Logotyp
Visa sökformulär

Arenan

Vi har flyttat in i nya lokaler på Ingenjör Bååths gata 17.

För vem

För vem?

Arenan är till för dig som bor i Västerås, är mellan 16-20 år och inte går ett nationellt program på gymnasiet eller som är på väg att avbryta dina gymnasiestudier.

Så här gör du

Så här gör du


Du bokar ett vägledande samtal genom att ringa eller mejla oss. Det går också bra att kontakta oss via Skype.

Om du bor i Västerås, är mellan 16-20 år och inte är inskriven vid en gymnasieskola i Västerås vill vi att du fyller i en enkät om din sysselsättning, KAA-enkäten. Där kan du också ange om du vill att vi kontaktar dig. Avsluta med att trycka på Skicka.

  Fyll i KAA-enkäten härlänk till annan webbplats

  Nyanlända

  Om du är ny i Sverige, är mellan 16-20 år och bosatt i Västerås kan du anmäla dig till språkintroduktion. Du anmäler dig genom att klicka på länken och fylla i formuläret. När du har fyllt i formuläret kallas du till ett kartläggningssamtal. Efter kartläggningssamtalet kommer du att få en skolplacering.

  Fyll i anmälan till språkintroduktionlänk till annan webbplats

  Så här jobbar vi

  Så här jobbar vi

  Hos oss får du träffa någon ur personalen för att prata om vad som är meningsfullt för just dig, dina mål och hur du når dit. Det kan till exempel handla om utbildning, arbete, praktik eller att förverkliga någon dröm. Du kan träffa oss i våra lokaler eller på den skola du befinner dig.

  Arenan erbjuder alla elever i år 9 som saknar behörighet till nationellt gymnasieprogram ett enskilt samtal i syfte att hitta lämpligast studieväg.

  Löpande under året söker Arenan kontakt med ungdomar mellan 16-20 år som inte är inskriva vid en gymnasieskola. Vi kontaktar dig antingen via telefon, sociala medier eller genom att skicka brev. Du uppmanas att kontakta oss eller fylla i enkäten om sysselsättning, KAA-enkäten. Om du vill, får du träffa någon ur personal på Arenan för vägledande samtal.

  Om Arenan

  Arenans uppdrag är att fånga upp elever som inte är behöriga till nationellt gymnasieprogram, att kartlägga sysselsättning, att vägleda till lämpliga individuella åtgärder och motverka utanförskap.

  Kommunalt aktivitetsansvar

  Arenan kartlägger ungdomar mellan 16-20 år som enligt Västerås stads skolregister inte är inskrivna vid en gymnasieskola i Västerås, enligt skollagen (SFS 2014:1002, 29 kapitlet, 9 paragrafen). Det kan vara att du är nyinflyttade, har avbrutit eller aldrig påbörjat dina studier eller går på gymnasiet i annan kommun men är folkbokförd här.

  Introduktionsprogram

  Arenan sköter antagningen till fyra av fem introduktionsprogram.

  • Preparandutbildning
  • Språkintroduktion
  • Individuellt alternativ
  • Yrkesintroduktion

  I Västerås erbjuder flera skolor introduktionsprogram. Arenan hjälper dig med vilket program som passar dig och vilken skola som erbjuder programmet.

  Mer information om introduktionsprogrammen på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats

  Svar på frågan om hur skolplacering av språkintroduktion hanteras finns tillsammans med andra frågor och svar med anledning av flyktingsituationen.

  Programinriktat individuellt val

  Du som vill söka programinriktat individuellt val (IMPRO) gör det via systemet Dexter. Din studie- och yrkesvägledare i grundskolan hjälper dig att söka till programmet.

  Gymnasieantagningen i Västmanland - Dexterlänk till annan webbplats

   Kontakt

   Kontakta oss

   Arenan

   Vill du att vi kontaktar dig kan du skicka ett meddelande via Kontakta oss här nedanför, så hör vi av oss så fort vi kan. Tala om vad du heter och hur vi når dig, mejl eller telefon, samt vad ärendet gäller.

   Kartläggningssamtal för språkintroduktion kan enbart bokas via telefon under våra telefontider.

   Skype: arenan.vasteras  Skypetid: Tisdagar och torsdagar klockan 14-15

   Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

   Telefon: 021-39 15 28   Telefontid: Måndag-torsdag klockan 8.30-10.00

   Hitta hit

   Ingenjör Bååths gata 17

   Det här händer i Västerås

   • Traditionell studentkortege

    Fredag 9 juni är det dags för traditionell studentkortege. 2017 pågår kortegen klockan 11.30-14.00.  I Västerås är kortegevägen Vasagatan i sydlig riktning till Stora Gatan för vidare färd västerut mo...

   Nytt i Västerås

   • Klotter kostar kul

    Morgontidiga västeråsare och pendlare stannade upp och häpnade när de såg att ett stort antal rutor på konserthuset var krossade. Men det var bara fejk. Låtsaskrossningen var starten på en stor kampan...

   • Anmäl dig till Skräpplockardagarna

    Var med och håll Västerås rent i vår! Anmäl dig senast den 2 april på Håll Sverige Rents webbplats för att vara säker på att få materialet i tid. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige ...

   Hjälpte informationen på denna sida dig?

   Debug

   Hjälpte informationen på denna sida dig?