Visa sökformulär

Ökad parkeringsövervakning vid badplatser i sommar

För att försöka minska parkeringskaoset vid Björnön och Hallstagropen ökar Västerås stad parkeringsövervakningen i sommar.

Förra sommaren var det parkeringskaos längs länsväg 723 som går från riksväg 56 till den populära inofficiella badplatsen vid Ransta.

Vägen proppades igen och fyra busshållplatser fick stängas av eftersom bussarna inte kom fram för alla felparkerade bilar. Även boende hade svårt att komma fram.

Kontroller vid badväder

Nyhetsbild

När det är badväder kommer parkeringsvakter från Västerås stad att patrullera längs vägen flera gånger per dag. Det görs för att minska kaoset och göra det lättare för busstrafik och för dem som bor längs vägen att komma fram. Kontrollerna görs även under helger.

Det har tidigare somrar även varit problem med tillkorkade vägar på Björnön. Även där kommer parkeringsvakterna att kontrollera flera gånger varje dag när det är badväder. På Björnön görs också kontroller även på helger.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.
Observera! Under perioden 28 juni till och med 20 augusti har Kontaktcenter sommaröppettider: 07.30 - 16.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Publicerad

Senast ändrad