Visa sökformulär

Råby mötesplats

Välkommen till Råby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika
eller träffa andra för en stund.

Hitta hit

Hitta hit

Om Råby mötesplats

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Råby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Råby mötesplats är öppen måndag–torsdag 8–16 samt för särskilda aktiviteter var tredje fredag, och drivs av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad.

Råbys café är öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag 10.00-15.00, onsdagar 12.30-18.00.

Vi vill påminna alla besökare att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till varandra.

Mötesplatser för seniorer i Västerås, Facebooksida Länk till annan webbplats.

December

- Lördag 3 december gör vi en utflykt till Nora julmarknad tillsammans med andra mötesplatser i Västerås. Det finns några platser kvar, först till kvarn gäller! Mer information och pris sitter uppe på anslagstavlan.

- Tisdag 6 december är det sista minigolfen för terminen. Den startar igen tisdag 10 januari.

- Tisdag 13 december välkomnar vi er till ett luciatåg inne i Råby gallerian klockan 12.45. Det bjuds på gröt och glögg från klockan 12.00-13.30. Varmt välkomna till en mysig luciastund!

- Onsdag 14 december klockan 15.00–18.00 är det Julmarknad i Råby gallerian. Föranmäl er i cafeterian om ni vill stå och sälja hantverk/pyssel/fika eller något annat. Bingot är inställt denna onsdag, men det kommer finnas ett lotteri med vinster på julmarknaden. Mer information kommer sättas upp på mötesplatsen och i gallerian.

- Tisdag 20 december är det dags för vårt årliga julbord. Julbordet kostar 180 kr för buffé samt kaffe och godbit på maten. Det är begränsat antal platser, så först till kvarn. Anmälan sätts upp torsdag 1 december, klockan 9.00. Är det någon som kan tänka sig vara med och hjälpa till med dukning och förberedelse av mat så anmäl er till mig så får ni givetvis äta gratis. Mer info finns på tavlan.

Januari

- Tisdag 10 januari bjuder vi in er till en trivselträff på mötesplatsen. Vi vill ta del av era idéer, kunskaper och tankar om Mötesplatsen. Mer information kommer komma upp på tavlan

Ändrade öppettider/inställda aktiviteter mötesplatsen:

- Tisdag 6 december öppnar mötesplatsen klockan 13.00 då jag är borta på brandutbildning på förmiddagen. Det innebär att gympan är inställd den dagen.

- Onsdag 14 december är Bingot inställt på grund av att det krockar med julmarknaden. Välkomna på den istället!

- Mötesplatsen kommer ha stängt några dagar över jul. Vi stänger torsdag 22 december och öppnar åter igen måndag 2 januari. Caféet har även stängt hela vecka 52.

Måndag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
13.00 Sittgympa med Marina
14.00 Boccia i idrottshallen

Tisdag

10.00 Gympa på storbild i idrottshallen (inställd 6 december)
13.00 Minigolf inomhus

Onsdag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
11.00 Cirkelträning
14.00 Bingo (inställt 14 december på grund av julmarknad i Råby galleria)

Torsdag

10.00 Chiball – mjuka rörelser med boll
12.00 Gemensam lunch från Stallet/Ångan (Ojämna veckor, föranmälan senast två dagar innan)
13.00 Sällskapsspel/kortspel/pussel. Kom och spela spel, kortspel, pussla eller bara umgås.

Fredag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén. Varje fredag, utan personal.
11.00 Vi lär oss spela mahjong med hjälp av Sören. Varje fredag, utan personal.

Promenad

Tre gånger i veckan går vi gemensamma promenader och pratar om allt och ingenting. Vi går alltid olika rundor och brukar gå runt 45 minuter. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré. Välkomna!

Rollatorpromenad

Rollatorpromenader är lite lugnare och kortare promenader. Det passar såklart även dig utan rollator men vi går på gator där man lätt kommer fram med rollatorer. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré.

Boule

Kom och spela Boule på banan utanför Råbygallerian. Ta gärna med klot om du har, vi har några få att låna ut. Har du aldrig spelat Boule? Kom så lär vi dig. Vid regn är vi inne och spelar boccia.

Minigolf inomhus

Nu drar minigolfen igång igen!
Kom och spela minigolf med oss på vår inomhusbana. Ta gärna med boll och klubba. Vi har några att låna ut. Vi spelar i Mötesplatsens konferensrum.

Gympa

En gång i veckan har vi gemensam gympa i idrottshallen till musik. Vi följer en instruktör på storbildsskärm med musik. Kom ombytt och ta med vattenflaska och inneskor.

Sittgympa

Sittgympan leds av Marina och innebär olika rörelser till musik. Kom ombytt, sen är det bara följa efter och hänga med så gott du kan. Denna gympa passar alla!

Cirkelträning

Cirkelträningen för de som vill utmana sig! Vi har en gemensam uppvärmning som sedan följs av 8 olika stationer med övningar som kan varieras utifrån förmåga. Många övningar körs stående. Man väljer själv om man kör 1, 2 eller 3 varv utifrån sina förutsättningar och dagsform. Kom ombytta och ta med vattenflaska och inneskor.

Bingo

En gång i veckan har vi bingo. Bingot är gratis och du har chans att vinna fina priser. Det är bara komma hit och hänga på.

Chiball

Chiball instrueras av Matilda till lugn musik i mötesplatsens lokaler. Den mesta delen av passet är sittandes, man kan även köra allt sittandes. Chiball körs med en mjuk boll där vi gör mjuka rörelser för att sträcka ut kroppen. Passar alla.

Sällskapsspel

Varje torsdag eftermiddag öppnar vi upp för att spela sällskapsspel, kortspel eller pussla. Vi har UNO, Skipbo, vanligt kortspel, pussel och andra sällskapsspel. Ta med en vän och kom hit och spela med oss. Saknar du något spel på mötesplatsen? Prata med Matilda.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans på torsdagar varje ojämn vecka. Nyhet för i år är att vi varannan gång köper mat från Stallet och varannan gång från Restaurang Ångan. Anmälan och betalning sker senast på tisdagen samma vecka. Vi ses på mötesplatsen så hämtas maten dit. Föranmälan krävs. Priser är olika, Stallet 75 kr inklusive kaffe från vårat café samt 100 kronor när vi köper från Ångan. Information om vad det är för mat och anmälan kommer upp på anslagstavlan cirka en vecka innan.

Vi lär oss spel Mahjong

Mahjong är ett populärt brädspel som vi köpt in till mötesplatsen. Vår expert Sören finns på plats för att lära oss som inte kan spela det. Mahjong kommer spelas varje fredag.

Öppet för fri aktivitet

Mötesplatsen har öppet måndag–torsdag 8–16 även när vi inte har styrda aktiviteter. Dessa tider får du komma hit och umgås, bara vara eller roa dig med någon av mötesplatsens grejer. Vi har bland annat tv, gitarr, sällskapsspel och sköna sittplatser.

Kontakta oss

Råby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Råby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Råby Centrum

Telefon: 021-39 87 71 Enhetschef: 021-39 88 00