Visa sökformulär

Vallby servicehus

Vallby servicehus ligger på Vallby.

Observera! Mötesplats och restaurang är stängda på grund av risken för spridning av Covid-19.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Vallby servicehus

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Allmogeplatsen 7

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Vallby servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 86 41 Enhetschef 021-39 86 43 Restaurang 021-39 86 45

Om Vallby servicehus

Typ: Servicehus

Organisationsform: Kommunal

Utförare: Västerås stad

Servicehus som också är en samlingspunkt för äldre

Vallby servicehus är ett mindre servicehus med 57 lägenheter i två sammanbyggda hyreshuslängor. Lägenheterna finns i storlekarna ett och två rum och kök. Här finns en restaurang som dagtid också är öppen för allmänheten.

Servicehuset ligger i Vallby centrum. I området finns affär, frisör, vårdcentral och ett all-aktivitetshus för alla åldrar, där bland annat svenska kyrkan har sina lokaler. På Vallby ligger också en Syrisk Ortodox kyrka med Syrianskt kulturcenter. I närheten finns Vallby friluftsmuseum och Vallby upplevelsepark som båda är uppskattade utflyktsmål.

På baksidan av vårt servicehus har vi en nyrenoverad trädgård med bra möjligheter för utevistelse. Trädgården är full av vackra växter och vi odlar grönsaker, bär och blommor tillsammans.

Aktiviteter för alla

På vår mötesplats träffar du andra boende och besökare från närområdet. Vi utformar tillsammans med mötesplatsens besökare våra aktiviteter. Vi strävar efter att även de som har stort behov av stöd ska kunna delta i aktiviteterna. På Vallby servicehus möter du vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Tillsammans med dig planerar vi hur dina beviljade insatser ska utföras på bästa sätt för att du ska känna att du får rätt förutsättningar för att leva ett tryggt, självständigt och meningsfullt liv.

Syriansk profil

Servicehuset har även en syriansk profil och samverkar med Syrianska Kulturföreningen. Vi strävar efter att det ska finnas personal med rätt språk och kulturkompetens.