Visa sökformulär

Svartån sänks en meter på prov

Under tisdagen och onsdagen pågår arbete med att sänka vattenståndet vid Falkenbergska kvarnen med cirka en meter. Sänkningen är tillfällig och görs inför byggandet av en faunapassage.

Förra året byggdes en faunapassage vid Fiskartorget för att fiskar och andra vattenlevande djur ska kunna simma till lekplatser längre upp i Svartån. Ett problem på vägen är dock passagen förbi Falkenbergska kvarnen en kilometer längre upp i ån.

Där är det meningen att ytterligare en faunapassage ska byggas. Byggstarten är planerad till nästa år och området för den tänkta passagen är utsett.

En del i förberedelserna är att se vad som händer med området vid olika vattennivåer och det är det som ska kontrolleras och dokumenteras, framförallt under onsdagen. När mätningarna är klara släpps vattnet åter på till normal nivå.Falkenbergska kvarnen

Falkenbergska kvarnen. Foto: Daniel Lillman

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Publicerad 2020-03-24 13.58

Senast ändrad 2020-04-17 12.53