Visa sökformulär

Nyheter

 • Informationstillfällen på gymnasieskolorna

  Under hösten och våren planerar gymnasieskolorna att erbjuda informationstillfällen för alla som ska söka till gymnasiet. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.

  Publicerad 23 oktober 2020 15:09
 • Nu är vi igång med satsningen Äldreomsorgslyftet i Västerås

  20 visstidsanställda personer inom Västerås stads äldreomsorg har påbörjat utbildningar inom satsningen Äldreomsorgslyftet. Det ger dem möjligheten att på arbetstid studera på halvtid till vårdbiträde eller undersköterska. Samtidigt garanteras de en tillsvidareanställning.

  Publicerad 23 oktober 2020 14:39
 • Sök stipendium!

  Är du gymnasieelev? Då är det dags att söka stipendium. Stipendiet kan sökas av elever vid Västerås kommunala och fristående gymnasieskolor.

  Publicerad 22 oktober 2020 13:15
 • Viktor Larssons plats invigd

  Med dragspelstoner, trumpetfanfar och ett rutschbaneåk invigdes på onsdagen den ombyggda Viktor Larssons plats framför Växhuset.

  Publicerad 21 oktober 2020 13:45
 • Förbjudet att sprida signalkräftor

  Någon har planterat in signalkräftor i dammarna på Djäkneberget, vilket är ett lagbrott. Västerås stad kommer därför tillsammans med Länsstyrelsen och fiskeklubben Aspen, att försöka fiska upp alla kräftor i dammarna innan de hinner föröka sig. Om denna åtgärd inte räcker kan det bli aktuellt att tö...

  Publicerad 20 oktober 2020 11:04
 • Normal funktion på trygghetslarmen i Västerås

  Företaget Tunstall som i Västerås har 100-150 trygghetslarmskunder har bytt larmplattform. Detta gav mellan den 7 oktober och den 15 oktober den oönskade effekten att trygghetslarmen fick långa svarstider i delar av landet. Även i Västerås kan kunder med trygghetslarm från Tunstall ha påverkats.

  Publicerad 16 oktober 2020 15:16
 • Idag öppnar ansökan för Västerås stads kulturstipendium!

  Fler än 800 personer har fått Västerås kulturstipendium. Kulturstipendiet kan sökas inom följande områden: Scenkonst (musik, teater, dans), Bild (konst, film, foto), Kulturarv, Litteratur samt Övriga konstuttryck.

  Publicerad 14 oktober 2020 08:39
 • Johannisberg får en ny vattenpark

  Nu börjar arbetet med den nya vattenparken i Johannisberg. Den kommer att bestå av olika dammar och ett grönområde som ska användas för rekreation. Parken ska också rena dagvatten från västra Västerås och bidra till att förbättra vattenkvaliteten i Mälaren.

  Publicerad 13 oktober 2020 17:17
 • Lekplats i Irsta får rörelsetema

  Nu är omröstningen om lekplatsen Lokes väg i Irsta klar. Det blev en klar majoritet för alternativ A som sätter rörelse i centrum.

  Publicerad 09 oktober 2020 15:16
 • Problem med inloggning till e-tjänster via Chrome

  Just nu kan det vara problem när du loggar in i e-tjänsten för förskola och fritidshem samt e-tjänsten för grundskola i webbläsaren Chrome. Prova med en annan webbläsare. Vi arbetar med problemet och försöker åtgärda det så fort vi kan.

  Publicerad 02 oktober 2020 14:19
 • Ny aktivitetsyta på Öster Mälarstrand

  Nu börjar vi bygga en ny aktivitetsyta på Öster Mälarstrand. Här kommer det att finnas plats för olika typer av rörelseaktiviteter och spontanlek för alla åldrar.

  Publicerad 02 oktober 2020 09:48
 • Välkomna att besöka våra äldreboenden igen

  Den första oktober hävs det nationella besöksförbudet som gällt under våren. Det betyder att vi återigen kan ta emot besök till våra äldreboenden. Nu hjälps vi åt för att skapa så bra och trygga möten som möjligt.

  Publicerad 30 september 2020 14:20
 • Närboende får rösta om lekplats i Irsta

  Inom kort ska vi renovera lekplatsen Lokesväg i Irsta. I dagarna får närboende ett vykort som presenterar två alternativ som de får rösta mellan.

  Publicerad 28 september 2020 15:57