Hagalidsgårdens äldreboende

Hagalidsgårdens äldreboende ligger på Hemdal i stadsdelen Haga och är för dig med en demenssjukdom. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.

Om Hagalidsgårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
32

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Attendos webbplats.

Inriktning
Demensboende

Film om Hagalidsgårdens äldreboende

Boendemiljö

Vi har totalt 32 trivsamma lägenheter. Alla lägenheter är på ca 30 kvadratmeter med ett trinettkök och ett helkaklat badrum. Varje lägenhet är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. För oss är det viktigt att du ska känna dig som hemma. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong.

Utemiljö

Hagalidsgården ligger nära allmänna kommunikationer, buss finns inom fem minuters promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden och livsmedelsbutik.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor som är certifierade i kontaktmannaskap. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad sjuksköterska.

Bemanning

Hagalidsgårdens demensboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt HSL-team. Vi har tillgång till läkare från vårdcentralen Servicehälsan.

Måltider

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på Hagalidsgården. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Aktiviteter

Vi har gemensamma aktiviteter såsom bingo, gympa och bakning. Vi har även utomhus- och inomhusträning i form av promenader och andra aktiviteter för att träna balans och koordination. Vi har även aktivitetsansvarig som skapar trivsel för hela Hagalidsgården. Det kan vara till exempel yoga, manikyr, spa, plantera frön/blommor eller att titta i fotoalbum. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Hitta hit

Hitta hit