Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Lunch i skolmiljö
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.
E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Äta lunch på någon av stadens mötesplatser
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
Meny vecka 13, 25/3–31/3
MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis och kokta morötter
Middag: Linssoppa med sötpotatis och morot, skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Kräftströmming med potatismos och ärtor
Middag: Kycklinggratäng med lasagnette och råkostsallad
ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Rödbetspaj med svarta oliver och salladsost, grönsallad med dressing
SKÄRTORSDAG
Lunch: Påsksoppa med smak av ansjovis, Påskbakelse
Middag: Rotfruktsplättar med kall vitlökssås och strimlad skinka
LÅNGFREDAG
Lunch: Kycklinggryta Marengo (tomat, vin & champinjoner) serveras med ris/potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde
Middag: Omelett med räkstuvning och potatis
LÖRDAG Påskafton
Lunch: Påskbuffé
Dessert: Citronmousse
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och haricot verts
SÖNDAG: Påskdagen
Lunch: Inkokt lax med dillmajonnäs, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Mjuk kaka med topping
Middag: Korv och mosbricka med gurkmajonnäs
Meny vecka 14, 1/4–7/4
MÅNDAG Annandag påsk
Lunch: Påskskinka med potatisgratäng och varma grönsaker
Middag: Varm matjeslåda serveras med kokta ärtor
TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med potatis och grönsaker
Middag: Rotfruktspytt med kall sås
ONSDAG:
Lunch: Biff Lindström med gräddsås, potatis och grönsaker
Middag: Makaronilåda med skirat smör, lingonsylt och råkost
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kebabgryta med ris
FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
Middag: Fredagsmys
LÖRDAG
Lunch: Panerad fiskbiff med kokt potatis och kall räkröra med ägg
Dessert: Rabarberkräm med gräddklick
Middag: Pasta med färssås och råkost
SÖNDAG:
Lunch: Kalops med morötter, kokt potatis och rödbetor
Dessert: Silviakaka
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis