Visa sökformulär

Provarmatur på plats vid Stora Torget

Nu har vi monterat en provarmatur vid Stora Torget för att se hur ljuset blir. Den sitter vid Östra Kyrkogatan i hörnet mot torget.

Om projektet

Stora Torget är tänkt att bli stadens nya samlingsplats. Här ska det finnas något att göra för både stora och små. Det blir fler sittplatser, trevlig grönska, markvärme, en vattenspegel och bättre belysning. Det blir också en stor yta som kommer att kunna användas till bland annat isbana och olika evenemang efter årstid.

I år genomför vi mindre arbeten, mest under mark. Under 2021 drar det stora projektet igång. Bygget delas förmodligen upp i flera etapper så att torget aldrig är helt avstängt. Torghandeln flyttar då till Bondtorget.

Projekteringen och gestaltningsprogrammet är ett resultat av den invånardialog som gjordes 2016. Det kom in många intressanta förslag och alla har utvärderats noggrant. Bland förslagen finns vissa teman som återkommer, bland annat önskemål om sittplatser, aktiviteter, grönska, försäljning, evenemang och vatten.

Projektet sker i samarbete med Citysamverkan i Västerås, lokala företag och organisationer. Projektet har kraftsamlingsnummer 53.

Det är så spännande att få förverkliga era önskemål om nya torgen!

Läs mer om projektet på vasteras.se/nyatorgen

Belysning med mässingsfärgat nät som sprider ljuset runt armaturen.

Bilden visar en jugendinspirerad lykta som kommer att sitta på lite olika sätt runt om på torget.

Bildkollage: Montering av ny armatur på Stora Torget, kraftsamlingsskylt med projektnummer 53, ljuskrona med jugendinspirerade lyktor.

Illustration ljuskrona: BLACK Ljusdesign AB

Publicerad

Senast ändrad