Försäkring i förskola och skola

Olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid

Alla barn, elever och ungdomar i Västerås förskolor, pedagogisk omsorg och öppen förskola, kommunala grundskolor, grundsärskolor och fritidshem, fritidsklubbar, fritidsgårdar samt kommunala gymnasieskolor, gymnasiesärskolor och upphandlade vuxenutbildningar är olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid.

Västerås stad rekommenderar att du tecknar en privat försäkring som gäller på fritiden, när barnet inte deltar i ovanstående organiserade verksamheter.

Att tänka på vid skada

• Sök läkare eller tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan.
  • Spara alla kvitton.
  • Om taxi behövs mellan hemmet och skolan eller verksamheten på grund av olycksfallet måste detta styrkas med intyg från behandlande läkare. Av intyget måste framgå under vilken tid taxi beviljats. Innan taxiresorna påbörjas måste Svedea kontaktas för godkännande. Efter bekräftelse från Svedea kan beställning av taxiresor göras. Uppgift om adresser, skoltider med mera lämnas till taxi.
  • Resekostnader till och från behandlingar ersätts i första hand från regionen. Begär alltid intyg om utbetald reseersättning.
  • Fyll i skadeanmälan, se länk nedan.
  • Skicka kvitton till Svedea AB, Skador företag, Box 3489, 103 69 Stockholm.

Information om olycksfallsförsäkringen och hur du fyller i skadeanmälan vid olycksfall, Svedealänk till annan webbplats

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

• Arkeologidagen på Anundshög

En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

• Pettersbergsdagen

Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

• Nu inleds rivningen av Bjurhovda centrum

Idag inleddes arbetet inför rivningen av Bjurhovda centrum. Runt hela centrumområdet sätts avspärrningar upp. Därefter börjar rivningen av interiören och sedan rivs byggnaden.

• Kofotsgatan på Erikslund är öppen för trafik

Nu blir det lättare att ta sig mellan Västerleden/Hallsta gårdsgata och Erikslunds shoppingcenter. Vid lunchtid idag öppnade vi den 750 meter långa Kofotsgatan för trafik.