Terminer, lov och ledigheter i grundskola

Skolorna i Västerås har höstlov, sportlov och påsklov samtidigt, men terminernas början och slut kan vara olika. Nedanstående datum gäller för eleverna i kommunala skolor. För information om fristående skolors datum, kontakta respektive skola.

Läsåret 2020-2021

Kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem

Hösttermin: 18 augusti till och med 22 december 2020
Vårtermin: 11 januari till och med 10 juni 2021

Kompetensutveckling för lärare och personal

Följande dagar har lärare och personal planering, utvärdering och kompetensutveckling. Då är eleverna lediga och fritidshemmen stängda. De dagar när fritidshemmens personal har kompetensutveckling finns det alltid något fritidshem öppet för dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg. Du ska säga till på ditt fritidshem minst två veckor i förväg.

• Fredag 18 september 2020
  • Måndag 30 november 2020
  • Fredag 8 januari 2021
  • Måndag 17 maj 2021
  • Tisdag 18 maj 2021 bara för lärare, fritidshemmen är öppna

Lovdagar för elever

• Höstlov: vecka 44, 26 till och med 30 oktober 2020
  • Sportlov: vecka 9, 1 till och med 5 mars 2021
  • Påsklov: vecka 14, 6 till och med 9 april 2021
  • Lovdag: fredag 14 maj 2021

Ledigt

Du är ledig många veckor under skolåret. Dessutom har du ett långt sommarlov. Resor ska därför förläggas när du är ledig. Det är rektor som beslutar om du kan få ledigt under skoltid. Kontakta rektor på din skola.

Blankett för ansökan om ledigt för elevPDF

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Nominera till Pedagogiska priset 2020

Västerås stad delar varje år ut Pedagogiska priset. Det gör vi för att lyfta upp skickliga pedagoger. Nu behöver vi din hjälp att få fram Västerås bästa pedagoger. Vem nominerar du?

• Ortsanalysen för Kvicksund är klar

Nu är den klar! Västerås stad och Eskilstuna kommun har tillsammans tagit fram Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund . Handlingen ska vara en inspiration och vägledning för olika utvecklingsprojekt i Kvicksund, med olika initiativtagare. Planen togs fram i dialog med kvicksundsbor, förening...