Visa sökformulär

Mälarporten

Nu skapar vi en helt ny stadsdel, på ett av Västerås mest centrala lägen. För att möta stadens tillväxt och fortsätta vara ett bra val för såväl nya invånare som företag, bygger vi ett nytt resecentrum och flera nya bostäder och arbetsplatser.

Tyck till om Mälarporten

Nytt i projektet

  • Riksdagen säger ja till satsningar på järnvägen

    Riksdagen har sagt ja till de ekonomiska infrastruktursatsningar som föreslagits av regeringen för åren 2022 – 2033. Västerås resecentrum är en av satsningarna som regeringskansliet pekar ut som prioriterad. "Det är bra att processen med nationell transportplan löper vidare och att regeringen ökar a...

  • Tidning om stadsutveckling i Västerås

    Mälarporten och stadens nya resecentrum är centrala pusselbitar när Västerås växer och utvecklas. I den här tidningen om hållbar stadsutveckling kan du läsa mer om projekten.

Prenumerera på nyheter

Är du intresserad av utvecklingen av Mälarporten och Västerås nya resecentrum och vill få löpande information när det händer saker i projektet? Anmäl din e-postadress nedan, så får du ett utskick när vi publicerar en nyhet här på projektwebben.

Hantera prenumeration

Följ oss i sociala medier

Följ oss, engagera dig och tyck till! På Facebook och Instagram delar vi inlägg som kan vara av intresse för invånare, resenärer, investerare med flera, och för en diskussion om intressanta saker som vi funderar över eller vill ha din åsikt om. Det är också lätt för dig att fråga oss om projektet direkt i dessa kanaler.

Så här gör du

Tidplan

Så här stora och komplexa projekt inom stadsutveckling tar tid. Just nu genomförs ett flertal utredningar kopplade till bland annat resecentrums konstruktion och framtiden för olika verksamheter i projektområdet. Allt för att det ska bli så bra som möjligt och hålla uppemot 100 år. Vi står även inför att skriva avtal med inblandade aktörer och fastighetsägare, och sy ihop kalkyler och finansieringsplaner. Mälarportens första detaljplan, som rör stadens nya resecentrum, är planerad att gå ut på granskning under 2021. När det närmar sig kan vi ge en tydligare bild av hur vi går vidare med omvandlingen av hela projektområdet. Håll ut!