 • Skallberget (2017)
 • Gideonsberg (2018)
 • Bjurhovda (2019)
 • Rönnby (2020)
 • Hammarby (2021)
 • Råby (2022)

Prenumerera på uppdateringar

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din mejladress i fältet nedan. Vi sparar och använder adressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan. Observera! Avsändaren heter Sitevisionproduktion@vasteras.se och ämnet Tyck om Råby.

Tänk på att anmälan innebär att du samtycker till att vi får hantera en av dina personuppgifter (i detta fall din mejladress) för att göra utskick. Läs därför samtyckestexten nedan innan du anmäler dig.

Hantera prenumeration

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan Tyck om Råby.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan Tyck om Råby uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på uppdateringar" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.

Det här händer i Västerås

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 23 februari

  Allmänhetens frågestund börjar klockan 13.00 i kommunfullmäktigesalen. Den pågår i max 15 minuter. Då kan du ställa frågor om de ärenden som tas upp på dagens sammanträde. Finns det inga frågor direkt klockan 13 startar sammanträdet och då får inga frågor ställas. Allmänheten får närvara på den öppn...

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 30 mars

  Allmänhetens frågestund börjar klockan 13.00 i kommunfullmäktigesalen. Den pågår i max 15 minuter. Då kan du ställa frågor om de ärenden som tas upp på dagens sammanträde. Finns det inga frågor direkt klockan 13 startar sammanträdet och då får inga frågor ställas. Allmänheten får närvara på den öppn...

Nytt i Västerås

 • Tyck till om din förskola

  En gång om året skickar Västerås stad ut en enkät för att ta reda på vad barn och vårdnadshavare tycker om förskolan i Västerås. Nu är det dags för årets enkät. Sista dag att svara är 24 februari.

 • Ändrade tider för busskortsutlämning

  Bor du i Västerås och har ett LMA-kort eller går under massflyktingdirektivet? Då har du rätt till kostnadsfria bussresor inom Västerås Kommun. Från och med nästa vecka gäller utlämning en gång i veckan på onsdagar klockan 13.00-16.00. Den här veckan är dagens utlämning (24/1) inställd, men torsdage...

 • En dag med vårdhundarna

  Det är eftermiddag på Hälleborgs äldreboende och personalen har denna dag fått förstärkning av två fyrbenta kollegor.