Visa sökformulär

Nu startar äldrelinjen – en stödtelefon vid oro

Äldrelinjen är för äldre och deras närstående, som behöver prata med någon med anledning av corona-pandemin. Även du som har frågor om verksamheter inom funktionsnedsättning kan ringa hit.

Många känner sig oroliga och har frågor om corona-pandemin och allt som händer i samhället nu. Ett samtal kan göra stor skillnad för personer som känner sig ensamma med sina frågor och funderingar.

Därför startar nu äldrelinjen för äldre och deras närstående, som behöver prata med någon med anledning av corona-pandemin.

De som svarar på äldrelinjen är Västerås stads seniorguider Jessica Leijon Hjelm, Agneta Nyström och Linda Bodin som har mycket god kännedom om kommunens omsorg och samhällets funktioner för äldre.

Äldrelinjen kommer också att prata med de äldre personer som söker hjälp för att handla mat. Äldrelinjen kommer att samtala och skriva upp vad som ska handlas. Själva matinköpen och hemkörning sköts av Frivilliga resursgruppen (FRG).

Äldrelinjen kommer också att vidarebefordra samtal om verksamheter och personer med funktionsnedsättning till anhörigstödjarna när det behövs. Anhörigstödjarna har kompetens och erfarenhet inom området.

Telefonnumret till äldrelinjen är 021-39 29 29 och telefonen är öppen vardagar mellan klockan 7.30 och 17.00. Under sommaren är öppettiderna 7.30 till 16.00.

Nyhetsbild

Seniorguiderna.

Publicerad

Senast ändrad