Visa sökformulär

Råby mötesplats

Välkommen till Råby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika
eller träffa andra för en stund.

Hitta hit

Hitta hit

Om Råby mötesplats

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Råby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Råby mötesplats är öppen måndag–torsdag 8–16 samt för särskilda aktiviteter på fredagar, och drivs av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad.

Mötesplatser för seniorer i Västerås, Facebooksida Länk till annan webbplats.

Sommarkultur på mötesplatser i Västerås

I sommar kommer tre olika kulturprogram för äldre att visas på mötesplatserna på Bäckby, Malmaberg, Skiljebo, Råby och Rönnby. Välkommen!

Kultur för äldre på mötesplatserna – hela programmet

- Nu står sommaren bakom hörnet och semestrar närmar sig. Därav kommer en del ändringar i schemat att ske. Vi kommer fortsätta med de populära aktiviteterna fram till och med 8/7. Vi försöker också få till utflykter kontinuerligt, håll utkik på vår anslagstavla där vi sätter upp information när speciella aktiviteter sker.

- NYHET! I juni kommer vi börja ha gemensam Allsång tillsammans med Hammarby mötesplats. Antingen tar man sig dit själv eller så går man med mig från Råby centrum 12.15, varje tisdag framöver.

- SOMMARFEST – Onsdag 22/6 kommer vi ha en mindre sommarfest här på Råby. Det kommer ske utanför Råbygallerian på gräsmattan. Affischer kommer sättas upp. Det kommer bland annat vara en trubadur där som Mötesplatsen anordnat,
Somrigt med Taube och andra poeter.

-Ni har väl inte missat att Biblioteket har ställt fram författartips och boktips på Mötesplatsen? Vill ni låna en bok eller har fler frågor, kontakta en bibliotekarie.

- Mötesplatsen har sommarstängt från och med 11 juli och öppnar igen 15 augusti. Caféet kommer ha öppet hela sommaren med varierande öppettider. Den enda aktiviteten som kommer fortsätta hela sommaren är Boule på måndagar klockan 14.00. Välkomna! 😊

Gäller 1/6 till 8/7. Sommarstängt mellan 10/7-15/8.

Måndag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
11.00 Rollatorpromenad, samling utanför stora entrén
14.00 Boule utanför Råby centrum (vid regn är vi inne och spelar Boccia)

Tisdag

10.00 Gympa på storbild i idrottshallen
13.00 Allsång på Hammarby mötesplats, Hammarbacksvägen 5. Vi ses där eller tar sällskap från Råbygallerian 12.15.

Onsdag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
11.00 Cirkelträning utomhus (Utanför biblioteket i ringen. Vid regn är vi inne)
11.00 Sittgympa med ledning av Marina
14.00 Bingo. Vid fint väder är vi ute, utanför Råbygallerian.

Torsdag

10.00 Chiball utomhus (utanför biblioteket, vid regn är vi inne)
12.00 Lunch (Ojämna veckor)
13.00 Sällskapsspel/kortspel/pussel

Fredag

10.00 Promenad varje fredag, samling utanför stora entrén
11.00 Vi lär oss spela mahjong med hjälp av Sören

Promenad

Tre gånger i veckan går vi gemensamma promenader och pratar om allt och ingenting. Vi går alltid olika rundor och brukar gå runt 45 minuter. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré. Välkomna!

Rollatorpromenad

Rollatorpromenader är lite lugnare och kortare promenader. Det passar såklart även dig utan rollator men vi går på gator där man lätt kommer fram med rollatorer. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré.

Boule

Kom och spela Boule på banan utanför Råbygallerian. Ta gära med klot om du har, vi har några få att låna ut. Har du aldrig spelat Boule? Kom så lär vi dig. Vid regn är vi inne och spelar boccia.

Allsång på Hammarby
Vi kommer i juni att gå till Hammarby mötesplats och ha gemensam allsång. Antingen tar du dig dit själv eller så går du med mig från Råby centrum klockan 12.15. Det är cirka 1,7 km att gå dit från Råby centrum. Vill du kan du ta bussen till Mikaelikyrkan och gå en kortare bit därifrån. Allsången håller på mellan 13.00-14.00 sen fikar vi och går tillbaka. Mötesplatsen är på Hammarbacksvägen 5. Vi kommer vara ute så länge det inte regnar.

Gympa

En gång i veckan har vi gemensam gympa i idrottshallen till musik. Vi följer en instruktör på storbildsskärm med musik. Kom ombytt och ta med vattenflaska och inneskor.

Sittgympa

Sittgympan leds av Marina och innebär olika rörelser till musik. Kom ombytt, sen är det bara följa efter och hänga med så gott du kan. Denna gympa passar alla!

Cirkelträning

Cirkelträningen för de som vill utmana sig! Vi har en gemensam uppvärmning som sedan följs av 8 olika stationer med övningar som kan varieras utifrån förmåga. Många övningar körs stående. Man väljer själv om man kör 1, 2 eller 3 varv utifrån sina förutsättningar och dagsform. Kom ombytta och ta med vattenflaska och inneskor.

Bingo

En gång i veckan har vi bingo. Bingot är gratis och du har chans att vinna fina priser. Det är bara komma hit och hänga på.

Chiball

Chiball instrueras av Matilda till lugn musik i mötesplatsens lokaler. Den mesta delen av passet är sittandes, man kan även köra allt sittandes. Chiball körs med en mjuk boll där vi gör mjuka rörelser för att sträcka ut kroppen. Passar alla.

Sällskapsspel

Varje torsdag eftermiddag öppnar vi upp för att spela sällskapsspel, kortspel eller pussla. Vi har UNO, Skipbo, vanligt kortspel, pussel och andra sällskapsspel. Ta med en vän och kom hit och spela med oss. Saknar du något spel på mötesplatsen? Prata med Matilda.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans på torsdagar varje ojämn vecka. Nyhet för i år är att vi varannan gång köper mat från Stallet och varannan gång från Restaurang Ångan. Anmälan och betalning sker senast på tisdagen samma vecka. Vi ses på mötesplatsen så hämtas maten dit. Föranmälan krävs. Priser är olika, Stallet 75 kr inklusive kaffe från vårat café samt 100 kronor när vi köper från Ångan. Information om vad det är för mat och anmälan kommer upp på anslagstavlan cirka en vecka innan.

Vi lär oss spel Mahjong

Mahjong är ett populärt brädspel som vi köpt in till mötesplatsen. Vår expert Sören finns på plats för att lära oss som inte kan spela det. Mahjong kommer spelas varje fredag.

Öppet för fri aktivitet

Mötesplatsen har öppet måndag–torsdag 8–16 även när vi inte har styrda aktiviteter. Dessa tider får du komma hit och umgås, bara vara eller roa dig med någon av mötesplatsens grejer. Vi har bland annat tv, gitarr, sällskapsspel och sköna sittplatser.

Råbys Café har ändrade tider under sommaren. De sätter upp lappar för öppettider, så håll utkik!

Kontakta oss

Råby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Råby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Råby Centrum

Telefon: 021-39 87 71 Enhetschef: 021-39 88 00

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.