Visa sökformulär

Fatburens äldreboende

Fatburens äldreboende finns på Vallby och har en syriansk inriktning. Här finns även platser för dig med demenssjukdom.

Om Fatburens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
48

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal


Inriktning
Syriansk inriktning
Demenssjukdom

Film om Fatburens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Tillgängliga lokaler
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Fatburen byggdes 2001 och har 48 enrumslägenheter, varav 32 stycken är till för dig med demenssjukdom. Varje lägenhet består av ett rum med kokvrå och badrum. På varje hemvist finns ett gemensamt kök med matplats, dagrum och balkong. På bottenvåningen finns en stor altan och trädgård med promenadstråk.

Utemiljö

I närområdet finns Vallby servicehus med mötesplats, församlingsgård, matbutik, frisör, Vallby upplevelsepark, Paletten allaktivitetshus för alla åldrar och en restaurang. På Vallby finns också en syrisk-ortodox kyrka och Syrianska Kulturcentret.

Personalens kompetens

Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden, två sjuksköterskor som är cetrifierade i kontaktmannaskap. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. Alla som arbetar här har vårdutbildning och erfarenhet av att arbeta med äldre. För dig med syriansk bakgrund kan vi erbjuda personal med syriansk språkkompetens.

Bemanning

Fatburens äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

På Fatburen har vi egna kockar som lagar alla måltider. Du äter tillsammans med de andra boende i det gemensamma köket på respektive hemvist, eller i din egen lägenhet om du vill det.

Aktiviteter

På Fatburen har vi aktivitetsombud som erbjuder dagligen aktiviteter för de boende. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar. Vi uppmärksammar även syrianska högtider och ordnar andra aktiviteter för dig med syriansk bakgrund.

Jämför äldreboenden

Äldreguiden finns på Socialstyrelsens webbplats.

Här kan du vanligtvis jämföra olika äldreboenden i Västerås. Just nu har Socialstyrelsen stängt ner Äldreguiden och jobbar på en ny lösning. Den här länken kommer att uppdateras när den nya Äldreguiden finns tillgänglig.

Äldreguiden Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Fatburens äldreboende

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad att jobba på just det här boendet, kontkta enhetschefv på 021-39 44 85.

Besöksadress: Fatbursgatan 17

Postadress: Vård och omsorgsförvaltningen Fatburens äldreboende 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 86 34, Enhetschef 021-39 44 85, Kammaren 021-39 87 94, Salongen 021-39 87 93, Flygeln 021-39 87 97, Loftet 021-39 87 96, Lyckebo 021-39 87 92, Förstugan 021-39 87 91