Visa sökformulär

Medborgarkontor Vallby

Här får du hjälp i kontakten med olika samhällsaktörer i vardagen.

Erbjuder service, rådgivning och aktiviteter

Västerås första Medborgarkontor ligger i allaktivitetshuset Paletten på Vallby. Här erbjuder vi dig som bor på Vallby administrativ service, tillgång till samhällsinformation, aktiviteter och rådgivning. Det kan vara frågor kring utskick från andra myndigheter, läxhjälp eller stöd i hur du skriver ett CV.

Medborgarkontoret öppnar den 25 maj 2023 klockan 17.00 med en officiell invigning. Varmt välkommen! Kom till invigningen och berätta för oss vad du behöver och vill ha hjälp med.

17.00 Öppning och tal från;
Patrik Johansson, enhetschef Västerås stad
Paola Lind, avdelningschef Västerås stad
Irma Music, trygghetssamordnare Västerås stad

17.20 Vicky Skure-Eriksson (C), Ordförande nämnden för idrott, fritid och förebyggande håller tal

17:30 Bandklippning, skål och konfettiregn

17.40-19.00 mingel med tårta och aktivitet

Vi finns på Medborgarkontoret

Trygghetssamordnare, familjekoordinatorer och administrativ personal från Västerås stad tillsammans med Mimer och andra aktörer samlas här för att erbjuda dig som bor på Vallby en enklare kontakt med oss i din vardag.

Erbjuder det vallbyborna behöver och vill ha

Det viktigaste när vi öppnar Medborgarkontoret är en bra dialog med dig som bor på Vallby. Vi ska bygga verksamheten på det du och andra vallbybor behöver och vill ha för hjälp i kontakten med olika samhällsaktörer. Inte bara med Västerås stad. Vi kommer att erbjuda flera tillfällen där vi gärna ser att du besöker oss och berättar vad vi kan göra för dig. Självklart kan du komma förbi oss på ett spontant besök också.

Olika aktörer välkomnas att boka in sig för olika aktiviteter

Tillhör du en offentlig verksamhet, en organisation, förening eller liknande och känner att du vill erbjuda era tjänster eller ordna någon aktivitet i våra lokaler är du välkommen att ta kontakt med oss.

Öppettider

Vi kommer ha öppet måndag till fredag, både under dag- och kvällstid. Mer exakta tider kommer snart att läggas upp här.

Fakta om Paletten

Vid Vallby centrum hittar du det runda färgglada huset Paletten. Här finns förutom det nyöppnade Medborgarkontoret även Svenska kyrkan, fritidsgård, familjecent­rum, mödravård och barnavårdscentral. Utanför huset finns ett kafé som drivs av kyrkan, och som har blivit en viktig mötesplats på Vallby.

Sommarbild på entrén till Paletten på Vallby

Paletten på Vallby. Foto: Pia Nordlander

Kontakta oss

Medborgarkontoret Vallby

Allmogeplatsen 37, Vallby. Ligger i allaktivitetshuset Paletten.

021-39 80 60