Visa sökformulär

Strateg

Möt Musa

I filmen möter du IT-strategen Musa som berättar om hur hans arbete kan hjälpa och utveckla de verksamheter som varje dag jobbar för att ett helt samhälle ska fungera.

"Att få vara med och se helheten, se den röda tråden...
...det tycker jag är en spännande del av att jobba som strateg i Västerås stad."

 

- Musa, IT-strateg

Strateg i Västerås stad

Det finns många olika slags strateger i Västerås stad. IT-strateger, kommunikationsstrateger, ekonomistrateger och utvecklingsstrateger för att nämna några. Arbetet ser förstås olika ut beroende på vilket område du jobbar inom, men gemensamt för alla strateger är arbetet med stadens övergripande mål. Här har du en viktig roll i stötta och se till att vi i Västerås stad når de målen. Du är också med och påverkar att det arbete som pågår varje dag i olika förvaltningar och enheter leder till att vi ständigt utvecklas och är den organisation vi vill vara. För att det ska fungera på ett smidigt sätt behövs du som strateg för att samordna olika projekt, hitta nya samarbeten och aktiviteter inom ditt specifika område.

Möjligheter och utmaningar i jobbet

Som strateg i Västerås stad har du stora möjligheter att påverka hur projekt och verksamheter planerar arbetet för att nå bättre resultat. Det är då du verkligen kan vara med och bidra till att utveckla verksamheten och på så vis göra skillnad för många. En utmaning kan förstås vara samordningen i en så pass stor organisation som vi är, men det ger också möjligheter att hitta goda exempel och själv kunna inspirera andra.

Utveckling och karriär

Eftersom dina dagar handlar mycket om att leda en verksamhet framåt och att arbeta med samordning är ett naturligt steg för många strateger att utveckla just ledarskapet. Inom Västerås stad finns olika slags ledarskapsutbildningar. Ett exempel är aspirantprogrammet, som varje år utvecklar nya ledare inom staden.

Hjälpte informationen på denna sida dig?