Visa sökformulär

Gotlandsgatans äldreboende

Gotlandsgatans äldreboende ligger på Önsta Gryta. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.
Verksamheten kommer att avvecklas under 2022 och tar därför inte emot några nya boende.

Om Gotlandsgatans äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
54

Verksam i
Västerås

Hyra
6 356 kr/mån

Inriktning
Särskilt boende för äldre med eller utan demenssjukdom

Tillgänglighet i lokalerna

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Vi har 54 hemtrevliga lägenheter som är fördelade på tre våningsplan. Varje våning har 18 lägenheter som är fördelade i två enheter. Lägenheterna är ca 32 kvm med ett pentry samt ett tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Samtliga badrum är utrustade med golvvärme för ökad komfort. I alla lägenheter ingår tv samt höj- och sänkbar säng. I övrigt inreder du din lägenhet med dina egna saker. Trygghetslarm finns i alla lägenheter.

Varje enhet har eget kök, gemensamt matrum, vardagsrum samt en härlig balkong. På entréplanet finns en trivsam samlingslokal för aktiviteter och ett inglasat uterum.

Utemiljö

Attendo Gotlandsgatans äldreboende ligger nära allmänna kommunikationer, buss finns inom fem minuters promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, och skogsområde. Vi har en fin trädgård med bärbuskar och odlingslådor. Vi har även olika aktivitetsredskap som bjuder in till varierande aktiviteter för de boende.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad inom social omsorg.

Bemanning

Gotlandsgatans äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Gotlandsgatans äldreboende. Det finns ett kostombud på varje enhet. Hembakat kaffebröd serveras ofta. Vi har även pubkväll en gång i månaden för de som vill. Vi firar högtider året om och serverar då något extra gott.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson, din omvårdnadsansvariga sjuksköterska och rehab bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har minnesaktiviteter och sångstunder. Vi uppmärksammar bemärkelsedagar.

Jämför äldreboenden

Äldreguiden finns på Socialstyrelsens webbplats.

Här kan du vanligtvis jämföra olika äldreboenden i Västerås. Just nu har Socialstyrelsen stängt ner Äldreguiden och jobbar på en ny lösning. Den här länken kommer att uppdateras när den nya Äldreguiden finns tillgänglig.

Äldreguiden Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Hitta hit