Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.

E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Dekorativa livsmedel står på en bänk utanför ett skolkök. 


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik.

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 20, 13/5–19/5


MÅNDAG:
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Grön ärtsoppa serveras med mjukt bröd och färskost

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Potatisbullar med keso och vitkålssallad med lingon

ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Baconlåda från Östergötland

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, Jordgubbspaj med vaniljgrädde
Middag: Kycklingfärsfrikadeller i tomatsås, serveras med pasta och grönsaker

FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med ris och lingon
Middag: Fredagsmys

LÖRDAG Pingstafton
Lunch: Fisk med Västerbottentäcke, vitvinssås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad

SÖNDAG: Pingstdagen
Lunch: Pepparrotskött i gryta med potatis och kokta morötter
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Kaviarfrestelse med varma grönsaker

Meny vecka 21, 20/5–26/5


MÅNDAG
Lunch: Korv a´la Forsell med ris/potatis och varma grönsaker
Middag: Morotssoppa med fänkål och apelsin, serveras med pizzabulle

TISDAG
Lunch: Laxqueneller med hummersås och kokt potatis
Middag: Vegetarisk moussaka, serveras med coleslaw

ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon &lök), potatis, skysås och grönsaker
Middag: Ädelostgratinerad kassler med potatis och grönsallad

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Pölsa special med stekt ägg och rödbetor

FREDAG
Lunch: Kyckling med currysås, potatis och grönsaker
Middag: Vårig frittata med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor

SÖNDAG Mors dag
Lunch: Inkokt lax med kall Smögensås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Husets pastagratäng med kyckling

Meny vecka 22, 27/5–2/6

SVERIGEVECKA


MÅNDAG
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Middag: Kallskuret med potatissallad och blandsallad

TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med ost och spenat, kokt potatis
Middag: Vegetarisk wok, serveras med ris

ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor
Middag: Korvgryta med potatis och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa. Rabarberkaka med vaniljvisp
Middag: Ost- och grönsaksbiffar med potatis och tomatsalsa

FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med potatisklyftor och tzatsiki
Middag: Skinkfrestelse, pizzasallad

LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med dillmajonnäs, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakad kladdkaka med gräddklick
Middag: Köttfärspaj med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med potatisgratäng och rödvinssky
Dessert: Äppelkompott med gräddklick
Middag: Silltallrik med gräddfil, ägg och kokt potatis

Meny vecka 23, 3/6–9/6


MÅNDAG
Lunch: Ost- & tomatgratinerad korv med potatismos
Middag: Broccoli-& ostsoppa med leverpastejssmörgås

TISDAG
Lunch: Ugnstekt fisk med citronsås, potatis och grönsaker
Middag: Tunnskivad rökt skinka med mimosasallad och kokt potatis

ONSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfilsklick och hembakat bröd
Middag: Blodpudding med bacon och lingon

TORSDAG Nationaldagen
Lunch: Wallenbergare med skirat smör, potatismos och lingon

Dessert: Sverigekaka (sockerkaka med vaniljfyllning)
Middag: Broccolimedaljonger med ugnsstekt potatis och örtsås

FREDAG
Lunch: Lasagne, serveras med blandsallad
Middag: Korv- & mosbricka med gurkmajonnäs

LÖRDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinsås, potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Järpar med pepparsås, potatis och gurka

SÖNDAG
Lunch: Karré med gräddsås, potatis, grönsaker och äppelmos
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Husets crepes med blandad sallad