Klockarkärlekens äldreboende

Klockarkärlekens äldreboende ligger på Klockartorpet i Västerås östra stadsdelar och är för personer med olika demenssjukdomar.

Om Klockarkärlekens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
39

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal


Inriktning
Demensboende

Film om Klockarkärlekens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Verksamheten är anpassad för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Vägledande färgkodning
  • Intilliggande parkering

Boendemiljö

Klockarkärlekens äldreboende är ett boende för personer med demenssjukdom och är beläget på Klockartorpet i Västerås östra stadsdelar. Boendet består av 39 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Lägenheterna är ca 30 kvm stora, grupperade kring gemensamma utrymmen för måltider, social samvaro och olika aktiviteter. Förutom lägenheten med stort hygienutrymme och pentry, finns också tillgång till ett stort gemensamt kök och allrum samt en rymlig balkong.

Under de senaste åren har vi arbetat med flera utvecklingsprojekt: framtidens trädgård, trygghetsskapande teknik och miljöanpassningar. Personalens arbete resulterar i ett boende med välfärdsteknologi i framkant, hög frihetsgrad och ökad integritet för de boende.

Utemiljö

Boendet har öppna dörrar och omges av en vacker trädgård som är utformad utifrån Reminiscensmetoden, som är en metod för att framkalla minnen. Busshållplats för linje 5 finns inom promenadavstånd.

Personalens kompetens

Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterskor och det finns särskild kompetens inom demenssjukdomar. En assistent finns på plats under kontorstider och jobbar bland annat med kontakt med anhöriga. Arbetet leds av enhetschef och avdelningschef.

Bemanning

Klockarkärleken är bemmanat vårdpersonal dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska. Läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

På Klockarkärlekens äldreboende värdesätter vi maten och matsituationen högt och ser den som en viktig del av vardagen. Under pandemin beställer vi maten från en annan enhet, men i vanliga fall tillagas all mat här.

Vi serverar frukost, lunch och middag samt eftermiddagskaffe, mellanmål, kvälls- och nattmål. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet.

Vi har en matgrupp som planerar matsituationen och jobbar aktivt för att skapa en trivsam måltidsmiljö och atmosfär.

Aktiviteter

Vi planerar aktiviteter tillsammans med dig utifrån dina önskemål. Vi anordnar både enskilda och gemensamma aktiviteter. Några exempel på gemensamma aktiviteter är sångstunder och vardagliga aktiviteter som matlagning, promenader och målarverkstad. Vi försöker också se till att du kan behålla och utöva dina egna intressen.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Klockarkärlekens äldreboende

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på 021-39 26 90.

Besöksadress: Rönnbergastigen 7

Postadress: Vård och omsorgsförvaltningen Klockarkärlekens äldreboende 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 26 96, Enhetschef 021-39 26 90, Avdelningschef 021-39 77 26 Ametisten 021-39 26 91 Bärnstenen 021-39 28 42 Diamanten 021-39 28 43 Rubinen 021-39 28 41 Safiren 021-39 26 92 Smaragden 021-39 26 93

vof@vasteras.se