Visa sökformulär

Rönnby mötesplats

Välkommen till Rönnby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika eller träffa andra för en stund.

Hitta hit

Hitta hit

Om Rönnby mötesplats

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Rönnby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Rönnby mötesplats drivs av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad.

Onsdag 25 maj Lunchträff med föranmälan. Avslutning för denna termin. Kl.11.30

Söndag 29 maj Söndagsöppet i vårt café med kaffe och tårta kl.14-16

Onsdag 15 juni Kulturprogram med Liz Hurricane och Ken Fast kl. 14.00. Spelar 50-tals influerad country/rockabilly – i huvudsak på svenska och en och annan ”cover”.

 

En påminnelse till alla er som gick på sittgymnastiken: Hallå, vart har ni tagit vägen? Det är dags att börja träna igen!

NU är det dags att komma igång med träningen igen. Ni var så duktiga att vara med och träna innan pandemin och har kanske haft svårt att komma in i era gamla rutiner igen. Men kom ihåg hur viktigt det är med träning för både kropp och hälsa. Hoppas vi ses snart igen. Sittgymnastik tisdagar kl.13.30.

Sommarspecial

Nu öppnar vi Kajplats 10 på baksidan av Mötesplatsen. Där träffas vi och tar en fika och umgås i utemiljö. Vid dåligt väder flyttar vi in. Öppettider måndag–torsdag 13.30-15.00, fram till midsommar. Öppnar åter första veckan i augusti.

Fikavagnen kommer som vanligt gå runt till alla uteplatser vid höghusen samt boulebanan runt tvåtiden med start den 27 juni. Det är våra sommarjobbande ungdomar som kommer att besöka er. Fikavagnen kommer på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar.

Onsdagar har vi lunch kl.11.30 inne på Mötesplatsen.

Måndag

Kl.09.00 Biljard

Kl.10.00 Boule/mattcurling i samlingssalen

Kl.10.00 Stavgång

Kl.13.30 Bingo

Tisdag

Biljard förmiddag

Kl.10.00 Stick- och handarbetscafé

Kl.10.30 Matlagningscirkel

Kl.13.30 Sittgymnastik

Kl.15.00 Filmdags 1 gång/månad

Kl.16.30 Gymnastik

Onsdag

Biljard förmiddag

Kl.10.00 Promenad i lugnare tempo

Kl.11.30 Lunchträffar udda veckor

Kl.14.00 Trivselträff jämna veckor

Torsdag

Kl.09.00 förmiddag

Kl.10.00 Gymmet öppet kl.10-12

Kl.10.00 Rönnbymålarna. Välkommen att vara med!

Kl.13.00 Sångövning

Kl.14.00 Trivselträff Pro Önsta 1ggr/månad

Fredag

Biljard förmiddag

Kl.10.00 Gymnastik

Kl.13.30 Träffpunkt med sällskapsspel över en kopp kaffe

Söndag

 Kl.14-16 Söndagsöppet med kaffe och tårta. Vissa söndagar blir det även våfflor.

Stavgång och promenad i lugnare tempo

Vi har stavgång där vi träffas utanför mötesplatsen kl.10.00 på måndagar och promenader i lugnare tempo på onsdagar samma tid.

Den som håller i dessa heter Elisabeth Lindell och du kan nå henne på tel. 070-904 41 60 om du har frågor och funderingar. Det är alltid trevligt att promenera tillsammans med andra.

Biljard

Öppen alla dagar. Välkommen in och prova dina färdigheter.

Minigym

Vi har ett gym med 15–17 olika stationer för styrka, kondition och balansträning. Det är gratis att träna.

Gymmet är öppet torsdagar kl.10–11.45. Det finns även möjlighet att träna andra förmiddagar om utrymme finns.

Sittgymnastik

Varje tisdag kl.13.30 har vi ett pass med sittgymnastik. Det är en bra fysisk träningsform för hela kroppen. Det kanske låter banalt och enkelt med sittgymnastik men jag lovar att du blir överraskad om du kommer ner. Det tar mer på kroppens muskler än man tror. En god fysik är vägen till ett hälsosammare liv.

Stick- och handarbetscafé

Varje tisdag mellan kl.10-12. Vi träffas och handarbetar, här kan du få hjälp om du får problem med ditt handarbete. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Kaffe finns att köpa i vårt café.

Facebook

Nu finns vi med på Facebook. Gå in på Mötesplatser för seniorer i Västerås och se vad som händer på våra mötesplatser. Har du frågor tala med Catarina.

Mötesplatser för seniorer i Västerås Länk till annan webbplats.

Gymnastik tisdagar och fredagar

Vi har stående gymnastik tisdagar kl.16.30 och fredagar kl.10.00.

Det är ett bra tempo i träningen så kom ombytt.

Café

Vi har ett café i hjärtat av huset. Där kan du sitta och ta en kopp kaffe med andra besökare.

Filmdags

Filmklubben visar film en gång per månad. Alla som vill är välkomna att vara med. Det går bra att komma in med önskemål om filmer som ska visas. Medlemskap i filmklubben är 50 kronor per termin.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans. Nytt för vårterminen är att vi får god hemlagad mat som Kaj och Ivar och där även Birgitta ibland är med och lagar åt oss. Det låter väl trevligt. Ni beställer maten och betalar i förväg gången innan eller senast fredagen före lunchträffen. Anmälan är bindande. Om du ej kan komma, ordnar vi en matlåda. Priset är 50 kronor.

Boule, curling och minigolf

Vi träffas vid boulebanan måndagar kl.10 under den varma årstiden. På vintern går vi in och spelar med inomhusboule i samlingssalen. Finns det önskemål att spela vid fler tillfällen så går det bra att komma in och höra om lediga tider. Vi har även en curlingbana att spela på. Den varierar vi med och spelar då ni vill. Mötesplatsen har även en minigolfbana för inomhusbruk. Den tar vi fram om så önskas.

Biblioteket

Vi har böcker till utlåning i vår entré. Ni behöver inte tala om när ni lånar böcker men det är viktigt att ni lämnar tillbaka dem så att andra får möjlighet att låna dem efter er. Det finns ljudböcker till utlåning längre in i lokalen.

Vi tar inte emot böcker som vill skänkas.

Träffpunkt

Varje fredag kl.13.30 träffas vi och spelar sällskapsspel tillsammans. I samband med detta brukar vi ta en fika eller ett litet mellanmål.

Boken kommer

Boken kommer är till för dig som har svårt att komma till biblioteket. Vi kör hem böcker till dig och hämtar dem när du har läst färdigt, talböcker skickar vi med post. ”Boken kommer” kostar ingenting. För mer information kontakta Hanna Jensen tel. 021-394672.

Till sist

Det kan även dyka upp nya aktiviteter vart efter som. Håll utkik i månadsbladet eller på våra anslagstavlor. Kom gärna med önskemål och idéer om det finns fler aktiviteter som ni vill ska vara på vår mötesplats. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga i det som händer här i huset. Lämna dina förslag till Catarina.

Kontakt

Kontakta oss

Rönnby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Rönnby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Släggkastargatan 1 Öppet: måndag–fredag kl 09.00–17.00

Telefon: 021-39 36 35 Enhetschef: 021-39 24 91

Hjälpte informationen på denna sida dig?