Visa sökformulär

Seniorguider

Inom Västerås stad finns två seniorguider. Vi vill komma i kontakt med dig som är 65 år och äldre och som inte har stödinsatser från kommunen.

Vi vill underlätta för dig som är senior att fortsätta leva ett självständigt liv. Vi kan ge tips om servicefunktioner som kommun, region och övriga samhället erbjuder. Till oss seniorguider kan du vända dig med alla frågor och funderingar om livet som senior i Västerås. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning.

Bli seniorsmart

Här är några områden där vi har råd och tips att ge:

 • Friskvård, kost och motion
 • Stöd och service inom kommun och region
 • Bostadsfrågor
 • Säkerhet – till exempel brandskydd, förebygga fallolyckor och brott mot äldre
Två kvinnor som arbetar som Västerås stads seniorguider

Jessica Leijon Hjelm och Agneta Nyström är Västerås stads seniorguider.

Vi kommer till dig!

Vi kommer gärna hem till dig. Då kan vi i lugn och ro prata igenom just dina behov och förutsättningar. Om du hellre vill, ses vi på en annan plats. Vi ordnar också seniorgrupper där vi träffas och samtalar kring olika teman som rör livet som senior. Det alternativet kanske passar dig som tycker att det är givande att träffa andra seniorer och utbyta erfarenheter? Vi startar grupper regelbundet. Anmäl dig redan idag!

En temaföreläsning i din förening

Om du är med i en förening eller organisation så kommer vi gärna och föreläser kostnadsfritt kring ovanstående ämnen. Självklart anpassar vi föreläsningen utifrån gruppens önskemål och behov.

Vill du få vårt digitala nyhetsbrev?

Varje månad gör vi ett nyhetsbrev med information och aktuella tips för dig som är 65 år eller äldre. Vi skickar det till dig via e-post.

Prenumerera på nyhetsbrevet från Seniorguiderna Länk till annan webbplats.

Det senaste nyhetsbrevet från Seniorguiderna Länk till annan webbplats.

Kontakt

Telefon: du når oss säkrast via Västerås stads Kontaktcenter på telefon 021-39 27 25
e-post:  seniorguide@vasteras.se
Postadress: Västerås stad, Seniorguide, Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D, 722 14 Västerås

Det här händer i Västerås

 • Nationaldagsfirande på Djäkneberget

  Som en uppföljning på förra årets succé bjuder Västerås stad vid årets nationaldagsfirande på Djäkneberget på livemusik, allsång och härlig stämning. Vi kan med glädje presentera artisterna Timo Räisänen, Melanie Wehbe, Fanny Wistrand, Eric Bibb, Miriam Aida samt Nassim Al Fakir, som även kommer att...

Nytt i Västerås

 • Kultur för äldre på mötesplatserna i sommar – hela programmet

  Sommarturnén för kultur i äldreomsorgen drogs igång sommaren 2020 för att bryta den isolering som många äldre hamnade i på grund av coronapandemin. Det blev så uppskattat att det har fortsatt på somrarna sedan dess. Sommaren 2023 bjuder på 208 kulturprogram från juni till augusti på våra 35 enheter ...

 • Internationella sjuksköterskans dag

  Idag är det 12 maj och sjuksköterskans dag till minne av Florence Nightingale. Umuzhat Zurkhaeva, som kallas Umka, har jobbat som sjuksköterska sedan 2018 och brinner för sitt yrke. - Jag är stolt över det arbete som jag och mina kollegor gör varje dag.