Logotyp

Äldre och personer med funktionsnedsättning

Västerås stad arbetar utifrån en beställar- och utförarmodell. Biståndsenheten utreder ditt behov av stöd och omvårdnad.

Biståndsenheten beställer sedan insatsen av den utförare som du väljer. Utföraren är den som utför den omvårdnad och service som du har rätt till. Vi anlitar både kommunala utförare och privata leverantörer som vi har avtal med. Våra kommunala utförare är Västerås stad Vård och Omsorg och Skultuna. I vår roll som beställare är det vi som i sista hand är ansvariga för att du får den servicen du har rätt till och att kvaliteten når upp till våra krav.

Personer ger häst mat

Fotograf: Pia Nordlander, bildN

För att vi löpande ska kunna följa upp vår verksamhet för äldre och funktionshindrade, måste varje utförare lämna in en skriftlig kvalitetsredovisning varje år. Dessutom måste varje utförare medverka i arbetet med de enkätundersökningar till enskilda personer som vi genomför för att utvärdera verksamheten.

• Sommarbio på Lögastrand

För fjärde sommaren i rad bjuder vi på gratis utomhusbio på Lögastrand. Precis som förra året visar vi filmer som ni röstat fram. Årets filmer är Fantastiska vidunder och var man hittar dem, samt Captain Fantastic.

• Familjen Kohnic får sitt drömhus i Gäddeholm

Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen kom lastbilen med huset i olika paket. En lyftkran lyfte av dem och de olika delarna byggdes ihop som en jättelik byggsats. På eftermiddagen stod huset på plats, taket var täckt och el och vatten inkopplat. Om en månad kan familjen Kohnic som första familj flytta in i...

• Arbetet med Sjökrogen fortsätter

Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

• Resultat från förskoleenkät 2017

I årets förskoleenkät är föräldrar i genomsnitt mycket nöjda med både kommunala och fristående förskolor i Västerås. Särskilt nöjda är de med hur förskolorna arbetar med normer och värden, barns inflytande samt trygghet och omsorg.