Försäkring i förskola och skola

Olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid

Alla barn, elever och ungdomar i Västerås förskolor, pedagogisk omsorg och öppen förskola, kommunala grundskolor, grundsärskolor och fritidshem, fritidsklubbar, fritidsgårdar samt kommunala gymnasieskolor, gymnasiesärskolor och upphandlade vuxenutbildningar är olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid.

Västerås stad rekommenderar att du tecknar en privat försäkring som gäller på fritiden, när barnet inte deltar i ovanstående organiserade verksamheter.

Att tänka på vid skada

• Sök läkare eller tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan.
  • Spara alla kvitton.
  • Om taxi behövs mellan hemmet och skolan eller verksamheten på grund av olycksfallet måste detta styrkas med intyg från behandlande läkare. Av intyget måste framgå under vilken tid taxi beviljats. Innan taxiresorna påbörjas måste Svedea kontaktas för godkännande. Efter bekräftelse från Svedea kan beställning av taxiresor göras. Uppgift om adresser, skoltider med mera lämnas till taxi.
  • Resekostnader till och från behandlingar ersätts i första hand från regionen. Begär alltid intyg om utbetald reseersättning.
  • Fyll i skadeanmälan, se länk nedan.
  • Skicka kvitton till Svedea AB, Skador företag, Box 3489, 103 69 Stockholm.

Information om olycksfallsförsäkringen och hur du fyller i skadeanmälan vid olycksfall, Svedea Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30

E-post: kontaktcenter@vasteras.se Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

• Arkeologidagen på Anundshög

En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

• Pettersbergsdagen

Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

• Västerås blir värdstad för SM-veckan 2024

Nu är det klart! Västerås ska för första gången vara värdstad för SM-veckan. Riksidrottsförbundet och Sveriges Television har beslutat att erbjuda Västerås värdskapet för SM-veckan sommar 2024 och nu har kommunstyrelsen beslutat i frågan.

• Du som har fått ett brev om avgiftskontroll med fel årtal

Västerås stad har skickat ut brev om avgiftskontroll för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg för året 2019. Tyvärr har det blivit fel årtal på första sidan i brevet. Det står 2018, men det gäller året 2019. På fakturan som du får är det rätt årtal och förfallodatum. Vi ber om ursäkt för det s...