Visa sökformulär

Bullan barnscen

I tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Programmet våren 2021

Föreställningar är gratis i stadsdelarna, men du måste ändå ha biljett. Culturens föreställningar kostar 75 kronor för vuxen och 20 kronor för barn och bör bokas i förväg. Information om hur du får tag på det hittar du under respektive scen nedan. Det finns ett begränsat antal platser. Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig att stanna hemma om du är sjuk eller känner symptom. Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Bullan barnscen på Facebook, Barnkultur i Västerås Länk till annan webbplats.

Nyhet: Streama barnföreställningen Rörliga Rader, 24 april, mellan 14.00-15.00.

Köp nu din digitala biljett på www.kulturbiljetter.se Länk till annan webbplats. och titta på en fantastisk fin föreställning tillsammans med ditt barn!

Rörliga Rader är en saga förkroppsligad genom dans och rörelse. Berättelsen ges tredimensionellt liv när dansarna leker med bokens känslor och språk och tillför ytterligare perspektiv till det lästa ordet. Följs av en workshop där barnen och dansarna reflekterar och utforskar bokens innehåll, i samtal och i rörelse. Från 3 år.

Biljettpris: 50 kr vuxen - 20 kr barn. Innan föreställningen skickas en länk ut via email. Klicka på länken för att kolla på föreställningen.

VIKTIGT: föreställningen på Culturen är slutsåld – max 8 personer!

Två kvinnor som spelar teater.

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas eller bokas tidigast en månad innan föreställning på Viksängs Öppna förskola 021-39 23 35 samt i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.
Alla barn bjuds på fika efter föreställningen.

INSTÄLLT! Söndag 28 februari klockan 13: Igelkotten och Mullvaden med Dockteater Tittut

Ett mer omaka par finns inte – ändå är de bästa vänner. Igelkotten och Mullvaden trivs bra ihop men ibland blir det krångligt när man är så olika. Igelkotten är taggig och snabb. Mullvaden är sammetsmjuk och försiktig. Men trots det eller kanske just därför? Är de mycket goda vänner. Från 2 år.

INSTÄLLT! Söndag 11 april klockan 13: Jag känner mig blå med Per Dunsö och Anna Lehammar

Kan man ha mer än en älsklingsfärg? Varför är läpparna röda och var är färgerna på natten? Hur mår man egentligen om man känner sig blå? Ja, även om detta är frågor svåra att svara på, gör vi ett försök. Och med hjälp av en handfull färgglada sånger och gråmulna visor hittar vi kanske rätt till slut eller så går vi vilse. Men det är ju rätt spännande det också. 3-6 år.

Bullan barnscen, Culturen, 4:e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 75 kronor för vuxen och 20 kronor för barn. Begränsat antal platser!
Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60.
Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen. Café med lekhörna.

Lördag 13 mars klockan 14: Klunsen med Awake Projects

En medryckande, charmig och förtrollande dockteaterföreställning, framförd i en sagolikt utsmyckad scenografi. Utifrån barnboken Klunsen av Per Backman. Hunden Klunsen är missnöjd med sig själv och önskar konstant att han var något mer. Viljan att ha vad andra djur har tar över och gör honom till en väldigt annorlunda och konstig varelse. Vad händer då när han träffar en annan Kluns? Från 3 år.

VIKTIGT: max 8 personer i publiken per föreställning och 1 vuxen per sällskap.

Lördag 27 mars klockan 14: Höra hemma med Teater Kung och Drottning

INSTÄLLT! Föreställningen Höra Hemma, som skulle spelas 27 mars, kl 14.00, på CuLTUREN är tyvärr inställd pga sjukdom. Vid frågor, ring: 021-391005.

En föreställning om det mänskliga behovet av att ha någon plats att kalla sitt ”hem”. Varför är ditt hem inte mitt? Kan det bli mitt? Eller vårt? Med väldigt få ord men mycket rörelse och dans till nykomponerad musik av Ulf Eriksson får publiken följa karaktärerna när de försöker reda ut vad som är mitt och ditt och om det kan bli vårt? Från 2 år.

Lördag 24 april klockan 14: Rörliga rader med Kolko

Rörliga Rader är en saga förkroppsligad genom dans och rörelse. Berättelsen ges tredimensionellt liv när dansarna leker med bokens känslor och språk och tillför ytterligare perspektiv till det lästa ordet. Följs av en workshop där barnen och dansarna reflekterar och utforskar bokens innehåll, i samtal och i rörelse. Från 3 år.

INSTÄLLT! Lördag 22 maj klockan14: Nya Skor med Molière Ensemble

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill. Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Från 3 år.

Gratis biljetter hämtas eller bokas i Mikaelikyrkan 021-40 45 15, Hammarby mötesplats 072-083 13 46 samt på Hammarby bibliotek 021-39 46 80.
Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen.

Lördag 13 mars klockan 14: Rörliga rader med Kolko

Rörliga Rader är en saga förkroppsligad genom dans och rörelse. Berättelsen ges tredimensionellt liv när dansarna leker med bokens känslor och språk och tillför ytterligare perspektiv till det lästa ordet. Följs av en workshop där barnen och dansarna reflekterar och utforskar bokens innehåll, i samtal och i rörelse. Från 3 år. Spelplats: Mikaelikyrkan.

Lördag 22 maj klockan 14: Nya Skor med Molière Ensemble

Föreställningen på Culturen är slutsåld (max 8 pers), men erbjuds även digitalt. Köp biljetter på kulturbiljetter.se

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill. Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Från 3 år. Spelplats meddelas senare.

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Råby bibliotek (utomhus). Grattis biljetter hämtas eller bokas på Råby bibliotek 021-39 80 62 eller 021-39 46 17.

INSTÄLLT! Lördag 24 april klockan 13: De tre guldäpplena – dockteater på arabiska med Arabiska Teatern.

Mustafa Aldarwish tillsammans med dockorna framför roliga berättelser som handlar om lek, äventyr och vänskap. Föreställningen är gjord för arabisktalande barn så att de kan få uppleva teater och roas på sitt modersmål. Från 3 år. Passar även yngre barn.

Bullan barnscen Skultuna, Skultuna bibliotek

Gratis biljetter hämtas eller bokas på Skultuna bibliotek 021-39 38 25.
Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen.

INSTÄLLT! Lördag 24 april klockan 14: Tidsfördriv med Kompani Kläng

Två musiker och två akrobater försöker hitta leken. Fantasin bubblar, musiken bidrar och överraskningarna får akrobatiken att stå på huvudet. Från 3 år.

Bullan barnscen Bäckby, i närheten av Bäckbyhuset

Gratis biljetter hämtas eller bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64 samt på Familjecentrum/Öppna förskolan Bäckby 021-39 88 46.

INSTÄLLT! Lördag 22 maj klockan 14: Akropanik med Cirkus Trattofon

Möt två förvirrade artister i ett stumfilmsinspirerat slapstick med mycket värme. Akrobatisk varieté med avslutande prova på-workshop. Från 3 år.

Bullan barnscen Tillberga

Tillberga Medborgarhus, utomhus. Gratis biljetter hämtas eller bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning 021-81 65 30. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen.

INSTÄLLT! Lördag 8 maj klockan 10: Akropanik med Cirkus Trattofon

Möt två förvirrade artister i ett stumfilmsinspirerat slapstick med mycket värme. Akrobatisk varieté med avslutande prova på-workshop. Från 3 år.

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursekreterare på enheten Allmänkultur

Telefon: 021-39 10 05

Det här händer i Västerås

  • Arkeologidagen på Anundshög

    En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

  • Pettersbergsdagen

    Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

Nytt i Västerås