Visa sökformulär

Råby mötesplats

Välkommen till Råby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika
eller träffa andra för en stund.

På grund av coronapandemin är vissa verksamheter anpassade. Vänd dig till aktuell verksamhet för att höra vad det innebär för dig.

Hitta hit

Hitta hit

Om Råby mötesplats

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Råby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Råby mötesplats drivs av Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Mötesplatser för seniorer i Västerås, Facebooksida Länk till annan webbplats.

Tisdag 7 december

Gemensamhetsråd i Medborgarhuset i Tillberga klockan 10-12. Här behöver vi två av er som kan delta och tillsammans med personer från andra Mötesplatser få aktuell information från bland annat Seniorguiderna. Föranmälan krävs!

Fredag 10 december

Vår sista gemensamma lunch från stallet och filmvisning för i år. Kom ihåg att anmäla och betala lunchen senast onsdagen 8 december.

Måndag 13 december

Luciafrukost tillsammans. Frukosten kostar 50 kr och vi bjuder på gröt, vörtbröd, julskinka, lussebulle och kaffe. Vi ser gärna att någon av er ställer upp och hjälper till att förbereda frukosten, självklart får du då äta gratis som tack. På grund av pandemin kan vi tyvärr inte ta hit något luciatåg så vi kommer istället visa lucia på TV:n. Varmt välkomna att anmäla er och betala senast 8/12.

Onsdag 22 december

Vi anordnar en jullunch. Lunchen kostar 120 kronor, då ingår en kaffe och lussebulle på maten. Vi ser gärna att någon av er ställer upp och hjälper till att förbereda maten, självklart får du då äta gratis som tack. Varmt välkomna att anmäla er och betala senast 15/12.

Övrig information

- Det finns fortfarande platser kvar till våra utflykter 14/12 och 16/12, först till kvarn!

- Vi kör från och med nu en ny variant på gympan. Det innebär att vi samlas som vanligt i idrottshallen och gympar tillsammans, skillnaden är att det är en instruktör på datorn som instruerar oss, vi kommer ha en storbild så alla ser och lätt kan följa med. Detta gör vi för att gympan ska kunna genomföras alla tisdagar även när jag inte är på plats, vi kan även fastställa att gympapasset sker med kvalitet och övningar anpassade för seniorer.

- Torsdag 13 januari bjuder vi in er till ett gemensamt möte där vi berättar om våra idéer för mötesplatsen samt där ni får en chans att komma med förslag på aktiviteter ni vill ha på Mötesplatsen. Vi gör ett nytt schema efter vi haft vårt möte. Vi hoppas så många som möjligt kommer så vi tillsammans kan forma och få igång mötesplatsen så som vi vill ha den. Tid: 13.00-15.00. Boka in datumet direkt!

- Vi vill att ni skriver in er i pärmen när ni kommer till oss. Anledningen är att vi ska ha koll på vilka som är i lokalen om något skulle hända, t.ex. vid brand.

- Vi har även ett inskrivningsformulär som vi vill att ni fyller i om ni besöker oss. I detta formulär får du fylla i dina kontaktuppgifter till dig och anhöriga och om du vill ha aktuell information skickad till dig. Detta gör vi för att alla ska känna sig trygga på mötesplatsen om något skulle hända.

Måndag

Kl.10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
Kl.14.00 Boccia i idrottshallen

Tisdag

Kl. 8.00-10.00 Nyhetsmorgon och frukost
Kl.14.00-15.00 Gympa i idrottshallen

Onsdag

Kl.9.00 Cirkelträning i idrottshallen
Kl.10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
Kl. 13.00 Bingo

Torsdag

Kl.8.00-10.00 Nyhetsmorgon och frukost
Kl.10.00 Chiball i Mötesplatsens lokaler
Kl.13.00 Sällskapsspel/kortspel

Fredag

10.00 Promenad varje fredag, samling utanför stora
entrén

11.30-12.30 Lunch från stallet, förbokning krävs
Var tredje fredag (v. 49)

13.00-15.00 Filmvisning
Var tredje fredag (v. 49)

Promenad

Tre gånger i veckan går vi gemensamma promenader och pratar om allt och ingenting. Ibland delar vi upp oss i två grupper, en grupp för de som vill gå snabbt och en grupp för de som vill gå lite lugnare. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré. Välkomna!

Boccia

På måndagar spelar vi boccia i Idrottshallen. Boccia liknar boule men spelas inomhus och med andra bollar. Har du inte testat, kom så lär vi dig! OBS – ta med inneskor då det är kallt och halt på golvet i idrottshallen.

Nyhetsmorgon och frukost

Två gånger i veckan har vi öppet tidigt så ni får en möjlighet till en lugn stund på morgonen. Frukost finns att köpa i caféet och vi har Nyhetsmorgon igång. Kom om du vill äta frukost i sällskap och ha en gemensam lugn start på dagen.

Gympa

En gång i veckan har vi gemensam Gympa i Idrottshallen till bra musik som leds av Matilda. Jag instruerar Gympan ståendes men den går lika bra att göra sittandes, vi ställer ut stolar. Kom ombytta och ta med vattenflaska och inneskor.

Cirkelträning

Cirkelträningen passar alla! Vi har en gemensam uppvärmning som sedan följs av 8 olika stationer med övningar som kan varieras utifrån förmåga. Man väljer själv om man kör 1, 2 eller 3 varv utifrån dina förutsättningar och dagsform. Kom ombytt och ta med vattenflaska och inneskor.

Bingo

En gång i veckan har vi bingo. Bingot är gratis och man har chans att vinna fina priser. Det är bara komma hit och hänga på.

Chiball

Chiball instrueras av Matilda till lugn musik i Mötesplatsen lokaler. Den mesta delen av passet är sittandes, man kan även köra allt sittandes. Chiball körs med en mjuk boll där vi gör mjuka rörelser för att sträcka ut kroppen. Passar alla.

Sällskapsspel

Varje torsdag eftermiddag öppnar vi upp för att spela sällskapsspel, kortspel eller pussla. Vi har UNO, Skipbo, vanligt kortspel, pussel och andra sällskapsspel. Ta med en vän och kom hit och spela med oss.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans var tredje fredag med mat från Stallet se aktuella datum i veckoschemat. Vi ses på mötesplatsen så hämtas maten dit. Föranmälan krävs. Anmälan och betalning sker till Matilda eller Karin senast onsdagen samma vecka.

Filmdags

Var tredje fredag har vi filmvisning på Mötesplatsen, samma fredagar som lunchträffarna är. Vi visar alla möjliga olika filmer. Kom gärna med förslag på vad du vill se för film!

Öppet för fri aktivitet

Mötesplatsen har öppet varje dag 8-16 även när vi inte har styrda aktiviteter. Dessa tider får Du komma hit och umgås, bara vara eller roa dig med något av mötesplatsens grejer. Vi har bland annat TV, gitarr, sällskapsspel och sköna sittplatser.

Kontakta oss

Råby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Råby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Råby Centrum

Telefon: 021-39 87 71 Enhetschef: 021-39 88 00