Visa sökformulär

Bibliotek

Angående Covid-19. Västerås stadsbibliotek försöker ha öppet som vanligt och följer de instruktioner och riktlinjer som Region Västmanlands smittskyddsläkare och Folkhälsomyndigheten ger.

Tre bra tips för att minska risken att sprida smitta och att bli smittad:

1. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Använd handsprit.
2. Undvik att röra vid din näsa, mun och ögon. Hosta och nys i armvecket.
3. Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller personalen på biblioteket.

Välkommen till Västerås stadsbibliotek. Vi har för närvarande ingen egen webbplats. Vi arbetar på en ny som är under produktion. Genom menyn till vänster kan du läsa mer om vad du kan göra hos oss och se våra öppettider.

Se våra öppettider här

Folkbiblioteken i Västmanland samverkar för att ge er ett bättre och öppnare bibliotek. Tillsammans är vi Bibliotek i Västmanland. Detta innebär att du nu kan ta del av alla bibliotek i Västmanlands utbud.

Vill du ha ett bibliotekskort? Registrera dina uppgifter här:https://katalog.bibliotekivastmanland.se/cgi-bin/koha/opac-memberentry.pllänk till annan webbplats
Besök sedan något bibliotek i Västmanland och hämta ut ditt bibliotekskort. Glöm inte giltig legitimation.

Vill du logga in/söka i vår katalog och hantera dina lån gör du det här: www.bibliotekivastmanland.selänk till annan webbplats

Läs om vårens aktiviteter i senaste Bibliogram (pdf)PDF

Västerås stad har ett huvudbibliotek och fem stadsdelsbibliotek. Västerås stad har också en biblioteksbuss som kör till platser där det inte finns bibliotek, både i staden och utanför tätorten. Biblioteksbussen besöker även skolor och förskolor. Under 2020 kommer vi även att öppna Hammarby bibliotek, som blir ett kvartersbibliotek.

Det finns också bibliotek i Skultuna och Tillberga som drivs i annan regi.

Bra länkar

Hitta till biblioteken

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Västerås stadsbibliotek drivs av Västerås stad och är en del av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Våra bibliotek har ungefär 2500 besökare om dagen. Vi har 300 000 böcker att välja mellan och varje år köper vi in nästan 30 000 nya böcker, både nyutgivet och ersättningsböcker för de böcker som har slitits ut.

Vi har också ett stiftsbibliotek med äldre skrifter och böcker. Det används främst av forskare och släktforskare. För att få tillgång till stiftsbiblioteket bokar du en tid med vår stiftsbibliotekarie.

Kontakta oss

Västerås stadsbibliotek

Hit kan du vända dig för att få svar på frågor som rör biblioteket

021-39 46 01

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Svartån sänks en meter på prov

    Under tisdagen och onsdagen pågår arbete med att sänka vattenståndet vid Falkenbergska kvarnen med cirka en meter. Sänkningen är tillfällig och görs inför byggandet av en faunapassage.

  • VSK Bandy uppvaktas senare

    Vi säger stort grattis till VSK Bandy som i lördags försvarade sitt SM-guld och nu är svenska mästare för andra året i rad. Med anledning av coronasituationen har Västerås stad i samråd med VSK Bandy kommit överens om att ordna en uppvaktning för laget vid ett senare tillfälle.

  • Möjlighet till ö-trafik i sommar

    Det kan komma att bli båttrafik till de yttre öarna i Västeråsfjärden i sommar. Det står klart sedan tekniska nämnden fattat ett inriktningsbeslut om att teknik- och fastighetsförvaltningen ska förbereda och genomföra upphandling av trafiken.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?