Byggnadsnämnden sammanträder den 21 juni
Allmänhetens frågestund börjar klockan 13.00 i kommunfullmäktigesalen. Den pågår i max 15 minuter. Då kan du ställa frågor om de ärenden som tas upp på dagens sammanträde. Finns det inga frågor direkt...
Om du inte är nöjd med ett beslut som vi har fattat kan du överklaga. Det gäller oavsett om beslutet rör dig personligen eller om det är ett allmänt kommunalt beslut.
Om du inte är nöjd med ett beslut som rör dig personligen, som till exempel socialt bistånd eller dispens från kommunens sophämtning, kan du överklaga det. Du överklagar hos den förvaltning som har fattat beslutet, och måste göra det inom tre veckor.
I din överklagan måste du bland annat beskriva varför du tycker att beslutet ska ändras och vilken ändring du begär. Om förvaltningen inte anser att de kan fatta ett nytt beslut som gynnar dig, kommer den att lämna över ärendet till den nämnd eller rätt som hanterar liknande ärenden. Det kan till exempel handla om Förvaltningsrätten, Skolväsendets överklagandenämnd eller andra. De instanserna kan upphäva beslutet och komma fram till ett nytt.
Vi måste alltid informera dig om hur du gör för att överklaga och vart du ska skicka ditt överklagande. Den allmänna regeln är att du ska skicka din överklagan
Om du anser att ett beslut inte har fattats på rätt sätt, eller om du anser att kommunen eller nämnden har beslutat om något den inte har rätt till, kan du begära en så kallad laglighetsprövning. För att begära laglighetsprövning måste du vara folkbokförd i Västerås, äga en fastighet här eller betala kommunalskatt här.
I din begäran ska du tala om vilket beslut det handlar om och vad du tycker är fel med beslutet. Begäran om laglighetsprövning ska du lämna in skriftligt till Förvaltningsrätten i Uppsala.
Du måste lämna in laglighetsprövning inom tre veckor från det datum då beslutet har publicerats på kommunens anslagstavla.
Vid en laglighetsprövning kan Förvaltningsrätten bara avgöra om beslutet ska gälla eller upphävas. Förvaltningsrätten kan alltså inte ändra ett beslut.
Förvaltningsrätten kan upphäva det kommunala beslutet om något av följande gäller: