Visa sökformulär

Hjälp oss att leta fladdermöss

I sommar inventerar Västerås stad fladdermöss, och vi behöver din hjälp.

Om du bor i Västerås kommun och har fladdermöss i huset, eller känner till andra platser där fladdermöss bor, hjälp oss genom att delta i vår tipsinsamling!

Västerås stads fladdermusinventering utförs av naturkonsultföretaget Ecocom.

Här kan du tipsa om fladdermösslänk till annan webbplats

Under nästa år kommer vi att höra av oss till er som lämnat de bästa tipsen. En fladdermusexpert kan komma hem till dig för att ta reda på vilken art samt hur många individer det rör sig om.

Fladdermus

Alla fladdermöss skyddas av artskyddsförordningen. Det betyder att det är förbjudet att döda, skada, eller störa fladdermöss, deras reproduktionsmiljöer eller viktiga viloplatser.

Om du har fladdermöss i huset bör du vara vaksam innan du renoverar så att du inte stör fladdermössen. Fladdermöss bor ofta i äldre byggnader eller ihåliga träd men kan även bo i andra utrymmen.

Västerås stad inventerar fladdermöss för att få bättre kunskap om vilka som finns i kommunen och vilka de viktigaste miljöerna är för dem. Var föder de upp sina ungar, var övervintrar de och var jagar de?

Fladdermöss äter framför allt insekter (till exempel mygg och fjärilar) som de jagar på nätterna. Om vintern går de i dvala, eller flyttar söderut. Ju mer vi vet om fladdermössen i Västerås, desto bättre kan vi värna dem.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17.00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

Publicerad 2019-07-09 10.17

Senast ändrad 2019-12-18 10.19