Vintergrusupptagningen försenas på grund av snön

Schemat för vintergrusupptagningen har uppdaterats eftersom det kom snö strax före påsk. Det låg helt enkelt snö på gatorna när vi skulle sopa så vi fick låta sopbilarna vila lite. Men nu tror vi på våren och grusupptagningen är i full gång igen.

Det uppdaterade schemat finns på vår webb. Länk här nedanför. Där kan du få reda på när vi kommer till ditt område. Ordningen i det uppdaterade schemat är samma som tidigare, men på flera platser har sopningen förskjutits någon vecka framåt i tid.

Schemat för vintergrusupptagningen

Prenumerera gärna på den sidan via anmälningsformuläret där. Då får du ett mail när vi uppdaterar med ny information. Vädret kan ju göra att vi behöver ändra schemat igen.

Grovsopningen klar
Vi börjar alltid med att grovsopa de mest använda gång- och cykelbanorna. Det är 13 mil totalt. Grovsopningen blir klar nu i dagarna - vecka 15. Om du ser att det är grus kvar där vi har grovsopat är det ingen fara. Vi kommer tillbaka och sopar där igen när vi kommer till respektive område.

Sopa gärna ut grus
Du som är fastighetsägare får gärna sopa ut gruset en bit från din tomtgräns så att sopmaskinen får med så mycket som möjligt.

Nu håller vi tummarna att våren har kommit för att stanna!

Fastighetsägare sopar sand på trottoaren.

Fastighetsägare sopar sand på trottoaren. Foto: Mostphotos

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

Via formulär: Kontaktformulär

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

kontaktcenter@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad