Malmabergs upptäckarstig

Malmabergsskogens upptäckarstig är ett träspång som slingar sig 60 meter i skogen. Längs den kan man upptäcka och lära sig om de djur och den natur som finns runt om i skogen.

Om projektet

Västerås stad bygger en upptäckarstig i Malmabergsskogen. Stigen byggs upp kring en cirka 60 meter lång träspång som slingrar sig fram genom skogen för att öka framkomligheten. Redan nu kan du se den färdigbyggda träspången på plats. Längs med stigen kommer du att kunna upptäcka och lära dig saker om några av de djur och den natur som finns runt om i Malmabergsskogen. Vem vet, du kanske även upptäcker några andra spännande inslag längs vägen om du tittar riktigt noga?

Enkäten är avslutad

Tack alla ni som deltagit i vår enkät om upptäckarstigen! Sammanlagt fick vi in drygt 100 svar och nästan lika många ordförslag gällande vad det bästa med träd är. Namnet ”Upptäckarstigen” med skogens djur som tema vann omröstningen.

När det gäller namnförslaget vann ”Upptäckarstigen” överlägset med 58,4%. Namnen ”Stig in i skogen” och ”Levande skogen” fick vardera 15,6% av rösterna, medan ”Trädstigen” fick 10,4% av rösterna. När det gäller frågan ”Vilka figurer tycker du ska få flytta in längs stigen?” var resultatet betydligt jämnare. Skogens djur vann med 40,4% medan alternativen ”Tomtar, troll, pysslingar och älvor” samt ”Sagans fantasidjur” fick 29,8% var av rösterna.

En träspång som går genom skogen.

I ordförslagen var de mest förekommande orden syre, vackra, djur, klättra och levande. Doften och föränderlighet hamnar inte långt efter.

Vad händer härnäst?

Vi kommer att jobba vidare med era ordförslag. Under våren kommer vi att färdigställa upptäckarstigen och förhoppningen är att vi kan inviga den till försommaren 2023.

Prenumerera på meddelanden från Malmabergs upptäckarstig

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din e-postadress i fältet nedan. Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Hantera prenumeration