Lövsångargårdens äldreboende

Lövsångargårdens äldreboende ligger på Råby och vänder sig till personer som av olika anledningar inte längre klarar sig i sitt eget hem. För att få hyra en lägenhet hos oss krävs ett biståndsbeslut.

Om Lövsångargårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
36

Verksam i
Västerås

Hyra
4255-4643 kr/mån

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Lövsångargårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Parkering
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 39 lägenheter fördelat på 3 plan. Lägenheterna är 33-40 kvm och har en kokvrå, stort badrum och fransk balkong. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns gemensamma ytor som kök med matplats, vardagsrum och en stor balkong.

Utemiljö

Lövsångargården ligger i närheten av Råby centrum där det finns bland annat matbutik, restauranger, postombud, bibliotek och frisör. På Råby finns också en vårdcentral. I boendets omgivning finns promenadstråk och grönområden. Busshållplats för busslinje 3 finns inom några minuters gångavstånd från boendet, varifrån man kan ta sig snabbt till Västerås centrum eller Erikslunds handelsområde.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut. Enhetschefen är utbildad sjuksköterska.

Vi har flera medarbetare som kommer från andra delar av landet och världen så många olika språkkompetenser finns representerade hos oss.

Bemanning

Lövsångargårdens äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Lövsångargården. Lunch och middag levereras från Oxbackens kostenhet. En gång i månaden dukar vi fram långbord i aktivitetsmatsalen för gemensam lunch. Menyn komponeras av kostombud och en personlig inbjudan lämnas till kunderna, vi kallar det ”Månadens lunch, utöver det vanliga”.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar. Vi har även ett Synpunktscafé en gång i månaden där du träffar dina medboende och aktivitetsansvariga i huset och kan lämna synpunkter eller förslag på aktiviteter.

Jämför äldreboenden

Äldreguiden finns på Socialstyrelsens webbplats.

Här kan du vanligtvis jämföra olika äldreboenden i Västerås. Just nu har Socialstyrelsen stängt ner Äldreguiden och jobbar på en ny lösning. Den här länken kommer att uppdateras när den nya Äldreguiden finns tillgänglig.

Äldreguiden Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Lövsångargårdens äldreboende

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på 021-398385.

Besöksadress: Lövsångargatan 76

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Lövsångargårdens äldreboende 721 87 Västerås

Telefon Enhetschef 021-39 83 85 Avdelningschef: 021-39 83 87 Sjuksköterska: 021-39 83 81 Hemvist 2: 021-39 83 82 Hemvist 3: 021-39 83 83 Hemvist 4: 021-39 83 84

vof@vasteras.se