Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Lunch i skolmiljö
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.
E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Äta lunch på någon av stadens mötesplatser
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
Meny vecka 20, 13/5–19/5
MÅNDAG:
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Grön ärtsoppa serveras med mjukt bröd och färskost
TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Potatisbullar med keso och vitkålssallad med lingon
ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Baconlåda från Östergötland
TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, Jordgubbspaj med vaniljgrädde
Middag: Kycklingfärsfrikadeller i tomatsås, serveras med pasta och grönsaker
FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med ris och lingon
Middag: Fredagsmys
LÖRDAG Pingstafton
Lunch: Fisk med Västerbottentäcke, vitvinssås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad
SÖNDAG: Pingstdagen
Lunch: Pepparrotskött i gryta med potatis och kokta morötter
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Kaviarfrestelse med varma grönsaker
Meny vecka 21, 20/5–26/5
MÅNDAG
Lunch: Korv a´la Forsell med ris/potatis och varma grönsaker
Middag: Morotssoppa med fänkål och apelsin, serveras med pizzabulle
TISDAG
Lunch: Laxqueneller med hummersås och kokt potatis
Middag: Vegetarisk moussaka, serveras med coleslaw
ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon &lök), potatis, skysås och grönsaker
Middag: Ädelostgratinerad kassler med potatis och grönsallad
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Pölsa special med stekt ägg och rödbetor
FREDAG
Lunch: Kyckling med currysås, potatis och grönsaker
Middag: Vårig frittata med grönsallad
LÖRDAG
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor
SÖNDAG Mors dag
Lunch: Inkokt lax med kall Smögensås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Husets pastagratäng med kyckling
Meny vecka 22, 27/5–2/6
SVERIGEVECKA
MÅNDAG
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Middag: Kallskuret med potatissallad och blandsallad
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med ost och spenat, kokt potatis
Middag: Vegetarisk wok, serveras med ris
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor
Middag: Korvgryta med potatis och grönsaker
TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa. Rabarberkaka med vaniljvisp
Middag: Ost- och grönsaksbiffar med potatis och tomatsalsa
FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med potatisklyftor och tzatsiki
Middag: Skinkfrestelse, pizzasallad
LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med dillmajonnäs, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakad kladdkaka med gräddklick
Middag: Köttfärspaj med grönsallad
SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med potatisgratäng och rödvinssky
Dessert: Äppelkompott med gräddklick
Middag: Silltallrik med gräddfil, ägg och kokt potatis
Meny vecka 23, 3/6–9/6
MÅNDAG
Lunch: Ost- & tomatgratinerad korv med potatismos
Middag: Broccoli-& ostsoppa med leverpastejssmörgås
TISDAG
Lunch: Ugnstekt fisk med citronsås, potatis och grönsaker
Middag: Tunnskivad rökt skinka med mimosasallad och kokt potatis
ONSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfilsklick och hembakat bröd
Middag: Blodpudding med bacon och lingon
TORSDAG Nationaldagen
Lunch: Wallenbergare med skirat smör, potatismos och lingon
Dessert: Sverigekaka (sockerkaka med vaniljfyllning)
Middag: Broccolimedaljonger med ugnsstekt potatis och örtsås
FREDAG
Lunch: Lasagne, serveras med blandsallad
Middag: Korv- & mosbricka med gurkmajonnäs
LÖRDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinsås, potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Järpar med pepparsås, potatis och gurka
SÖNDAG
Lunch: Karré med gräddsås, potatis, grönsaker och äppelmos
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Husets crepes med blandad sallad