Visa sökformulär

Ändrad tidplan för efterarbetena vid Vasagatan etapp 3

Morgondagens planerade arbete på Vasagatan kan inte genomföras på grund av risk för regn. Arbetet senareläggs därför till vecka 40 istället. Om vädret tillåter sker arbetena tisdag och onsdag under veckorna 38 och 40.

Renoveringen av Vasagatans tredje etapp har pågått under våren och sommaren. Nu har vi haft en besiktning av sträckan och det visade sig att det finns vissa brister i utförandet. Detta gäller både betongplattan vid busshållplatserna och asfalteringen som fäller olja. Bristerna kommer att åtgärdas och bekostas av entreprenören.

Framkomligheten delvis begränsad

Arbetet innebär att ett körfält stängs av åt gången. Trafiken går därmed som vanligt, men vissa förseningar kan uppstå.

Efterarbetet påverkar även busslinjerna 2, 5, 6 och 21. Läs mer via länken nedan.

Om stadsbussarna Länk till annan webbplats.

City är öppet som vanligt

Kartbild över Vasagatan

Arbetet påverkar ett körfält åt gången. Detta berör Vasagatan från korsningen vid Smedjegatan och fram till korsningen vid Biskopsgatan.

Parkeringshuset i Igor och verksamheterna i city har öppet som vanligt. Det kommer alltid att vara framkomligt längs trottoarerna och fram till alla entréer.

Preliminär tidplan

13-14 september, vecka 37: Arbetet ställs in på grund av risk för regn.

20-21 september, vecka 38: Ett körfält är avstängt från och med tisdag kl. 06.00 till och med onsdag kl. 12.00. Busshållplatsen är avstängd från och med tisdag kl. 05.00 till och med onsdag kl. 13.00 då betongplattan vid busshållplatsen behöver härda.

4-5 oktober, vecka 40: Kvarvarande körfält är avstängt från och med tisdag kl. 06.00 till och med onsdag kl. 12.00. Busshållplatsen är avstängd från och med tisdag kl. 05.00 till och med onsdag kl. 13.00 då betongplattan vid busshållplatsen behöver härda.

Arbetena är väderberoende, så det kan hända att tidplanen senareläggs vid dåligt väder.

Läs mer om projektet

Vasagatan etapp 3

Publicerad

Senast ändrad