Seniorguider

Inom Västerås stad finns två seniorguider. Vi vill komma i kontakt med dig som är 65 år och äldre och som inte har stödinsatser från kommunen.

Vi som seniorguider strävar efter att göra det enklare för dig som är senior att fortsätta leva ett självständigt liv. Vi kan erbjuda dig tips och rådgivning om olika servicefunktioner som erbjuds av kommunen, regionen och övriga samhället. Vår rådgivning är kostnadsfri och vi finns till för att svara på alla dina frågor och funderingar om livet som senior.

Bli seniorsmart

Här är några områden där vi kan erbjuda råd och tips:

 1. Friskvård, kost och motion
 2. Stöd och service inom kommun och region
 3. Bostadsfrågor
 4. Säkerhet. Till exempel brandskydd, förebyggande av fallolyckor och brott mot äldre
Två kvinnor som arbetar som Västerås stads seniorguider.

Jessica Leijon Hjelm och Agneta Nyström är Västerås stads seniorguider.

Vi kommer till dig!

Vi kommer gärna hem till dig för att diskutera dina behov och förutsättningar i lugn och ro. Men om du hellre vill, kan vi också träffas på en annan plats som passar dig bättre. Vi arrangerar också seniorgrupper där vi samlas och diskuterar olika teman som är relevant för livet som senior. Detta alternativ kan vara passande för dig som uppskattar att träffa andra seniorer och dela erfarenheter. Vi startar nya grupper regelbundet, så anmäl dig redan idag om du är intresserad!

En temaföreläsning i din förening

Om du är med i en förening eller organisation så kommer vi gärna och föreläser kostnadsfritt kring ovanstående ämnen. Självklart anpassar vi föreläsningen utifrån gruppens önskemål och behov.

Vill du få vårt digitala nyhetsbrev?

Varje månad gör vi ett nyhetsbrev med information och aktuella tips för dig som är 65 år eller äldre. Vi skickar det till dig via e-post.

Prenumerera på nyhetsbrevet från Seniorguiderna

Det senaste nyhetsbrevet från Seniorguiderna

Kontakt

Kontaktcenter
Telefon: 021-39 27 25
E-post:  seniorguide@vasteras.se
Postadress: Västerås stad, Seniorguide, Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D, 722 14 Västerås

Nytt i Västerås

 • 19 juni 2024

  SM-veckan invigs onsdag 26/6

  Sommarens stora idrottsevenemang äger rum mitt i Västerås. 28 olika idrotter gör upp om SM-titlarna den 26–30 juni. Onsdag 26 juni klockan 11.00 invigs SM-veckan i Västerås.

 • 30 maj 2024

  Väskförbud på Djäkneberget vid nationaldagsfirandet

  Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige. Det kommer i år att även gälla vid nationaldagsfirandet på Djäkneberget den 6 juni, med totalt väskförbud på gräsytan framför scenen.

 • 30 maj 2024

  Kultur för äldre på mötesplatserna i sommar – hela programmet

  Sedan 2020 har alla äldreboenden och mötesplatser för äldre erbjudits underhållning under sommaren. Det blev genast en succé som Västerås stad har drivit vidare sedan dess. Årets sommarprogram startar den 10 juni. Sommaren 2024 bjuder på 185 program på 38 olika platser – både privata och kommunala äldreboenden samt de fem öppna mötesplatserna för äldre på Bäckby, Malmaberg, Råby, Rönnby och Hjärtpunkt Skiljebo, dit alla äldre är välkomna. Här kan du läsa mer om de olika föreställningarna och se när och på vilken mötesplats de framförs. För programmet på servicehus och äldreboenden hänvisas till respektive boende.

 • 30 maj 2024

  Traditionen med sommarturné för äldre i Västerås fortsätter!

  Sedan 2020 har alla äldreboenden och mötesplatser för äldre erbjudits underhållning under sommaren. Det blev genast en succé som Västerås stad har drivit vidare sedan dess. Årets sommarprogram startar den 10 juni.

Visa fler nyheter