Visa sökformulär

Bli kontaktperson

Vill du känna glädje och göra skillnad i en annan människas liv? Då ska du bli kontaktperson för en person med funktionsnedsättning.

Vad innebär uppdraget?

En kontaktperson är en medmänniska som fungerar som ett stöd till den som har en funktionsnedsättning. Syftet med uppdraget är att bryta en persons isolering. Fokus är att ha trevligt tillsammans genom samtal och att umgås kring en aktivitet till exempel fika, promenad eller gå på bio. Vanligtvis träffas man 2 gånger i månaden. En kontaktperson utför uppdraget på sin fritid och viss ersättning betalas ut av Västerås stad. Vi söker stabila kontaktpersoner. Du behöver ingen särskild yrkeskompetens, däremot krävs engagemang och intresse för andra människor. Du får nya erfarenheter genom att göra något meningsfullt för en annan person. Kontakten består i dagsläget av digital kontakt eller promenader med avstånd.

Du är välkommen att ta kontakt oss via formuläret nedan, eller via telefon på nummer: 021-39 27 25.

Vem kan bli?

Vi söker stabila kontaktpersoner. Du behöver ingen särskild yrkeskompetens, däremot krävs engagemang och intresse för andra människor. Som kontaktperson gillar du utmaningar, vill få erfarenhet och en meningsfull fritid.

Så här gör du

  • Kontakta handläggare på Biståndsenheten via formuläret nedan eller via telefon 021-39 27 25.
  • Vi kontaktar dig för en intervju om/när vi har ett lämpligt uppdrag. Polis-, kronofogde- och socialregister tas alltid.
  • Om vi efter utredning finner dig lämplig som kontaktperson matchas du med ett passande uppdrag.

Kontakta oss

BISTÅNDSENHETEN

För dig som är intresserad av att bli kontaktperson för någon med funktionsnedsättning

Postadress:
Västerås stad
Biståndsenheten LSS
Vård och omsorgsförvaltningen
721 87 Västerås

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 5

Telefonnummer: Du når oss via Kontaktcenter 021-39 27 25

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås