Visa sökformulär

Vallby servicehus

Vallby servicehus ligger på Allmogeplatsen på Vallby. Verksamheten kommer att avvecklas under 2022 och tar därför inte emot några nya boende

Observera! På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Vallby servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
57

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Tillgänglighet i lokalerna

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tillgänglig hiss
  • Av- och pålastningszon

Boendemiljö

Här finns 57 lägenheter fördelat på sex trappuppgångar i två sammanbyggda hyreshuslängor. Lägenheterna har 1-2 rum med balkong och är ca 30-55 kvm stora.

Utemiljö

På baksidan av servicehuset finns en nyrenoverad trädgård med bra möjligheter för utevistelse. Trädgården är full av vackra växter och vi odlar grönsaker, bär och blommor tillsammans.

Servicehuset ligger när Vallby centrum där det finns affär, frisör, vårdcentral och ett all-aktivitetshus, där bland annat svenska kyrkan har lokaler. På Vallby ligger också en Syrisk-Ortodox kyrka med syrianskt kulturcenter. I närheten finns Vallby friluftsmuseum och Vallby upplevelsepark som båda är uppskattade utflyktsmål.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut vid behov. Enhetschef är utbildad sjuksköterska. Medarbetarna talar tillsammans totalt 47 olika språk.

Bemanning

Vallby servicehus är bemannat dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång joursjuksköterska. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

I servicehuset finns en restaurang som de boende kan äta i eller beställa mat ifrån.

Aktiviteter

Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

På vår mötesplats träffar du andra boende och besökare från närområdet. Vi utformar tillsammans med mötesplatsens besökare våra aktiviteter. Vi strävar efter att även de som har stort behov av stöd ska kunna delta i aktiviteterna.

Vallby servicehus kommer att avvecklas under 2022 och tar därför inte emot några nya boende.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Vallby servicehus

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Allmogeplatsen 7

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Vallby servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 86 41 Enhetschef 021-39 86 43 Restaurang 021-39 86 45