Visa sökformulär

Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Programmet hösten 2022

BULLAN barnscen är till för de allra minsta och deras vuxna. En tillgänglig scen för ett gott möte och trevlig samvaro. En scen med kontinuitet där teaterintresset kan väckas hos barnen men även hos de vuxna. Alla föreställningar ute i stadsdelarna är gratis. På BULLAN barnscen CuLTUREN visas föreställningarna på 4:e Teaterns scen som kan ta emot större produktioner med mer scenografi. Där lägger vi ofta premiärer och tar en liten avgift för biljetterna.

BULLAN barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med: 4:e teatern, Attendo, Västmanlands Teater, Västmanlandsmusiken, Elektra Folkets Bio, CuLTUREN, Svenska kyrkan Västerås och Tillberga grannskapsservice.

Kultur händer överallt, mitt i vardagen. Det ska vara lätt att delta, oavsett ålder eller ekonomiska förutsättningar. Detta arbetar vi för varje dag och det är därför så roligt att komma ut med ännu ett program för BULLAN barnscen. Fullt med härlig scenkonst som passar de yngsta!

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn! Läs om hur du får tag på dina biljetter under respektive scen. Begränsat antal platser! Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Bullan barnscen på Facebook, Barnkultur i Västerås Länk till annan webbplats.

Bildtext

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 25/9 klockan 13.00: Musen Märta och dockan Marcho bygger bo med Teater Pelikanen

Märta bygger och fifixar ett bo men när hon går ut är det någon som kommer och busar med hennes saker... En musikalisk fars för de minsta med lek, dramatik, rörelse och musik. Vi introducerar kända klassiska musikstycken av Mozart, Tjajkovskij, Strauss, Eric Satie och gör husmusgymnastik tillsammans med barnen efter föreställningen. Från 1,5-5 år.

Söndag 18/12 klockan 13.00: Skynda på! Med Torgteatern

En musikfylld föreställning om en förälder och ett barn, om fantasi och lek och om tid. Tid som måste passas och kläder som ska kläs på, en helt vanlig morgon. Vad är tid? Och varför är det alltid så bråttom just när det är som roligast? Från 0-5 år

Bullan barnscen, Culturen, 4e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 75 kr/vuxen; 20 kr barn – begränsat antal platser! Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen! Café med lekhörna!

Lördag 27/8 kl 14.00: Känna känna känslor med Teatteri Sydänkäpi

Känna känna känslor / Tunne tunteesi

Alla dessa känslor som dyker upp! Man ramlar, får ont och blir ledsen. Eller blir glad av att leka med en färgglad ballong. Kanske blir man arg på nallen. Dumma nallen! Oj. Vi kramar nallen. Nu är nallen glad igen. En föreställning för alla förskolebarn - även de allra minsta (från 1 år till 6 år). Föreställningen är tvåspråkig och framförs på svenska och finska. Det går att förstå även om man bara kan ett av språken och barn som inte fullt behärskar något av språken kan hänga med på grund av ett tydligt scenspråk.

Tunteet tulevat. Sitä kaatuu, sattuu ja tulee suru. Tai tulee ilo kun ilmapallo on niin kauniin värinen. Entä jos suuttuu nallelle? Tyhmä nalle! Oi. Halataan nalle taas iloiseksi. Teatteriesitys päiväkoti-ikäisille – myös kaikkein pienimmille. Esitys sopii kaikille päiväkoti-ikäisille (1-6 v). Esitys on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja sitä on helppo ymmärtää , vaikka osaisi vain toista näistä kielistä. Myös lapset jotka eivät vielä hallitse kumpaakaan kieltä, pysyvät mukana selkeän näyttämökielen avulla.

Lördag 24/9 kl 14.00: Alla mot alla med 4:e teatern

En ordlös föreställning om rättvisa för hela familjen. I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Charlie Chaplin, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr. Bean är inspirationskällor. Från 3 år

BULLAN FLY OUT!! Lördag 15/10 kl 14.00: Farkost med Gycklargruppen TRIX.

OBS: spelas på Trixteatern, Sigurdsgatan 33. Bokning av biljetter via Elektra bio, se ovan.

En spännande fysisk upplevelse som utmanar kroppens förmågor och resandets möjligheter
Farkost är en 30 minuters föreställning som utforskar temat för en resa inom olika former.
De tre konstnärerna går samman i flera olika formationer som reser genom tid och rum och upptäcker och avslöjar nya sätt att resa. Genom denna resa blandar och matchar de sina olika cirkuskunskaper och skapar en unik kombination av akrobatik, jonglering och levande musik. Från 5 år

Lördag 19/11 kl 14.00: Jättens hjärta med Awake Projects

Jättens Hjärta – En magisk saga berättad med dans, musik och skuggteater på vackert handmålade akvareller.
En upplevelse där modern teknik möter den traditionella folksagan med närheten som endast live framförandet kan ge.
I sagan Jättens Hjärta följer vi prinsen som ger sig ut på äventyr med förhoppningen om att hitta en prinsessa och en stor skatt. På vägen möter han förtrollade djur och får veta att Jätten har rövat bort en prinsessa för att tvinga henne att gifta sig med honom. Prinsen måste besegra Jätten men hur vinner man över någon som inte har sitt hjärta i kroppen?

Bullan barnscen Hammarby, Mikaelikyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas i Mikaelikyrkan 021- 40 45 15, samt på Hammarby bibliotek 021-39 46 80.

Lördag 22/11 klockan 14.00: Vem ser Dim med Teater Pero

En pjäs om att vara väldigt liten men ändå inte minst.I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim. Från 2,5 år

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Råby bibliotek Grattis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek Tel.: 021–398062 tel. direkt: 021–394617.

Lördag 8/10 , Råby kulturkväll klockan 16.30-19.30: Jazzmagi

Följ med på en hisnande musikalisk resa från New Orleans till Kyoto med fokus på jazzens absoluta kärna: improvisationen! Jazzens historia vävs in på ett naturligt, fantasifullt och lekfullt sätt. I denna konsert blir barnen medskapare i en spontan, lätt surrealistisk konsert där ingenting är omöjligt när publiken och musikens kraft tillåts leda händelseförloppet i olika riktningar.

Bullan barnscen Bäckby, Bäckbyhuset

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Lördag 12/11 klockan 13.00: Gropen med Circus Tigerbrand

Bakom gymnastiksalen ligger Gropen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden. Nu finns där sly och stubbar, grenar och stenar. Och man kan vara där och leka. Vad som helst. Hur länge som helst. Alla älskar Gropen. Utom dom vuxna. Dom hatar Gropen."

Gropen är en livsbejakande berättelse om barns rätt till lek och fantasi. En påminnelse om vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och också om att själv ibland släppa kontrollen och hitta nya stigar.

Bullan barnscen Tillberga,Tillberga Medborgarhus

Gratis biljetter hämtas/bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning 021-81 65 30.

Lördag 6/11 kl 10.00: Radio Trattofon med Cirkus Trattofon

Cirkus Trattofon rattar in en halsbrytande humorföreställning på sin tecknade radio. Men radion själv är inte med på noterna.

Bullan barnscen Skultuna, Skultuna bibliotek

Gratis biljetter bokas/hämtas på Skultuna bibliotek 021-39 38 25.

Lördag 29/10 kl 14.00: Alla mot alla med 4:e teatern

En ordlös föreställning om rättvisa för hela familjen. I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Charlie Chaplin, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr. Bean är inspirationskällor. Från 3 år.

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursamordnare, stadsbiblioteket

Telefon: 021-39 10 05

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Nordic City Network träffas i Västerås under tre dagar

    Den 27 september anländer samhällsplanerare från 11 nordiska städer till Västerås för att träffas inom nätverket Nordic City Network. Under tre dagar ska besökarna tillsammans med tjänstepersoner från Västerås stad jobba utifrån temat innerstadens utveckling, med särskilt fokus på trygghet och inklu...