Nu kan du nominera årets föreningsledare – "ung ledare" är en ny kategori

Västerås stad har i flera år delat ut föreningsledarstipendier på 10 000 kronor till eldsjälar och barn- och ungdomsledare. Nytt för i år är att det införs ett stipendium till ung ledare. Det stipendiet, som också är på 10 000 kronor, syftar till att stödja ungdomar som vill satsa på en ledarroll och en möjlighet att utveckla sitt ledarskap. Både föreningar och privatpersoner kan nominera ledare till de olika stipendierna. Föreningar kan också nominera medlemmar till Västerås stads elitidrottsstipendium.

– Det här är ett sätt att ytterligare stimulera och uppmuntra det ideella arbetet i Västerås föreningsliv, utöver att vi varje år delar ut stöd till idrottsföreningar. I år har 111 idrottsföreningar fått föreningsstöd. Med de här stipendierna kan ledare och idrottare uppmärksammas lite extra för sina insatser, säger Magnus Jansson, verksamhetschef för idrott och friluftsliv.

Nomineringsperioden för 2022 års föreningsledarstipendier och till elitidrottsstipendiet är öppen till den 15 januari 2023. Beslutet om vilka som får Västerås stads föreningsledarstipendium tas sedan i Västerås stads nämnd för idrott, fritid och förebyggande.

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad