Nämnden för idrott, fritid och förebyggande sammanträder
Med anledning av Coronapandemin utgår allmänhetens frågestund vid detta sammanträde.
Västerås stad bjuder in marknadens aktörer till markanvisning för bostäder inom Sätraområdet och den första norra detaljplanen, dp 1913
Västerås stad bjuder in marknadens aktörer till markanvisning för bostäder inom Sätraområdet och den första norra detaljplanen, dp 1913. Markanvisningen pågår mellan 2022-04-04 - 2022-08-19.
Västerås stad utvecklar Sätra, en ny stadsdel fem kilometer från Västerås stadskärna och i nära anslutning till handelsområdet Erikslund. Ambitionen är att Sätra ska bli något extra. Här möts natur och stad, individer och generationer, återbruk och innovationer.
Sätraområdet är stort och kommer att delas in i flera markanvisningsetapper där inriktningen på markanvisningarna kan komma att variera. Särskild inbjudan för varje etapp kommer att skickas ut och presenteras på Västerås stads webbplats i god tid. En övergripande utgångspunkt för markanvisningarna är Västerås stads arbete med Sätra som en hållbar stadsdel vilket ska gå som en röd tråd genom planering och byggande. Dessa ambitioner kommer också att återfinnas i samband med markanvisningen i form av förutsättningar.
Denna markanvisning vänder sig direkt till arkitektkontor och omfattar ”Lott 3”, ett bostadskvarter omfattande en byggrätt för flerbostadshus om maximalt 7 200 kvadratmeter BTA samt byggrätter för rad- kedje- eller parhus. Markanvisningen riktar sig till arkitektkontor för att sätta extra fokus på utformning och gestaltning, vilket kommer att utgöra utvärderingskriterierna. Givetvis behöver samarbetspartners knytas till projektet men arkitektkontoret kommer att vara den part som håller ihop projektet från start till mål och den som staden tecknar markanvisningsavtal med.
De gestaltningsprinciper som anges i Kvalitetsprogrammet för Sätra utgör förutsättningar för utformning och gestaltning av byggnader och tomtmark. Markanvisningen för Etapp 1, lott 3, benämns i Kvalitetsprogrammet som Odlingskvarter: ”Småstadskvarter med en blandning av lägenhetshus, stadsvillor och radhus med odling på gårdar och i sluttning mot Norrleden.” Vi ser gärna förslag på hur odling blir en naturlig del av lott 3.
Ert förslag med handlingar och anbud ska lämnas i systemet e-avrop via länk https://www.e-avrop.com/vasteras/e-Upphandling/NoticeLink.aspx?id=71981 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast 2022-08-19.
Alla kontakter och frågor som berör markanvisningen ställs skriftligen via Västerås stads webb på denna sida, under Kontakta oss. Frågor och svar av allmänt intresse kommer att publiceras här. Varje bolag som deltar i markanvisningsförfarandet tar ansvar för att hålla sig uppdaterad med information som redovisas nedan under Frågor och svar. Frågor och svar kommer inte hanteras i e-avrop. Sista dagen att inkomma med frågor är 2022-08-12.
Markanvisningsförfrågan görs på uppdrag av fastighetsnämnden som vidare fattar beslut om att teckna markanvisningsavtal med byggaktör. Utvärdering och bedömning av inlämnade förslag genomförs av tjänstemän inom Västerås stad samt extern arkitekt.
Samtliga förutsättningar och tillvägagångssätt för denna markanvisning finns i "Program för markanvisning Sätra etapp 1, lott 3", se rubriken Relaterade dokument nedan.
Merparten av omsättningen i företaget ska utgöras av arkitektverksamhet.
Ett bolag får inte lämna in fler än ett anbud.
Det finns inga krav på hur stor del av finansieringen och ägande som arkitektkontoret ska stå för.
Vi jobbar på frågan, men har ännu inte fått till det. Planen är ritad i Focus detaljplan (dvs. ett tillägg till CAD), dock har vi inga problem när vi öppnar det i CAD 2019 (även utan Focus som tillägg).
Nu finns en ny version av plankartan i dwg under Relaterade dokument som förhoppningsvis ska fungera att öppna i den programvara som efterfrågades.
En fastighetsägare/entreprenör kan gå in som samarbetspartner till fler än ett arkitektkontor.
Stämmer, det har blivit ett fel i hänvisningen. Det ska vara en hänvisning till sidorna 62-63 för de generella kvalitéerna.