Medborgarkontor Vallby

Här får du hjälp i kontakten med olika samhällsaktörer i vardagen.

Erbjuder service, rådgivning och aktiviteter

Västerås första medborgarkontor ligger i allaktivitetshuset Paletten på Vallby. Här erbjuder vi dig som bor på Vallby administrativ service, tillgång till samhällsinformation, aktiviteter och rådgivning. Det kan vara frågor kring utskick från andra myndigheter, läxhjälp eller stöd i hur du skriver ett CV.

Vi finns på medborgarkontoret

Trygghetssamordnare, familjekoordinatorer och administrativ personal från Västerås stad tillsammans med Mimer och andra aktörer samlas här för att erbjuda dig som bor på Vallby en enklare kontakt med oss i din vardag.

Erbjuder det Vallbyborna behöver och vill ha

Det viktigaste med medborgarkontoret är en bra dialog med dig som bor på Vallby. Vi ska bygga verksamheten på det du och andra Vallbybor behöver och vill ha för hjälp i kontakten med olika samhällsaktörer. Inte bara med Västerås stad. Vi kommer att erbjuda flera tillfällen där vi gärna ser att du besöker oss och berättar vad vi kan göra för dig. Självklart kan du komma in till oss på ett spontant besök också.

Öppettider

Måndag: 09.00–14.00

Tisdag: 09.00–14.00

Onsdag: STÄNGT

Torsdag: 09.00–13.00 (13.00–16.00 är det bemannat)

Fredag: 09.00–13.00

Ibland får vi besök från olika aktörer, ordnar workshops eller liknande. Sådana specialtillfällen kommer alltid att synas på Trygghetssamordnare Vallbys Instagramkonto.

Trygghetssamordnare Vallby på Instagram

Olika aktörer välkomnas att boka in sig för olika aktiviteter

Tillhör du en offentlig verksamhet, en organisation, förening eller liknande som vill erbjuda era tjänster eller ordna någon aktivitet i våra lokaler är du välkommen att ta kontakt med oss.

Aktivt Vallby

Torsdagar 16.00–17.00 erbjuder Vallbys trygghetssamordnare en aktivitet för barn och ungdomar tillsammans med någon förening. Samling på fritidsklubben 15.45.

Fakta om Paletten

Vid Vallby centrum hittar du det runda färgglada huset Paletten. Här finns förutom det nyöppnade medborgarkontoret även Svenska kyrkan, fritidsgård, familjecent­rum, mödravård och barnavårdscentral. Utanför huset finns ett kafé som drivs av kyrkan, och som har blivit en viktig mötesplats på Vallby.


Sommarbild på entrén till Paletten på Vallby. 

Paletten på Vallby. Foto: Pia Nordlander

Kontakta oss

Medborgarkontoret Vallby

Allmogeplatsen 37, Vallby. Ligger i allaktivitetshuset Paletten.

021-39 80 60

@vasteras.se