Visa sökformulär

Helene Öhrling ny stadsdirektör

Västerås stads nya stadsdirektör blir Helene Öhrling. Helene efterträder Bo Dahllöf när han går i pension 1 februari 2019. Stadsdirektören är Västerås stads högste tjänsteperson med ansvar för att leda och samordna utvecklingen av koncernen Västerås stad. Stadsdirektören representerar staden vid olika evenemang och jobbar för att främja externa relationer. Stadsdirektören har också ansvar för att styra, leda och samordna Stadsledningskontorets arbete.

-Det är glädjande att vi lyckats rekrytera en stark intern kandidat till den viktiga rollen som kommunens högsta tjänsteperson. Helene har all den kompetens, erfarenhet och drivkraft vi önskar för att leda och utveckla
vår organisation framåt mot vår vision och för att nå våra uppsatta mål, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

Helene Öhrling har arbetat i Västerås stad sedan 1982. Hon började som undersköterska, och har varit chef sedan 1988 inom vård och omsorg. Senast har Helene varit direktör i tre år för Västerås stad Vård och Omsorg, och nu senast biträdande stadsdirektör under ett år. Helene Öhrling är född och uppvuxen på Haga i Västerås.

-Jag tycker det ska bli otroligt roligt och spännande att jobba som stadsdirektör. Jag känner en stor stolthet och ser fram emot att ta mig an detta välfärdsuppdrag och göra skillnad för västeråsarna, säger Helene Öhrling.

Beslutet om att anställa Helene Öhrling som ny stadsdirektör fattades av Kommunstyrelsen i Västerås stad 29/11 2018.

Helene Öhrling

Helene Öhrling Foto: Västerås stad

Publicerad 2018-11-29 13.58

Senast ändrad 2018-11-29 13.59