Öppettider och planeringsdagar i förskola och pedagogisk omsorg

Öppettider

Om behov finns ska förskola och pedagogisk omsorg ha öppet klockan 6.00-18.00. Den kommunala förskolan har ett utökat uppdrag att vid behov ha öppet utöver ovanstående öppettider. Övrig tid finns Nattugglan i kommunal regi kvällar, nätter och helger att söka vid behov. Arbetsgivarintyg lämnas på begäran.

Under sommaren när många barn är lediga kan förskolor och pedagogisk omsorg samarbeta. Det kan innebära att barn får vara på en annan förskola eller pedagogisk omsorg. Föräldrar erbjuds att i god tid besöka den tillfälliga placeringen. Förskolor och pedagogisk omsorg kan inte stänga verksamheten utan att erbjuda ett alternativ vid behov.

Stövlar på tork

Planeringsdagar

Förskolornas personal erbjuds gemensam tid för planering, utvärdering och kompetensutveckling fyra heldagar per år. För pedagogisk omsorg gäller två dagar per år. Inget avdrag på avgiften görs för planeringsdagarna.

Du som är förälder ska informeras minst två månader i förväg. Om du inte själv kan lösa behovet av omsorg under dessa dagar ska du skriftligen meddela din förskola eller pedagogisk omsorg minst två veckor i förväg.

Kommunal verksamhet

Följande dagar har personalen planering, utvärdering och kompetensutveckling. Då är de kommunala förskolorna stängda. Dessa dagar finns alltid någon förskola öppen för dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg. Du ska skriftligen meddela din förskola minst två veckor i förväg.

• Fredag 19 februari 2021 (egen dag, inte tillsammans med grundskolan)
  • Måndag 17 maj 2021
  • Onsdag 15 september 2021
  • Måndag 29 november 2021
  • Fredag 18 februari 2022 (egen dag, inte tillsammans med grundskolan)
  • Måndag 16 maj 2022

Fristående och enskild verksamhet

För information om planeringsdagar hos fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg kontakta respektive enhet.

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Tyck om din förskola/skola

En gång om året skickar vi ut en enkät för att ta reda på vad barn, elever och vårdnadshavare tycker om förskolan och skolan i Västerås. Sista dag att svara är 26 februari.

• Nu kan du söka plats på kollo

Nu är ansökan öppen för Västerås stads sommarkollon. Fram till den 2 mars är det möjligt att söka plats för barn i årskurs 1–6. Vi anpassar verksamheten efter eventuella restriktioner med anledning av coronapandemin.

• Västerås spolar isbanor

Västerås stad spolar isbanor även den här vintern. I morgon, torsdag börjar spolningen av 29 aktivitetsplaner i stadsdelar och serviceorter.