Visa sökformulär

Vårt erbjudande som arbetsgivare

Jobba hos oss och var med och bygg en hel stad! Här får du påverka och göra skillnad i människors liv genom vår värdegrund: Alltid bästa möjliga möte. Som medarbetare hos oss får du frihet, stöd och möjlighet till utveckling.
Här finns arbetsglädje och en vilja att arbeta nära våra invånare. Siktet är inställt framåt och vi hoppas att du vill vara en del av resan mot vår vision: Västerås - staden utan gränser.

Västerås stad som arbetsgivare

I Västerås stad är vi omkring 10 000 medarbetare. Du hittar oss inom skola, vård, omsorg, kultur, teknik, ekonomi, fastighetsförvaltning och mycket mer. Tillsammans lägger vi grunden för ett innehållsrikt arbete som ger goda förutsättningar för din utveckling. Jobba med det allra viktigaste hos en arbetsgivare som är pålitlig, full av handlingskraft och stolthet.

Förmåner

Vi vill att du som medarbetare ska ha en trygg anställning och en bra balans mellan jobb och fritid. Därför har Västerås stad tagit fram förmåner som tar hand om dig både på och utanför arbetsplatsen.

Villkoren ser olika ut beroende på yrkesområde och förvaltning. Här är några exempel på förmåner som Västerås stad erbjuder. Har du frågor kring vad som gäller i en specifik verksamhet kan du höra av dig till Kontaktcenter på 021-39 00 00 för att komma i kontakt med personalansvarig på respektive förvaltning.

 • Lön, anställning och arbetstid
  - Flextidsavtal
  - Friskvårdsbidrag
  - Föräldrapenningtillägg
  - Omställning
  - Semesterväxling
  - Höjd tjänstgöringsgrad
  - Kollektivavtal

 • Pension och försäkringar
  - Frivillig gruppförsäkring
  - Försäkringar
  - Tjänstepension

 • Övriga förmåner
  - Terminalglasögon
  - Arbetskläder


Förmånslista chef från 2023 PDF Pdf, 68.1 kB.

Förmånslista medarbetare från 2023 PDF Pdf, 66.2 kB. 

Kvinnor i blå tröjor med texten "Alltid bästa möjliga möte".

Höjd tjänstgöringsgrad

Västerås stad arbetar för att alla tillsvidareanställda medarbetare ska få möjlighet att höja sin tjänstgöringsgrad.

Det finns två viktiga anledningar till att höjd tjänstgöringsgrad genomförs. För det första: alla medarbetare ska ha möjlighet att kunna leva på sin lön. Högre tjänstgöringsgrad betyder högre inkomst och högre pension. För det andra: Västerås stad ska vara en attraktiv arbetsgivare. Heltidsarbete innebär ofta mer varierade arbetsuppgifter vilket gör att arbetssituationen och arbetsmiljön upplevs bättre.

Att erbjuda möjlighet till höjd tjänstgöringsgrad gör också att Västerås stad bättre klarar av välfärdsuppdraget.

Utvecklingsmöjligheter

När du växer, växer även Västerås stad. Därför får du som jobbar här många möjligheter till utveckling. Allt för att du ska trivas på jobbet och i ditt yrke.

 • Kompetensutveckling
 • Aspirantprogram
 • Ledarakademin
 • Yrkesambassadör

Kompetensutveckling
Som medarbetare i Västerås stad har du tillgång till utbildningskatalogen Competenz, som ständigt uppdateras med nya utbildningar och kurser. Tillsammans med din chef tas en utvecklingsplan fram för att se vad som passar just dig. Dessutom lär vi oss mycket av varandra, varje dag.

Vill du bli framtidens ledare?
Västerås stad erbjuder bland annat Aspirantprogrammet – ett program som ges varje år där du som är intresserad av att bli chef får möjlighet till utbildning. Genom Aspirantprogrammet får du bland annat lära dig mer om att leda och kommunicera innovation och förändring, personlig utveckling och effektiva team.

För dig som chef
Vi vet att ett hållbart ledarskap är grunden i en framgångsrik organisation. Därför erbjuder vi dig som ledare och chef flera utbildningar för att stimulera och utveckla ditt ledarskap. Förutom att du som är ny chef i staden får gå ett introduktionsprogram där exempelvis kommunjuridik och mångfald ingår, uppdaterar vi ständigt utbildningskatalogen för dig som chef.