Visa sökformulär

Nya Lögarängsbadet

Så här gör du

Frågor och svar

Har du frågor om nya Lögarängsbadet? Då ska du läsa våra vanliga frågor och svar. Du är också välkommen att kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på denna sida där du enkelt kan skicka din fråga via vårt frågeformulär.

Nya Lögarängsbadet, visionsbild från Liljewall arkiteter över entrén på utsidan.

Entrén på utsidan

Ett citat från podden

Entrén på insidan

Nya Lögarängsbadet, visionsbild från Liljewall arkiteter över stora bassängen.

Stora bassängen

Ett citat från podden

Bastu

Nya Lögarängsbadet, visionsbild från Liljewall arkiteter, sett från Mälaren.

Vy från Mälaren

Ett citat från podden

Vy utifrån

Ett citat från podden

Vy från vägen

Bild från filmen om Nya Lögarängsbadet

Film från Facebook

För vem

Kika in i det nya badhuset 

Vill du veta mer om vad som finns inne i badet? Då kan du titta på den här filmen och ta dig en rundtur!länk till annan webbplats 
Det nya Lögarängsbadet är snart färdigbyggt och invigs den 8 juni 2019. Det ligger väster om det nuvarande badet, på det som kallas för Malmbacken. Det har långsidan mot Mälaren och därifrån är det en underbar utsikt över Mälarens vatten. Det nuvarande badhuset kommer att vara öppet tills det nya är färdigt.

Här kan du läsa mer om vad som finns i varje bassängrum. Klicka på respektive hand för att få upp informationen.

Bild på nya lögarängsbadet
Så här jobbar vi

Detta har hänt i projektet

Beslut om att bygga nytt bad togs 2014

I april 2014 tog kommunstyrelsen beslut om att bygga ett nytt Lögarängsbad. Det är en gedigen badutredning, gjord 2013, som ligger till grund för beslutet. Det är framför allt kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen och teknik- och fastighetskontoret som har gjort förarbetet till projektet. Under 2015 arbetade vi fram funktions- och lokalprogrammet för badet. Det betyder att vi utredde och beslutade vilka funktioner som ska finnas inuti badet. Om du vill läsa ett sammandrag av funktions- och lokalprogrammet så hittar du det som pdf-fil i dokumentlistan här nedanför.

Partneringavtal för det nya badhuset skrevs 2016

Under våren 2016 arbetade vi med byggnadsprogrammet för badet. Då beslutade vi hur byggnaden ska se ut invändigt och utvändigt. I september 2016 tecknade Västerås Stad och NCC partneringavtal för nya Lögarängsbadet. Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen. Genom partnering tar man tillvara allas kompetens tidigt i projektet och kan därmed spara tid och kostnader.
Det första spadtaget togs i slutet av 2016.

Catrin Andersson får skapa ett nytt konstverk i badets innertak

Av 72 intresserade blev det  Catrin Andersson som fick uppdraget att göra ett nytt konstverk för badet. Catrin kommer från Malmö och är verksam i Jädraås och Stockholm. Catrin Anderssons verk Alignment är ett av tre nya konstverk som kommer ta plats i badhuset.

Här kan du läsa mer om konstverket Alignmentlänk till annan webbplats

Ett badhus för dig

Nya Lögarängsbadet invigs 8 juni 2019. Här får alla möjlighet att utveckla sin vattenvana utifrån egna förutsättningar. Du kan motionssimma, träna, tävla och inte minst umgås och ha roligt tillsammans med familj och vänner. På Nya Lögarängen bedrivs skolundervisning och föreningslivet kommer att finnas här. Simhallen är dimensionerad för att arrangera SM på kort bana.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 07.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Stefan Brandberg

Idrottschef med övergripande ansvar för verksamhetsområde idrott och friluftsliv.

Öppettider: 07.30-17.00.

Telefon: 021-39 15 12

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 12 juni

  Onsdagen den 12 juni sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

 • Välkommen på samrådsmöte om Kvicksund

  Samrådsmötet gäller både Ortsanalys och utvecklingsplan för Fokus Nyckelön och Fokus södra Kvicksund. På samrådsmötet närvarar tjänstepersoner från både Västerås stad och Eskilstuna kommun.

Nytt i Västerås

 • Rösta på filmer till utebion på Lögastrand

  Nu är det hög tid att rösta på vilka filmer du vill se på utebion på Lögastrand den 16 och 17 augusti. Gå in på stadens Facebooksida och rösta senast den 27 maj.

 • Tyck om Bjurhovda

  Nu är det dags för dig som bor i Bjurhovda att lämna förslag på platser som du vill förbättra när det gäller gator, trafik och parker i området! Markera de platser du vill förbättra i vår digitala karta.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?