Visa sökformulär

Rivstart startade bygget av Dockan

En radiostyrd bil som körde uppför en ramp till en parkeringsplattform fick symbolisera byggstarten av parkeringshuset Dockan.

Dockan är det andra kommunala parkeringshuset som byggs i bostadsområdet Öster Mälarstrand. Det första, Däcket, stod klart i somras och har plats för cirka 440 bilar. De två husen liknar varandra, de får fem våningar ovan jord och en under jord. I bottenplanet kommer det att finnas verksamhetslokaler.

De två parkeringshusen har ritats av samma arkitektfirma men till skillnad från Däcket får Dockan en fasad av perforerad bockad plåt, för att efterlikna de glittrande vågorna i Mälaren.

Anna Thunell är ordförande i tekniska nämnden och i Västerås parkerings AB. Innan hon symboliskt körde en radiostyd bil uppför en ramp och parkerade på en plattform som symboliserar det kommande parkeringshuset, sa hon bland annat:

-Att bygga parkeringshus är en viktig del i att bygga det nya
Västerås. För att använda marken på så bra sätt som möjligt är det viktigt att samla parkeringar på höjden. Då kan vi använda mark till bostäder eller grönytor i stället för att ha markparkeringar på stora ytor.

Hösten 2020 väntas parkeringshuset Dockan vara klart för att ta emot den första bilen.

Nyhetsbild

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

Publicerad 2019-02-05 13.46

Senast ändrad 2019-12-18 10.20