Visa sökformulär

Markera dina viktiga platser i landsbygdskartan

Vi jobbar med att ta fram en ny kommuntäckande översiktsplan för Västerås kommun. För att kunna planera för framtiden behöver vi mer kunskap om nuläget och nu kan du hjälpa oss att öka kunskapen om kommunens landsbygder. Med hjälp av landsbygdskartan kan du berätta vilka platser och stråk som är viktiga för dig. Dina svar hanteras anonymt.

Med hjälp av kartan kan du berätta vilka platser du besöker och hur du rör dig i och utanför kommunen. Det visar också vilka stråk som är viktiga för dig. Med din och andras hjälp kan vi få en bättre uppfattning om vad som är viktigt att värna om och utveckla.

I vilka syften besöker du till exempel olika orter? Vilka platser åker du till för avkoppling? Vilka andra platser eller stråk är viktiga för dig? Du väljer naturligtvis själv vad du vill berätta och du är anonym.

Du kan fylla i kartan fram till den 15 oktober. Dina svar kommer att tas med i arbetet med den nya översiktsplanen.

Nyhetsbild

Så här använder du kartan

  • Klicka på länken för att komma till kartan Länk till annan webbplats.

  • Klicka på knappen ”Lägg till åsikter”. På knappen finns en glödlampa och en penna.

  • Välj Målpunkt eller Stråk och placera på rätt plats i kartan. Skriv gärna en kommentar också. Tryck därefter på Spara. Du skapar ett objekt i taget. Du väljer själv hur många objekt du vill göra.

Målpunkterna är en särskild punkt eller plats som du märker ut. Stråk fylls i med ett streck.
Punkter och linjerna behöver inte vara exakt placerade, rörelsemönster kan pekas ut fågelvägen. För att vi inte ska kunna identifiera vem du är kan du dra linjer från din hembygd och inte direkt från din hemadress.

Kartan rensas och sparas varje dygn. Det betyder att det som du lägger in under dagen kan ses av andra samma dag men du är anonym och svaren kan inte kopplas till dig. Genom att kartan rensas varje dygn får vi en bra data samtidigt som du lättare kan fylla i dina uppgifter.

För frågor om kartan och hur du använder den, kontakta översiktsplanerarna

Eva Widergren
021-39 25 39
eva.widergren@vasteras.se

Sandra Vindelstam
021-39 25 62
sandra.vindelstam@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad