Råby mötesplats

Välkommen till Råby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika
eller träffa andra för en stund.

Hitta hit

Hitta hit

Om Råby mötesplats

 

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Råby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Råby mötesplats är öppen måndag–torsdag 8–16 samt för särskilda aktiviteter var tredje fredag, och drivs av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad.

Råbys café är öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag 10.00-15.00, onsdagar 12.30-18.00.

Medtag bankkort eller swish om ni vill köpa fika i vårt café. OBS, vi tar inte kontanter!

Vi vill påminna alla besökare att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till varandra.

Mötesplatser för seniorer i Västerås, Facebooksida

Torsdag 4/4 kl. 13.00-15.00 Schackturnering för barn och vuxna!

Tisdag 9/4 kl. 13.00 Vi kastar ”Bean Bag” utanför kaféet. Spelet går ut på att kasta små fyllda tygpåsar mot ett hål i en sluttande bräda och samla poäng.

Torsdag 11/4 kl. 11.00 Bokprat i kaféet med Håkan från biblioteket. Håkan tipsar om nya och gamla böcker och läser lite ur dem.

Fredag 12/4 kl. 13.00 Repris av digitalt bildspel som visades i mars. Det ena bildspelet visar och berättar om Folkets Park på 1950-60 talet. Efter det visas blandade gamla bilder från Västerås.

Fredag 19/4 Mysfredag i kaféet! Karins smörgåstårta finns från kl. 11.00. Förbeställ senast dagen innan om du vill ha en bit!!

Fredag 19/4 kl. 13.00 Musikquiz i kaféet med tema ”svenska klassiker”.

Lördag 20/4 kl. 12.00-16.00 Loppis! Mer info. affischeras!

Måndag 22/4 Utflykt till Asköviken, korvgrillning och fika. Mer info. kommer!

Jag vill flagga om en vårresa till Enköpings parker tisdag 28/5. Resan sker i samarbete med flera av stadens mötesplatser. Råby kommer ha tillgång till 14 platser, så först till kvarn. Mer info kommer affischeras på mötesplatsen!

 

Måndag:
10.00 Promenad, samling utanför stora entrén.
11.00-12.00 IT-hjälp med Håkan från biblioteket och Anna från mötesplatsen. Vi hjälper till med grundläggande frågor om mobiler, surfplattor och datorer. Vi sitter inne på biblioteket.
13.00 Sittgympa - ej 22/4
14.00 Boccia i idrottshallen - ej 22/4

Tisdag:
10.00
Gympa på storbildsskärm - ej 22/4
13.00
Sällskapsspel/korsord
13.00 Minigolf inomhus

Onsdag:
10.00 Promenad, samling utanför stora entrén.
11.00 Cirkelträning
14.00 Bingo

Torsdag:
10.00
Chiball på storbildsskärm
12.00 Gemensam lunch från Stallet/Ångan. (Ojämna veckor, föranmälan senast två dagar innan.)
13.00
Sällskapsspel/korsord (Kom och spela spel, kortspel, pussla eller bara umgås)

Fredag:
10.00
Promenad, samling utanför stora entrén (Varje fredag, utan personal)
11.00 Vi lär oss spela Mah Jongg med hjälp av Sören (Varje fredag, utan personal)
11.00 Mjuka Yogarörelser, stående & på golvet. Yogamatta finns att låna! - ej 5/4

Promenad

Tre gånger i veckan går vi gemensamma promenader och pratar om allt och ingenting. Vi går alltid olika rundor och brukar gå runt 45 minuter. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré. Välkomna!

Boccia

Kom och spela Booccia med oss i idrottshallen. Ta gärna med inneskor och en varm tröja. Boccia är som Boule fast inomhus och med andra bollar. Har du aldrig spelat Boccia? Kom så lär vi dig.
Vi fikar i pausen i vårt sociala cafe i råby gallerian, vi tar kort och swish.

Gympa

En gång i veckan har vi gemensam gympa i idrottshallen till musik. Vi följer en instruktör på storbildsskärm med musik. Kom ombytt och ta med vattenflaska och inneskor.

Sittgympa

Sittgympan leds av Marina och innebär olika rörelser till musik. Kom ombytt, sen är det bara följa efter och hänga med så gott du kan. Denna gympa passar alla!

Frågesport och musikquiz

På tisdagar ojämna veckor kommer vi spela ett frågesportsspel som heter 0-100 och tisdagar jämna veckor kommer vi köra en musikquiz. Kom som du är så har vi en rolig stund tillsammans!

Cirkelträning

Cirkelträningen för de som vill utmana sig! Vi har en gemensam uppvärmning som sedan följs av 8 olika stationer med övningar som kan varieras utifrån förmåga. Många övningar körs stående. Man väljer själv om man kör 1, 2 eller 3 varv utifrån sina förutsättningar och dagsform. Kom ombytta och ta med vattenflaska och inneskor.

Bingo

En gång i veckan har vi bingo. Bingot är gratis och du har chans att vinna fina priser. Det är bara komma hit och hänga på.

Chiball

Chiball instrueras av Matilda till lugn musik i mötesplatsens lokaler. Den mesta delen av passet är sittandes, man kan även köra allt sittandes. Chiball körs med en mjuk boll där vi gör mjuka rörelser för att sträcka ut kroppen. Passar alla.

Sällskapsspel

Varje torsdag eftermiddag öppnar vi upp för att spela sällskapsspel, kortspel eller pussla. Vi har UNO, Skipbo, vanligt kortspel, pussel och andra sällskapsspel. Ta med en vän och kom hit och spela med oss. Saknar du något spel på mötesplatsen? Prata med Matilda.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans på torsdagar varje ojämn vecka. Nyhet för i år är att vi varannan gång köper mat från Stallet och varannan gång från Restaurang Ångan. Anmälan och betalning sker senast på tisdagen samma vecka. Vi ses på mötesplatsen så hämtas maten dit. Föranmälan krävs. Priser är olika, Stallet 75 kr inklusive kaffe från vårat café samt 100 kronor när vi köper från Ångan. Information om vad det är för mat och anmälan kommer upp på anslagstavlan cirka en vecka innan.

Mahjong

Mahjong är ett populärt brädspel som vi köpt in till mötesplatsen. Vår expert Sören finns på plats för att lära oss som inte kan spela det. Mahjong kommer spelas varje fredag.

Minigolf inomhus

I samarbete med PRO Bäckby spelar vi minigolf på en fin inomhusbana. Ta gärna med boll och klubba. Vi har några att låna ut. Vi spelar i Mötesplatsens konferensrum.

Öppet för fri aktivitet

Mötesplatsen har öppet måndag–torsdag 8–16 även när vi inte har styrda aktiviteter. Dessa tider får du komma hit och umgås, bara vara eller roa dig med någon av mötesplatsens grejer. Vi har bland annat tv, gitarr, sällskapsspel och sköna sittplatser.

Kontakta oss

Råby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Råby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Råby Centrum

Telefon: 021-39 87 71 Enhetschef: 021-39 88 00

anna.lindholm@vasteras.se