Visa sökformulär

Pilfinksgårdens äldreboende

Pilfinksgårdens äldreboende är för personer med demenssjukdomar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Om Pilfinksgårdens äldreboende

Typ: Äldreboende

Utförare: Vardaga

Pilfinksgårdens äldreboende ligger i stadsdelen Råby. Boendet ligger mitt i centrum nära livsmedelsaffär, tobaksaffär, restauranger, bibliotek samt mindre butiker.

Det finns 47 lägenheter fördelat på sex enheter. På varje enhet finns sju respektive åtta trevliga lägenheter på ca 34,5 kvm. Varje lägenhet har ett pentry med kylskåp, ett stort rum och ett badrum med dusch. Alla lägenheter har höj- och sänkbara sängar med tillhörande madrass.

I övrigt möblerar man sin lägenhet själv tillsammans med sina närstående. Trygghetslarm finns i varje lägenhet. Varje enhet har tillgång till två stora möblerade balkonger, den ena med utsikt mot Råby centrum och den andra med utsikt över Sinnenas trädgård.

Till Pilfinksgårdens äldreboende hör en trädgård där det finns möjlighet att påta i jorden, så frön och kratta och har därför möjlighet att följa årstiderna på nära håll. På somrarna vistas vi så mycket som möjligt i trädgården, som är omgiven av ett staket och har asfalterade gångbanor som möjliggör för alla att kunna ta sig runt även om man använder gånghjälpmedel eller rullstol.

Flera parkbänkar finns placerade intill gångbanan. I Sinnenas trädgård dominerar annars gräsmattan, blommorna, träden, växterna och odlingarna. Fester runt grillen tillhör en av de mest uppskattade aktiviteterna.

Information om och kontaktuppgifter till Pilfinksgårdens äldreboendelänk till annan webbplats