Visa sökformulär

Seniorguider

Inom Västerås stad finns tre seniorguider. Vi vill komma i kontakt med dig som är 65 år och äldre och som inte har stödinsatser från kommunen.

Vi vill underlätta för dig som är senior att fortsätta leva ett självständigt liv. Vi kan ge tips om servicefunktioner som kommun, region och övriga samhället erbjuder. Till oss seniorguider kan du vända dig med alla frågor och funderingar om livet som senior i Västerås. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning.

Bli seniorsmart

Här är några områden där vi har råd och tips att ge:

  • Friskvård, kost och motion
  • Stöd och service inom kommun och region
  • Bostadsfrågor
  • Säkerhet – till exempel brandskydd, förebygga fallolyckor och brott mot äldre
tre kvinnor som arbetar som Västerås stads seniorguider

Agneta Nyström, Jessica Leijon Hjelm och Linda Bodin är Västerås stads seniorguider.

Äldrelinjen – en stödtelefon vid oro

Känner du dig orolig eller har frågor om corona-pandemin och allt som händer i samhället nu? Då är du välkommen att ringa äldrelinjen. Telefonnumret är 021-39 29 29 och telefonen är öppen vardagar mellan klockan 7.30 och 17.00.

Stödtelefonen är till för dig som är äldre och dina närstående. Äldrelinjen kommer också att ta emot samtal om verksamheter och personer med funktionsnedsättning till anhörigstödjarna när det behövs. Anhörigstödjarna har kompetens och erfarenhet inom området.

Vi som svarar är Västerås stads seniorguider och anhörigstödjare som har god kännedom om kommunens omsorg och samhällets funktioner.

Vi kommer till dig!

Vi kommer gärna hem till dig. Då kan vi i lugn och ro prata igenom just dina behov och förutsättningar. Om du hellre vill, ses vi på en annan plats. Vi ordnar också seniorgrupper där vi träffas och samtalar kring olika teman som rör livet som senior. Det alternativet kanske passar dig som tycker att det är givande att träffa andra seniorer och utbyta erfarenheter? Vi startar grupper regelbundet. Anmäl dig redan idag!

En temaföreläsning i din förening

Om du är med i en förening eller organisation så kommer vi gärna och föreläser kostnadsfritt kring ovanstående ämnen. Självklart anpassar vi föreläsningen utifrån gruppens önskemål och behov.

Vill du få vårt digitala nyhetsbrev?

Varje månad gör vi ett nyhetsbrev med information och aktuella tips för dig som är 65 år eller äldre. Vi skickar det till dig via e-post.

Prenumerera på nyhetsbrevet från Seniorguidernalänk till annan webbplats

Det senaste nyhetsbrevet från Seniorguidernalänk till annan webbplats

Kontakt

Telefon: du når oss säkrast via Västerås stads Kontaktcenter på telefon 021-39 27 25
e-post:  seniorguide@vasteras.se
Postadress: Västerås stad, Seniorguide, Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D, 722 14 Västerås

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Nu kan västeråsarna rösta med fimpen

    Som ett led i arbetet för ett renare Västerås sätter Teknik- och fastighetsförvaltningen upp fimpomater på olika platser. Tanken är att på ett lättsamt sätt få rökare att inte kasta fimpar på marken.

  • Ortsanalysen för Kvicksund är klar

    Nu är den klar! Västerås stad och Eskilstuna kommun har tillsammans tagit fram Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund . Handlingen ska vara en inspiration och vägledning för olika utvecklingsprojekt i Kvicksund, med olika initiativtagare. Planen togs fram i dialog med kvicksundsbor, förening...

Hjälpte informationen på denna sida dig?