Visa sökformulär

Kompetens och samhällsnytta CSR

Har ert företag behov av kompetensförsörjning eller en extra resurs på er arbetsplats? Vill ni skapa möjligheter till utveckling för en person? Via oss kan ni ta del av arbetskraft från någon som är arbetssökande eller någon som har en funktionsnedsättning. Vi gör alltid en unik matchning för ert företag.

Koncept där alla vinner

Ni kan få hjälp att hitta personer som kan bidra till ert företag. Ni som företag kan bidra till en individs utveckling och väg till en anställning. Vi har två alternativ för att förse er med arbetskraft:

 • Anställning för arbetssökande personer.
 • Daglig verksamhet, som vi kallar Företagsplats, för personer med funktionsnedsättning.

Det görs alltid en matchning för att möta era och individens behov på bästa sätt. Välkommen att kontakta oss, ni också!

Vad passar er bäst?

Jämför alternativen så att ni kan välja det som passar ert företag bäst.

Företagsplats

Vem tar ni emot?
Person med funktionsnedsättning.

Får ersätta ordinarie personal?
Nej.

Anställning med lön?
Kan vara aktuellt på lång sikt.

Kostnadsfritt stöd till handledare?
Ja, introduktionsstöd på arbetsplatsen.

Stöd till individ och företag från Västerås stad?
Ja, regelbundet och vid behov.

Olycksfallsförsäkring via Västerås stad?
Ja, under praktiktid.
Nej, vid anställning.

Anställning

Vem tar ni emot?
Arbetssökande person.

Får ersätta ordinarie personal?
Ja.

Anställning med lön?
Ja, eventuellt med anställnings­stöd från Arbetsförmedlingen.

Kostnadsfritt stöd till handledare?
Ja, handledarutbildning.

Stöd till individ och företag från Västerås stad?
Ja.

Olycksfallsförsäkring via Västerås stad?
Ja, under praktiktid.
Nej, vid anställning.

Företagsplatser

Vill du göra skillnad och skapa möjligheter för en person med funktionsnedsättning att få en meningsfull vardag och få ökad delaktighet i samhällslivet? Kontakta då Företagsplatser.

Företagsplatser är en del av Västerås stads dagliga verksamhet för personer med funktionsnedsättning där arbetet är förlagt på ett företag. Personen kan ha utvecklingsstörning, autism eller fått en hjärnskada i vuxen ålder. Arbetsuppgifterna behöver vara anpassade efter personens förmågor och intressen. Målet är att personen ska kunna uppnå självständighet, utvecklas och gå vidare till studier eller någon form av anställning. Vanligast är att börja med enklare arbetsuppgifter som personen kan utvecklas i.

Vi matchar person och arbetsplats för bästa möjliga samarbete mellan dig som företagare och oss på Företagsplats. Vi kan erbjuda ett lättillgängligt stöd och medverkar alltid aktivt vid förändringar, till exempel om det framkommer att personen behöver ytterligare anpassningar eller kan prövas mot andra arbetsuppgifter. Vi har väletablerade samarbeten inom näringslivet i Västerås.

Anställning

Västerås stads arbetsmarknadsenheter har ett brett nätverk med personer som passerat genom verksamheten. Tillsammans med våra företagscoacher kan du få hjälp att hitta rätt medarbetare utifrån dina krav och villkor.

Vi har ett tätt samarbete med olika myndigheter, framför allt Arbetsförmedlingen. Vi fungerar som en koordinator mellan individen, er som arbetsgivare och Arbetsförmedlingen. Tillsammans kan vi skräddarsy utbildningar och praktik som leder till en anställning i ert företag.

Målet är att alla parter ska vara nöjda med upplägget. Då uppfyller vi vårt uppdrag om fler personer i arbete - och det är en vinst för alla.

Kontakta oss

Arbetsmarknadsenheterna

Reception för arbetsmarknadsenheterna Arbetsrehabilitering, Jobbcentrum och Utvecklingscentrum

Ingenjör Bååths gata 47, ingång T6 och våning D

Telefonnummer: 021-39 15 50

Företagsplatser

Postadress: Vård och omsorgsförvaltningen, Daglig verksamhet, 721 87 Västerås

Besöksadress: Pilgatan 8A, 1tr. Ring innan besök.

Telefonnummer: 021-39 84 76

Det här händer i Västerås

 • Arkeologidagen på Anundshög

  En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

 • Pettersbergsdagen

  Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

Nytt i Västerås

 • Laxar i faunapassagen

  Flera laxar, upp till cirka en meter långa och uppskattningsvis tio kg tunga har under hösten vandrat upp i Svartån via faunapassagen vid Turbinbron i Västerås. Laxarna verkar vara tre honor och en hanne. De största är cirka en meter långa och väger uppskattningsvis cirka tio kg. Åldern uppskattas ...

 • Välkommen till öppet hus på gymnasieskolor

  Under hösten och våren bjuder de kommunala och fristående gymnasieskolorna i Västerås in till öppet hus. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.